Puolalaiset lähtisivät ennemmin EU:sta kuin ottaisivat vastaan muslimipakolaisia

Tutkimuslaitos IBRiS:n kesäkuussa suorittamassa mielipidekyselyssä kävi ilmi, että puolalaiset mieluummin näkisivät maansa lähtevän Euroopan unionista kuin ottavan vastaan pakolaisia muslimimaista.

Ulkomaat to 13.07.2017 10:39

Yleisesti ottaen keskisen Euroopan maissa halukkuus olla mukana EU-projektissa on melko suuri, joten vasemmistoliberaalin lehden Politykan tilaaman ja tutkimuslaitos IBRiS:n suorittaman mielipidekyselyn tulokset ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, Visegrad Postkertoo.

Mielipidekyselyssä kysyttiin kesäkuussa 2017 tuhannelta puolalaiselta, pitäisikö Puolan ottaa vastaan muslimipakolaisia EU:n uudelleensijoitusohjelman mukaisesti, vai pitäisikö Puolan tarvittaessa lähteä EU:sta.

Kysymykseen ”pitäisikö Puolan kieltäytyä pakolaisten vastaanottamisesta muslimimaista, vaikka tämä johtaisi EU-tukien loppumiseen?

  • 56,5 prosenttia vastasi ”kyllä” (46,8% ”kyllä”, 7,9% ”mieluummin kyllä”)
  • 40,4 prosenttia vastasi ”ei” (31,4% ”ei”, 9% ”mieluummin ei”).
  • Kantaansa ei tiennyt 3,1% vastaajista.

Kysymykseen ”pitäisikö Puolan kieltäytyä pakolaisten vastaanottamisesta muslimimaista, vaikka tämä johtaisi Euroopan unionista erottamiseen?

  • 51,2 prosenttia vastasi ”kyllä” (33,4% ”kyllä”, 17,8% ”mieluummin kyllä”)
  • 37,6 prosenttia vastasi ”ei” (27,6% ”ei”, 10% ”mieluummin ei”).
  • Kantaansa ei tiennyt 11,2% vastaajista.

Vaikka Politykan tilaamassa mielipidekyselyssä pyrittiinkin vaikuttamaan vastaajiin puhumalla ”pakolaisista”, tulos on selkeä. EU:n uudelleensijoitusohjelmaan kuuluu turvapaikkaa hakeneita ihmisiä – joista osasta tulee kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen nykykokemusten mukaan laittomia siirtolaisia –  eikä turvapaikan saaneita pakolaisia.

Kyseessä on ensimmäinen mielipidemittaus, jolla pyritään saamaan selville, kuinka pitkälle puolalaiset olisivat valmiita menemään monikulttuurista ja muslimimaahanmuutosta kieltäytymisessään Keski- ja Itä-Euroopan maiden omaksuman politiikan mukaisesti.

Toukokuussa OBOP-tutkimuslaitos kysyi 1 004 puolalaiselta ”Pitäisikö Puolan ottaa maahan muslimipakolaisia tai -siirtolaisia?”. TVP -kanavan julkaisemissa OBOP:n tuloksissa 73 prosenttia puolalaisista oli muslimipakolaisten tai -siirtolaisten maahantuloa vastaan.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen to 13.07. 10:39

Kommentit: 2

mika to 13.07.2017 11:14 3

Itäisempi eurooppa on jo niin kauan tapellut muslimien kanssa että heillä on perimätietona se, ettei muslimeja pidä päästää lähellekään. Erittäin terve ajatustapa. Mutta suomessa poliitikot ei joko tunne historiaa tai sitten eivät välitä siitä tai haluavat tulouttaa itselleen jotain. Vaarallinen tapa.. tupakointi on kuulemma vaarallista.

Juha. to 13.07.2017 13:20 1

Suomen poliitikot hamuavat hyvä palkkaisia virkoja Brysselistä. Siinä kaiiki. Perisuomalaiseen tapaan kansan tulisi vain olla kitollinen heidän (poliitikkojen) onnestaan. Se kuinka kansakunnan tulee käymään, on toissijaista. Me suomalaiset olemme olleet reilut kaksi vuotta täysin omillamme.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Kansliapäällikkö, poliisiylijohtaja, V.I.Lenin ja valeuutiset

Klo 11:07.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot