Äärivasemmistolaiset haavoittaneet jo kahta sataa poliisia Hampurissa

Mellakoiksi yltyneissä äärivasemmistolaisten mielenosoituksissa Hampurissa on pidätetty 19 mielenosoittajaa ja kymmeniä on otettu kiinni.

Ulkomaat la 08.07.2017 12:55

Hampurissa G20-maiden huippukokousta vastustavissa äärivasemmiston mielenosoituksissa on loukkaantunut ainakin 197 poliisia. Hampurin poliisi kertoo twitterissä, että noin sata mielenosoittajaa on otettu kiinni. Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja vesitykkejä hajottaessaan väkijoukkoja myös perjantai-iltana, kertoo Yle.

Vahvasti varustautuneet poliisijoukot lähtivät liikkeelle sen jälkeen kun vasemmistoaktivistit olivat suurimman osan päivästä yrittäneet saada kadut haltuun yli 15 000 poliisilta. Äärivasemmistoa edustavat mielenosoittajat olivat sytyttäneet tulipaloja, ryöstelleet ja rakentaneet esteitä kaduille.

Poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia mielenosoittajien hillitsemiseksi, kertoo Yle.

Mielenosoittajat ovat myös tuhonneet henkilö- ja kuorma-autoja, rikkoneet pankkien ikkunoita, ryöstäneet vähittäiskauppoja, sytyttäneet raketteja ja heittäneet poliiseja katukivilla sekä muilla esineillä.

 

EDIT 9.7. 22:20 Hampurin mellakoiden yhteenveto: 476 poliisia loukkaantunut äärivasemmistolaisen mellakoissa. Poliisi on julkistanut helikopterista otettuja kuvia, joissa näkyy, kuinka mustiin asuihin pukeutuneet äärivasemmistolaiset valmistautuvat iskemään talon katolta poliisien kimppuun polttopulloilla ja teräskuulia tappavalla voimalla ampuvilla ritsoilla.

 

 

Jukka Rahkonen la 08.07. 12:55

Kommentit: 2

Antero la 08.07.2017 16:59 0

A meil on kaik hyvin.

Karhuryhmä Mörkö-autoineen mellakkavarustuksissa kävi jahtaamassa rauhallisia isänmaallisia, jopa videokuvaajia rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa. Tallenteita on lukuisia.

Poliisimme priorisointi on kohdallaa, not!

Juha. la 08.07.2017 17:14 0

Vassarit tekivät sitä mitä parhaiten osaavat. Tuli vain mieleeni, samaan malliin kuin "Paavollakin", että meidän tuimailmeisiä poliisijamme olisi pitänyt viedä "mellakka -kylpyyn" Saksan maalle. Ei tarvitsisi täällä pelotella wanhoja mummoja, äitejä ja lapsia Mörkö-autoilla kuin esi-pubertiteettiset pojan sällit. Polpo voisi vielä räjäytellä postilaatikoitakin tuusan nuuskaksi, niin ei enää jäisi mitään epäselväksi. G20 -rähäkkä taisi olla jo niin suuri mellakka, ettei YLE:lkään ei pokka pitänyt kuin Hyancinthillä kertoa puutaheinää anarkistien "rauhallisesta mielenilmaisusta". Tai syynä oli tietenkin yksinomaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumphin saastainen läsnäolo. Jotain kertoo se, että jokainen suomalainen itsellistä ajattelua harrastava ihminen olisi täysin pätevät vääntelemään uutisia YLE:n "toimittelijaksi". Ei siihen mitään Tamperetta tarvita.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot