Perussuomalaisten Sami Savio ja Olli Immonen peräävät tietoa maahanmuuton kokonaiskustannuksista

Perussuomalaisten kansanedustajat Sami Savio ja Olli Immonen peräsivät eduskunnassa maahanmuuton kokonaiskustannuksista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Kotimaa ti 04.07.2017 00:16

Perussuomalaisten kansanedustajien mukaan yhden julkisen talouden nopeimmin kasvavista menoeristä muodostavat maahanmuutosta aiheutuvat kustannukset, jotka ovat lisääntyneet merkittävästi erityisesti syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisin seurauksena. Maahanmuuton kokonaiskustannukset ovat kuitenkin hyvin vaikeasti arvioitavissa, ja niitä koskevaa jäsenneltyä ja selkeästi esitettyä julkista tietoa on saatavilla niukasti.

Sipilän hallituksen hallitusohjelman sivulla 37 on seuraava kirjaus: ”Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon.” Jotta julkista taloutta pystytään suunnittelemaan kestävältä pohjalta, kansanedustajien mielestä on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti maahanmuutosta aiheutuviin pitkän aikavälin kustannuksiin.

Maahanmuutosta aiheutuvia kustannuksia ja vaikutuksia eriteltäessä olisi tärkeää erottaa toisistaan työperäinen ja humanitaarinen maahanmuutto sekä maahanmuuton välittömät ja välilliset kustannukset, joihin sisältyvät muun muassa maahanmuuttajien koulutukseen ja terveydenhuoltoon liittyvät kustannukset sekä heihin kohdistetuista asumis- ja sosiaalipalveluista, työllistämistoimenpiteistä, kielenopetuksesta ja tulkkauspalveluista syntyvät menoerät.

Kansanedustajat kiinnittävät lisäksi huomiota pitkän aikavälin kustannus-hyötysuhteeseen, varsinkin tilanteissa, joissa maahanmuuttajien kotoutuminen ei onnistu.

Kansanedustajat esittivät lopuksi hallitukselle esittävät kysymyksen:

”Milloin hallitus aikoo julkaista hallitusohjelman mukaisen riippumattoman selvityksen maahanmuuton kokonaiskustannuksista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista, tarkastellaanko kyseisessä selvityksessä myös maahanmuuton pitkän aikavälin kustannus-hyötysuhdetta ja tullaanko selvityksessä erittelemään tarkoin sekä työperäiseen että humanitaariseen maahanmuuttoon liittyvät välittömät ja välilliset julkiset kustannukset?”

KK 300/17

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ti 04.07. 00:16

Kommentit: 8

Juha. ti 04.07.2017 15:05 1

Kulut ovat "hajautettu" useiden ministeriöiden litteroille yhtenästen laskelmien teon vaikeuttamiseksi ja ministeririön sisälläkin ripoteltu useiden "hankkeiden" ja "kohteiden" tilkkutäkeiksi, jotka ovat vielä nimetty päin prinkkalaa "yleishyödyllisten" piiperöinti -hankkeiden nimen taa, josta ei ota edes Bilberbergin salaseura selvää, mutta George Sorokselle se ei ole mitään "hebreaa" vaan itsestään selvä kuin tehokkaan ja hyvänä organisaattorina tunnetun emännän kauppalista. Hyvä, että suvakkeija ja maan alkuperäisväestön kansanmurhaa valmistelevien Soroksen vetojuhtien "seteliselkärankaista" by Veikko Vennamo - moraalia viedään ns. epämukavuus alueille, näillä tiedusteluilla, jotka eivät ole vielä edes väkivaltaisia. Mutta kyllä rahankilinän kieltä puhuvat herramme ja rouvamme aina keinot keksii salata nuo tiedot. Jos ei muuta, niin noiden "tilitysten" "arvopohja" ei kestä päivän valoa, koskapa tieto lisää tuskaa,- heidän omaansa - joten heidän täytyy tehdä uhrauksia ja pitää herkät tiedot itsellään, koskapa se on luottamuksellista tietoa sekä valtiosalaisuus, jota rahvaalle ei sovi kertoa, koska kyseessä on Suomalian strategiset arvopohjat kysymyksessä.

Sofia Roth ti 04.07.2017 18:34 2

Miksi nämä kustannukset pitää salata suomalaisilta, vaikka ne kuitenkin meidän veroistamme otetaan? Nuo kustannukset ovat tosiaankin hajautettu, sillä jopa ulkoministeriö maksaa siirtolaisille avustuksia. Kuitenkin OECD on ilmoittanut, että Suomi maksaa sosiaalitukea 4,4 kertaa enemmän siirtolaisille, kuin kantaväestön vähäosaisille, vaikka eivät varmaan hekään aivan kaikista tuista edes teidä. Voimme siis vain kuvitella kuinka paljon veloistamme menee muukalaisten kuluihin.

Antero ke 05.07.2017 10:59 0

Asiaan liittyvät ylimitoitetut poliisioperaatiot Karhu-ryhmineen muodostavat myös miljoonien loven veronmaksajien kukkaroon!

Toimet ja valmiudet ovat päällänsä 24/7 pyhinä ja arkina.

Saara ke 05.07.2017 15:05 0

Paavo, missä on ollut ylimitoitettuja poliisioperaatiota maahanmuuttajiin liittyen? Monessa maassa poliisi on ollut hätää kärsimässä pakolaisten riehuessa ja mellastaessa.

Meillä Suomessakin aluksi ei poliisilla ollut käsitystä, kuinka vähäinen kunnioitus pakolaiskeskuksen asiakkailla on poliisia kohtaan, ja tietääkseni ainakin kahdella eri kerralla pakolaiskeskukseen työtehtäviin joutunut kahden poliisin partioyksikkö oli täydessä hädässä, poliisiauto joutui piiritetyksi ja hyökkäykden kohteeksi. Tälläisesta muistelen IS:n kirjoittaneen...

YouTubesta löytyy video Helsingin Itäkeskuksen mielenosoituksesta, jossa poliisit sujuvasti vain kuuntelevat maahanmuuttajien toiseen tai kolmanteen polveen kuuluvien muslimien ja vasemmistoanarkistien kuoroa, joka haukkuu poliiseja kyttä-natsi-siaksi jne.

Väitetyistä ylilyönneistä kuulee kyllä, mutta itse olen suomalaisen poliisin osalta nähnyt vain materiaalia, jossa he ovat liiankin pitkämielisiä tai jopa alakynnessä. Se ei mielestäni ole hyvä.

Mitä vähemmän lakia ja poliisia kunnioittavaksi väestömme muuttuu, sitä enemmän poliisivoimaa on lisättävä - sekä lukumäärällisesti että heidän toimintaoikeuksiaan, aseistusta ja muita varusteita. Jos tietyn väen maahanottoa jatketaan, poliisin varustelusta ei voi säästää. Viisaampaa olisi olla keräämättä tänne väestöä, joka ei lakiamme kunnioita.

Antero ke 05.07.2017 16:46 1

Saara, sanoin "asiaan liittyvät" joka pitää sisällään rauhallisten isänmaallisten mielenosoittajien ja tilaisuuksien kuvaajien kohtelu.

Heitä jahdataan jopa Karhu-ryhmän toimesta mellakka-autoilla ym. Poliisin satsaus heihin on ylimitoitettu ja samalla mm. laittomat toimivat kuten sanoit poliisia kohtaan.

Juha. ke 05.07.2017 22:16 1

Kunpa edes nämä mielettömyydet saisivat alkunsa vain Suomesta, mutta käskyt tulevat Brysselistä ja todelliselta pääkallonpaikalta Berliinistä meidän ministerinpalkkaa vetäville käsinukeille.

Saara ke 19.07.2017 04:04 0

OK, Paavo - pitipähän vain varmistaa. :)

Äärivasemmistolla on niin tyhmää poliisivastaisuutta ja yhteiskuntavastaisuutta, ettei isänmaallisten kannata samanlaisiksi ryhtyä ja ilmeisesti eivät ole ryhtyneetkään.

Saara ke 19.07.2017 04:06 0

Juha on varmaankin oikeassa - Brysseli ja Berliini käskyttää, muut ynisevät ja tottelevat...Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot