Iran jatkaa ballistisia ohjuskokeilujaan vastoin YK:n päätöslauselmia

Iran käytti viime vuonna Daavidintähtikuvioita erämaassa testatessaan jälleen ballistisia ohjuksia

Ulkomaat ti 04.07.2017 00:04

Iran käytti viime vuonna Daavidintähtikuvioita erämaassa testatessaan jälleen ballistisia ohjuksia. Näin kertovat Israelin edustajat YK:n turvallisuusneuvostolle esittäen satelliittikuvia asiasta.

Turvallisuussneuvostolle toimitetuissa satelliittikuvissa näkyvät juutalaisuuden ja Israelin symboli, jonka ympärillä näkyvät ohjusten iskemät.

”Jo pelkästään ohjusten laukaisu on ristiriidassa YK:n antaman turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2231 kanssa ja samalla se osoittaa Iranin tarkoituksen vahingoittaa Israelia”, toteaa Danon.

Iran ampui aiemmin tässä kuussa ohjuksia Syyriaan, joka oli ensimmäinen kerta sitten 30 vuoden takaisen Iranin ja Irakin sodan 1980-1988.

Maaliskuussa 2016 Iran testasi ballistisia ohjuksia ja iranilaisen uutistoimiston mukaan ohjuksisssa oli teksti: ”Israel on pyyhittävä kartalta pois”.

Iran väittää ettei vuoden 2015 sopimuksessa ole kielletty ballististen ohjusten testausta eikä se täten voi estää ydinaseenkaan kehittelyä.

Tammikuussa 2017 Iran on myös testannut risteilyohjuksia muunmuassa sukellusveneistä ja presidentti Trump on varoittanut maata provokaatioista ja rikkomasta YK:n päätöslauselmaa 2231.

 

Lähde: The Jerusalem Post:”Iran targeted Star of David in ballistic missile test, Israel says”./ June 28,2017.

 

Jukka Rahkonen ti 04.07. 00:04

Kommentit: 1

Juha. ti 04.07.2017 15:51 0

Amerikkalaiset ja neuvostoliittolaiset pyrkivät kilpaa kuuhun 1960-luvulla. Iran pyrkii Daavidin tähteen. Yhdysvaltain musta Black Lives Matter, kommunistinen, muslimi, homo ja NWO presidentti Barak Obama lähetti muutama tunti ennen toimikautensa päättymistä (Trumphia ei ammuttu) Iranille rikastettua uraania enemmän kuin tarpeeksi. Ei siitä ainakaan kattiloita tehdä. Israelin on turha olla huolissaan, sillä jos tuo valtio on ollut yhtään ihmisiksi, niin Jumala kyllä hoitelee Iranin pappisvallan tikan heiton päin omaa ahteria kevyesti. Mikään ei käy Jumalan yli. Ei edes pillerin pyörittäjän auton alle jääminen.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Klo 10:41.

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

Klo 10:38.

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

Klo 10:35.

Heikki Porkka

Turvapaikanhakija sai kymmenen vuoden tuomion Virossa

pe 22.09. 23:26

Reijo Tossavainen

Hallituksen arvoton arvopohja

pe 22.09. 21:14

videot