Saksan tilapäiset rajatarkastukset: 673 etsittyä rikollista jäi kiinni

Schengenin sopimuksesta hyötyvät eniten juuri rikolliset. Schengenin sopimus helpottaa rikollisten ja rikosten vapaata liikkuvuutta.

Ulkomaat ti 11.07.2017 11:34

Saksa aloitti 12. kesäkuuta tilapäiset Schengenin sopimuksesta poikkeavat rajatarkastukset G20 huippukokouksen turvajärjestelyjen vuoksi. Rajatarkastusten oli tarkoitus estää potentiaalisten äärivasemmistolaisten mellakoitsijoiden tulo maahan.

Rajatarkastukset eivät pystyneet estämään G20 mellakoiden väkivaltaisuuksia, joihin osallistui myös tuhansia ulkomaalaisia, mutta Abendblatt julkaisun saamien tietojen mukaan 673 avoimen pidätysmääräyksen omaavaa muuta rikollista oli pidätetty rajatarkastuksissa viime lauantaihin mennessä. Näihin pidätyksiin laskettiin vain ne, jotka eivät liittyneet itse G20 kokouksen levottomuuksiin.

Melkein seitsemän sadan etsityn rikollisen jääminen polisiin haaviin oli puhtaasti tilapäisten rajatarkastusten sivuvaikutus. Tämä tosiasia nostaa esiin toisen tosiasian: Schengenin sopimuksesta hyötyvät eniten juuri rikolliset. Schengenin sopimus helpottaa rikollisten ja rikosten vapaata liikkuvuutta. 

Sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) on esittänyt, että kuukaudeksi käyttöönotettuja rajatarkastuksia jatkettaisiin tänään tiistaina.

Jukka Rahkonen ti 11.07. 11:34

Kommentit: 1

Juha. ti 11.07.2017 18:36 0

"Hauki on kala." Johonkin vapauskäsitteeseen voitaisiin myös ympätä se, ettei teillämme enää puhalluteta alkometrillä ketään. Se, että joku ajaisi "kautta rantain". Katsottaisiin vain asianomaisen henkilön epätaloudelliseksi ajamiseksi, joka tuntuu hänen omassa rahapussissaan. EU on eräänlainen idealismi kuten hipitkin. Idealismi ei pelitä koskaan oikeassa maailmassa. Kuten ei sekään, että elävässä elämässä törmäisi Lumikkiin ja seisemään kääpiöön.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Laivat Itämerellä

Klo 13:39.

Heikki Porkka

Mitä Neuvostoliiton pakkojäsenyys kylvi Virossa, sitä EU-jäsenyys tuottaa Suomessa

Klo 11:53.

Henry Laasanen

Vihreiden Kaisa Hernberg leikkii alistettua ja huono-osaista

Klo 08:41.

Reijo Tossavainen

Natsi, natsi, natsi! Toisten leimaaminen on äärimmäistä mukasuvaitsevaisuutta

Klo 06:43.

Henna Kajava

YK:n propagandavideo Euroopan afrikkalaistamiseksi julki

ma 24.07. 23:29

videot