Halla-aho ylivoimaisesti suosituin seuraavaksi pääministeriksi 18-49 vuotiaiden äänestäjien joukossa

"Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi."

Kotimaa la 01.07.2017 17:07

IltaLehden kyselytutkimuksen mukaan Halla-aho on erityisesti nuorten aikuisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Ilmiö noudattelee Euroopassa nähtävillä olevaa poliittista trendiä, arvioi tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma IltaLehden uutisessa.

"Jussi Halla-aho on pian johtanut kuukauden ajan perussuomalaisia. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan tuore puheenjohtaja nauttii erityisesti nuoremman väen suosiosta: 25-30-vuotiaista vastaajista lähes viidennes piti Halla-ahoa sopivimpana vaihtoehtona seuraavaksi pääministeriksi", kertoo Iltalehti.

Poliittinen kenttä on polarisoitumassa. Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoman mukaan kyse on yleiseurooppalaisesta ilmiöstä, joka on nähtävillä monissa Euroopan maissa: nuoret kannattavat radikaaleja poliitikkoja niin oikealta kuin vasemmalta laidalta.

"Eurooppalaiset nuoret ovat valmiita kannattamaan perinteisestä poliittisesta valtavirrasta poikkeavia ehdokkaita. Usein näillä ehdokkailla on räväkät mielipiteet ja pari asiaa, joita he pitävät esillä. Valtavirtapoliitikot, jotka pitävät asioita esillä laajemmin eivät välttämättä vetoa nuoriin", Aunesluoma sanoo IltaLehden artikkelissa.

Miehet pitävät Halla-ahoa pääministeriksi sopivana selvästi enemmän kuin naiset, kertoo IltaLehden toinen uutinen tutkimuksen yksityiskohdista.

"Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi. Tästä ikäryhmästä Sipilää pitää sopivimpana 10% ja Orpoa 11 prosenttia."

"Jos laskemme mukaan kyselyn kaikki kolme alle 50-vuotiaiden ikäryhmää (18-24, 25-34 ja 35-49), niin pääministerisuosikkien kärjessä on Halla-aho."

"Näistä kolmesta ikäryhmästä yhteenlaskettuna Halla-ahon prosentiksi tulee 20,2. Orpoa pitää sopivimpina seuraavaksi pääministeriksi 15,8 ja Sipilää 13,5 prosenttia."

Yli 50-vuotiaat suomalaiset ovat edelleen takertuneita vanhojen valtapuolueiden edustajiin, jotka saavat heiltä edelleen isoimmat kannatusluvut. 

 

Jukka Rahkonen la 01.07. 17:07

Kommentit: 2

Juha. la 01.07.2017 22:26 0

Ööööhhh??? Mutta mitenkäs se "arvopohja"? Jussi Halla-aho on älyllisesti muita niin paljon korkeammalla, että nyt hallintoa rikollisiin tarkoituksiin suorittavien valehtelijoita voi verrata suoraan alenevasti apinoihin. Halla-aho olisi pessyt koko lössin aina "jopo" Saulia myöten ja horjuttanut Angela Merkelin Suomen syömistä niin paljon, ettei urpu Orpo, jihad Sipilä ja Sika-Soini eivät Jussille pärjänneet vieläpä tehden erittäin sarkastisen viiltäviä kysymyksiä. Siksi toisekseen Halla-aholla olisi ollut mahdollisuus nähdä ns. "hallitustyöskentelyä" sisältäpäin eli kuinka Suomen kansaa suoraan sanottuna kusetetaan. Liekö tuo gansteri joukkio vielä varastaa veronmaksajien rahoja omille tileilleen Sveitsiin tai jonnekin veroparatiisiin. Mutta muistakaa nyt kuitenkin, että EU alkoholisti Jean Claude Juncker on sanonut pyyhkivänsä ahterinsa kansanäänestyksillä. Hiljattain EU käveli tylysti yli Hollannin kansanääntystuloksen juutalaisen nukentekijän George Soroksen hilloittamilla tolpilla.

HTK la 01.07.2017 23:21 1

J.Aunesluoman sanomassa olen huomaavinani hieman asenteellisuutta. "Nuoret kannattavat radikaaleja poliitikkoja niin oikealta kuin vasemmalta laidalta." Miksi tämä lausuma uutisessa, mikä kertoo JH:n suosiosta? Käsittääkseni hän ei edusta kumpaakaan laitaa.

"Valtavirtapoliitikot, jotka pitävät asioita esillä laajemmin eivät välttämättä vetoa nuoriin." Miksi tämä lausuma? Eikö JH pidä juuri niitä asioita esillä, jotka koetaan tärkeiksi koko Euroopassa, ja jotka ovat elintärkeitä sille? Sekä Eurooppaan tunkeutuvat kansat että EUn kykenemättömyys myöntää euron epäonnistuminen ovat ratkaisevan tärkeitä koko maanosalle.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot