Terrorihyökkäykset ja vasemmistoradikaalien väkivalta entistä todennäköisempiä Saksassa

Toimivia islamisteja Saksassa 24 400 - väkivaltaisia äärivasemmistolaisia noin 28 500

Ulkomaat to 06.07.2017 18:05

Saksan kotimaan tiedustelupalvelu (BFV) varoitti tiistaina, että kasvava islamistitaistelijoiden määrä maassa tekee terrori-iskuista entistä todennäköisempiä.

Saksa kärsi viidestä islamistisesti motivoituneesta iskusta vuonna 2016, vaikka ainakin seitsemän muuta hyökkäystä epäonnistui.

Suurin ja vakavin oli viime joulukuussa berliiniläisille joulumarkkinoille tehty terrori-isku. Tunisialainen Anis Amri ajoi varastetulla rekalla väkijoukkoon. Iskussa kuoli 12 ja loukkaantui yli 50.

Saksan sisäministeri Thomas de Maizière ja Saksan tiedustelupalvelun johtaja Hans-Georg Maassen esittelivät BFV:n vuosiraportin tiistaina Berliinissä.

BFV:n mukaan äärivanhoillisten salafistien määrä maassa vuonna 2015 oli 8350 ja vuonna 2016 se oli jo 10 100. Heistä noin 680 on luokiteltu ”vaaralliseksi”.

"Kaiken kaikkiaan turvallisuusviranomaiset ovat pitäneet silmällä noin 680 mahdollista islamistista uhkaa, joista suurin osa oli salafistisia", sisäministeri Thomas de Maizière sanoi.

Satoja jihadisteja on saapunut maahan yli miljoonan maahanmuuttajan joukossa kahden viime vuoden aikana.

”Meidän täytyy olettaa, että voimme odottaa edelleen yhä enemmän hyökkäyksiä yksityishenkilöiltä tai terroristiryhmiltä”, BFV:n puheenjohtaja Hans-Georg Maassen totesi vuosiraportin julkistamistilaisuudessa tiistaina.

Hänen mukaansa islamilainen terrorismi on vakavasti otettavin haaste Saksan tiedustelupalvelulle ja yksi suurimmista uhkista Saksan sisäiselle turvallisuudelle.

BFV:n vuoden 2016 vuosikertomuksen mukaan Saksassa on 24 400 toimivaa islamistia, joista noin 9700 on salafisteja. Raportista selviää, että kokonaismäärä sisältää myös turkkilaisen islamistisen Milliu Gorus -liikkeen noin 10 000 jäsentä.

Raportissa myönnetään, että hyökkäykset ovat osoittaneet Islamilaisen valtion uhkaskenaarion todeksi Saksassa. Saksa on islamistiterroristien pääkohdemaita ja hyökkäykset raportin mukaan Saksassa ovat "mahdollisia milloin tahansa tulevaisuudessa".

Väkivaltaisiksi äärivasemmistolaisiksi BFV luokittelee 8 500 henkilöä ja kaikkiaan aktiivisia äärivasemmistolaisia toimijoita on jo noin 28 500 henkilöä.

Tälläkin hetkellä Saksan poliisi on varautunut vasemmistoradikaalien väkivaltaisuuksiin massiivisin turvatoimin. Syynä on Hampurissa perjantaina alkava G20-maiden valtiojohtajien huippukokous, jonka odotetaan tuovan Hampuriin 100 000 mielenosoittajaa.

Tytti Salenius to 06.07. 18:05

Kommentit: 1

Juha. pe 07.07.2017 22:59 0

Mitä tulee Saksan hallintoon - aivan siihen ylinpään - voisi melkein kuvitella, että Angela Merkel johtaa tuota suurvaltaa pikkulasta käsin. Uskaltaako tässä edes enää puhua Speden kehittelemästä "naisen logiikasta". Tytti Saleniuksen voi laskea joukosta ulos. Ihan vaan siksi, etten halua leimautua ihan aina sovinistiksi. Ei nimittäin ole pian kumileimasitonta kohtaa miehessä. Mutta omapa vika tuo on. Ai-jai. Ranskan presidenttikin on niin mitään sanomaton ja väritön aivan kuten "puolueensa", joka kyhättiin yhden illan suhteeseen presidentinvaaleihin. Lähinnä mieleen tulee Vichyn Ranskan Petain, joka säilytti WWII jälkeen henkensä vain siksi, että sitä oli niin vähän jäljellä. Mitä tulee Saksan Littohallitukseen se on täynnänsä miehiä, jotka ovat menettäneet järkensä yhtälailla, koska he saavat itse olla Nosunluutornissa turvamiesten, turvamuurien, poliisisaattueiden, armeijan panssariajoneuvojen ja saksalaisten äitien lastenrattaiden suojissa. Sen takaa Mutti, joka saa sydärin, jos hänelle mainitaan vain muslimien maahantulon rajaamista edes muutamalla parralla. Pahoin pelkään, että käsinukkemme tekevät jälleen jotain merkittävää Petteri Orvon vaimon työsaran lisäämiseksi. Siispä "Ei anneta pelolle valtaa" vaan grillataan.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot