Afrikkalainen siirtolaisuus ihmisiä ei aja Eurooppaan pelko vaan toivo paremmasta elämästä

Turvapaikkajärjestelmä siirtolaisuutta kiihdyttävänä mekanismina kaipaa täydellistä uudelleenmäärittelyä

Ulkomaat to 06.07.2017 21:47

Afrikassa vuosikymmeniä työskennellyt ekonomisti ja yrittäjä Hans Stoisser pohtii saksalaisessa Cicero-lehdessä afrikkalaista siirtolaisuutta. Afrikkalaisia ei aja liikkeelle niinkään pelko vaan toivo paremmasta. Turvapaikkajärjestelmä siirtolaisuutta kiihdyttävänä mekanismina kaipaa hänen mukaansa täydellistä uudelleenmäärittelyä. On myös virhe kuvitella, että miljoonien afrikkalaisten tuloa Eurooppaan hillittäisiin kehitysapua lisäämällä.

Hans Stoisser – pitkään muun muassa Mosambikissa, Zimbabwessa, Ugandassa, Tansaniassa, Angolassa, Keniassa, Namibiassa ja Senegalissa taloudellista yhteistyötä tehnyt ekonomisti –kertoo saksalaisessa Cicero-lehdessä havainneensa Afrikassa voimakasta muutosta parempaan suuntaan. Koulutustaso on noussut, talous on modernisoitunut, tietoisuus kansainvälisen politiikan periaatteista on lisääntynyt, kuten myös yleinen vitaliteetti ja elämänilo.

Muutokset ovat Hans Stoisserin mielestä valtavia.

Afrikka keskiluokkaistuu

Hans Stoisser viittaa IMF:n tietoihin, joiden mukaan Saharan eteläpuolisen Afrikan – alue minkä kuvitellaan olevan erittäin köyhä – talous on kolminkertaistunut vuosien 2000 ja 2015 välisenä aikana, ja tulotaso per henkilö on kaksinkertaistunut samana aikana. 

Hänen mukaansa afrikkalaiset maat ovat nykyään kiinteä osa globaalia taloutta, ja maiden uusi keskiluokka on verkottunut kansainvälisesti, minkä ansiosta maiden taloudet kasvavat nopeasti. Uudella keskiluokalla ja sen dynaamisilla johtajilla onkin aivan toisenlainen tuntuma maailmanlaajuiseen kehitykseen kuin vanhemmilla sukupolvilla.

Uusi afrikkalainen keskiluokka muodostuu rakennusinsinööreistä, lääkäreistä, kirjanpitäjistä, sihteereistä jne. He työskentelevät asiantuntijoina, osastonjohtajina tai poliittisina esittelijöinä ministeriöissä, teknikkoina sekä johtajina, ja tiedonhankinnassaan ja -välityksessään he käyttävät globaaleja viestimiä, kuten satelliitti-TV:tä ja internetiä. He asuvat uusissa asunnoissa pienen, 1-tai 2-lapsisen perheensä kanssa länsimaiseen tapaan, ja he haluavat myös turvallisuutta, vapautta ja hyvinvointia. Samaan aikaan absoluuttisessa köyhyydessä elävien ihmisten määrä on pienentynyt.

Köyhyys siirtolaisuuden syynä on virhearvio

”Kuvittelemme, että Afrikassa köyhät köyhtyvät entisestään ja tulevat siksi kumiveneillä Eurooppaan,” hän sanoo.

Hans Stoisserin mukaan kyse on virhearviosta. Hänen mukaansa afrikkalaiset suuntaavat Eurooppaan tullakseen rikkaiksi. Ihmiset, joilla on käytössään televisiot, kännykät ja nettiyhteydet maailmaan eivät halua elää samanlaista elämää kuin esi-isät satojen vuosien ajan, vaan haluavat ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä ja lähtevät etsimään vielä parempaa elämää, ja jos eivät itse lähde, niin sitten heidän lapsensa. Jos parempi elämä ei löydy lähimmästä kaupungista tai maan pääkaupungista, niin sellainen saattaa löytyä läheisestä tai sitten kaukaisesta maasta.

Tutkimukset osoittavat, että köyhillä alueilla elävien ihmisten maastamuuttohalut kasvavat, kun vuosikeskiansiot nousevat 500 dollarista 1000 – 2000 dollariin tai suuremmiksi.

”Niin kauan kuin on ihmisiä, joiden elintaso kohoaa köyhyydestä alempaan keskiluokkaan, osa näistä ihmisistä on halukkaita muuttamaan maasta. Siirtolaisuus on muuttuville yhteiskunnille luonnollista kuin hengittäminen ihmiselle,” Stoisser sanoo ja torjuu väärän väitteen, että kaikki Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan tulevat olisivat turvapaikkaa hakevia pakolaisia. Hänen mukaansa muun muassa kehitysavulla taisteleminen pakolaisuutta vastaan onkin taistelua tuulimyllyjä vastaan, sillä perimmältään kyse ei ole köyhyydestä eikä vainosta, vaan kyse on toivosta.

Turvapaikkajärjestelmä antaa vääriä signaaleja parempaa elämää etsiville

Turvapaikkajärjestelmää Stoisser sanoo absurdiksi, sillä juuri se kannustaa siirtolaisia lähtemään hengenvaaralliselle matkalle paremman toivossa ja jättää todelliset turvapaikan tarvitsijat rannalle: ”Todellinen ongelma eivät ole salakuljettajat, joita vastaan taistelemme kaikin keinoin. Ongelma on koko järjestelmä”.

Cicero
Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen to 06.07. 21:47

Kommentit: 3

Juha. pe 07.07.2017 23:29 0

Länsimaiden ja erityisesti EU:n ja suvaitsevaiston harjoittama ihmiskauppa "pakolaisilla", joita he eivät edes enemmistöltään ole, koska vain murto-osa on lähtöisin sotaa käyvästä maasta tai YK:n luokittelemasta sekä Geneven pakolaissopimuksen mukaisesta epäturvallisesta maasta, jossa on poliittista tai etnistä vainoa johon sisältyy kuolemanvaara tai terveys-tason "lasku". Asiat ovat maailmassa yllättävänkin yksinkertaisia joillekin, mutta ylitsepääsemättömän monimutkaisia jóillekin muille (suvakit, itkijänaiset/-miehet) SPR, jolle kyse on pelkästä bisneksestä. SPR on kuin korppikotka, jolle aina raato tietää ateriaa, mutta minkäs sille voi. "Toisen kuolema on toisen leipä." Se, että Afrikasta ja Lähi-idästä vedetään raavaita miehiä tänne koisimaan on eräänlaista kolonialismia, jota "hyvät ihmiset" harjoittavat aivan yhtä suurella antaumuksella kuin "pahat ihmiset" varsinaista koloanismia. Kyse on noiden maiden raiskaamisesta viemällä noista maista voimavarat ja tekevät kädet??? eli nuoret miehet helpon rahan perässä Eurooppaan, joka EI ratkaise MITÄÄN ei lyhyessä eikä edes pitkässä juoksussa. Miehet lähtevät kylistään ja kaupungeistaan jättäen taakseen naiset, lapset ja vanhukset oman onnensa nojaan kärsimään nälkää, janoa, puutetta, taudeista ja asunnottomuutta (mies myi että pystyi maksamaan ihmisalakuljettajille.) Vauvat kuolevat ravinnon puutteeseen äidin nähdessä nälkää... Miehet Euroopassa marisevat ruuan laadusta ja menevät suomi-naisten kanssa naimisiin uutukaisena ylkänä. Kyse on eräänlaisesta aivoviennistä teollisuusmaihin. Täällä pakolaismiehille ei ole käyttöä eikä heille sitä halutakaan löytää, koska he tuntuvat ajavan eräänlaisen "Jäniksen käpälän" viran "valtavan hyvien ihmisten keskuudessa aivan kuten poliitikoidenkin kohdalla, hekin nostavat nostetta vieraan kulttuurin kultamunilla poliittiseen meriittilistaan ja uskonnollishurmokselliseen pyhyyden seppeleen hankkimiseksi ja hyvät yöunet päälle ja aamulla rallatellaan... "Voiko ihanammin päivä enä

Juha. pe 07.07.2017 23:30 0

"Voiko ihanammin päivä enää alkaa..." by Johnny Liebkind. Afrikka ja Lähi-idän arabivaltiot ovat niitä maita, joita pitää heidän omat työkykyiset tuotannontekijät eli miehet rakentaa ja kehittää viljellen maata nostaen nuo yhteiskunnat jaloilleen kuten Eurooppa on jälleenrakentanut kahden maailmansodan jäljiltä. Se, että nuo kansakunnat ovat kykenemättömiä tuohon, johtuu diktatuurihallinnoista ja hulluista yksinvaltaisista johtajista, jotka eivät kehitä maata, vaan ryöstävät sen sotilaiden juhlaparaateja katsovien kansalaistensa silmäin alla. Demokratia on ainut edellytys sekä Euroopassakin nyt ennen kaikkea rehelliset vaalit, joiden tuloksen kaikki tunnustavat ilman syttyvää sisällissotaa. Jos näin ei asioiden voida millään katsoa tapahtuvaksi, se on suuri onnettomuus, jota ei voi vain hoitaa sillä, että noiden mantereiden kulttuurisesti ja ihmisoikeudellisten hyveitä tunnustamattomia ihmismassoja rahdataan Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin YK:n ultimaniumilla ja vaatimuksella aivan kuten ME olisimme jotenkin vastuussa tuosta kaikesta. YK:n on syytä keskittyä etsimään uutta planeettaa, joka on todellinen ratkaisu, eikä napella pelaamista.-

Anneli su 09.07.2017 17:13 0

YK:n ennusteen mukaan Afrikan väkiluvun odotetaan yli kaksinkertaistuvan nykyisestä 1,1 miljardista 2,4 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Ennusteen mukaan Afrikassa asuu jopa 4,2 miljardia ihmistä vuonna 2100.

Esimerkiksi Etiopian väkiluku on nyt n. 100 miljoonaa ja maan väkiluvun arvioidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2035 mennessä. Nigerian asukasluku on nyt lähes 200 miljoonaa, Turkissa on yli 80 miljoonaa asukasta jne. Kaikki nämä maat ovat muslimimaita. Moniavioisuus ja lapsiavioliitot kasvattavat väkilukua tehokkaasti.

Suomi on kehitysavustanut Tansaniaa vuodesta 1962 lähtien ja edelleen (siis jo 55 v), silti maa kuuluu edelleen neljän suurimman Suomesta avustusta saavan maan joukkoon. Mitä luulette, loppuuko siirtolaisvirta Eurooppaan milloinkaan? Eikö tällaista Risikko, Orpo ja kumppanit ymmärrä.

Ja millaiset mahdollisuudet on muslimimaista tulleiden kotoutumiseen. Siitä tietoa Somaliasta pakkoavioliittoa paennut Ayaan Hirsi Ali, Neitsythäkki (2005) ja uusimmassa kirjassaan Harhaoppinen (2016). Kannattaa lukea. Linkki http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/06/16/mika-maa-mika-valuutta/comment-page-1/ kertoo Miten muslimit tuhosivat kristityn Libanonin. Löytyy netistä tuolla otsikolla.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot