EU ei halua sulkea pakolaisvyöryä Välimerellä

Italiaan on saapunut Libyasta vuoden alusta 73 000 pakolaista. Keskiviikkona Rooma ilmoitti, että tilanne on karkaamassa käsistä, ja Italia haluaa sulkea satamansa.

Ulkomaat la 01.07.2017 17:18

Italiaan on saapunut Libyasta vuoden alusta 73 000 pakolaista. Kansalaisjärjestöjen laivojen Libyan rannikolta pelastamat pakolaiset kuljetetaan järjestöjen toimesta Italian satamiin.

Keskiviikkona Rooma ilmoitti, että tilanne on karkaamassa käsistä, ja Italia haluaa sulkea satamansa lopettaakseen ihmisrahtauksen Libyasta.

Torstaina EU – komissio kiirehti lupaamaan apua ja lisää rahaa ongelman hoitamiseen, jos satamat pysyvät auki ja kansalaisjärjestöjen laivojen rahteihin ei puututa.

”Me tuemme ja ymmärrämme Italian huolen ja tuemme heidän vaatimusta tilanteen muuttamiseksi,” sanoi Natasha Bertaud EU–komissiosta ja jatkoi: ”Mutta me sanomme myös että linjanmuutoksista on keskusteltava ensin kaikkien jäsenmaiden kanssa. Kansalaisjärjestöjen laivojen toimijoiden kanssa on keskusteltava, jotta kaikille jää aikaa reagoida”.

Hän kertoi myös, että EU:n maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos on tavannut Italian Brysselin edustajan Maurizio Massarin ja keskustellut tilanteesta.

”EU:n on tehtävä työtä yhdessä, että voimme auttaa näitä kahta sankarillista valtiota,” kertoi EU – komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker Repubblica – lehdelle.

Saksan Angela Merkel ei pidä satamien sulkemista suotavana ennen kuin Libyan tilanne on saatu rauhoittumaan. Merkel ei kuitenkaan luvannut jakaa Italian taakkaa suoralta kädeltä.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy esitti solidaarisuutensa ”Italian hallitukselle ja kansalle” ja lupasi ”kaiken mahdollisen avun, ettei tilanne pääsisi kärjistymään.”

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen la 01.07. 17:18

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot