Ilmaista ylläpitoa hakevien leiri puretaan viimein Rautatientorilta

Poliisi on toimittanut Helsingin Rautatientorin muukalaisleirille määräyksen purkaa leiri tänään kello 19 mennessä.

Kotimaa pe 30.06.2017 14:09

Poliisin mukaan Helsingin Rautatientori ei ole turvallinen paikka mielenilmaisulle. Poliisi on toimittanut Helsingin Rautatientorilla vuoroissa majaileville muukalaisille määräyksen purkaa leiri tänään kello 19 mennessä. Neuvottelu poliisin, leiriytyneiden ja näiden edustajien kesken päättyi juuri.

Poliisi perustelee päätöstä turvallisuudella. Leiri on ollut Rautatientorilla alkukeväästä lähtien ja sotkenut erään Helsingin arvokkaimmista ja edustavimmista paikoista laitonta leirintäaluetta muistuttavaksi alueeksi.

Vastamielenosoituksena ollut suomalaisten Suomi Ensin -aktiivien leiri purettiin myös viikon alussa. Epätasa-arvoiseksi koettu kohtelu nostatti julkisessa keskustelussa kysymyksiä ja laajaa turhautumista. Lauantaiksi on suunnitteilla suurempi mielenosoitus Rautatientorille. 

Lentoturvallisuuden vaarantamiseen aiemmin ohjeita antanut evankelis-luterilaisen kirkon työntekijä Marjaana Toiviainen on tuohtunut päätöksestä ja on nyt mobilisoimassa omaa mielenosoitustaan paikalle.

16:48: Ilta-Sanomien mukaan apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen kertoo ratkaisun olevan pysyvä.

 


EDIT 14:50: "Siirtolainen" termi vaihdettu "muukalaiseksi" ja "ilmaista ylläpitoa hakevaksi", jotka ilmaisuina vastaavat tarkemmin todellisuutta. 
EDIT 14:55: Lauantain mielenilmaus on saamamme tiedon mukaan tarkoitus joka tapauksessa järjestää. 

Jukka Rahkonen pe 30.06. 14:09

Kommentit: 4

Antero pe 30.06.2017 15:17 1

Tässä on hyvän uutisen ainesta.

Helpommalla ja halvemmalla olisi päästy jos LAITTOMIEN leiri olisi ensin purettu jolloin isänmaallisten leiri olisi purkautunut tarpeettomana issekseen.

Juha. pe 30.06.2017 15:21 1

"Leiri on ollut Rautatientorilla alkukeväästä lähtien ja sotkenut erään Helsingin arvokkaimmista ja edustavimmista paikoista laitonta leirintäaluetta muistuttavaksi alueeksi."

Kas, kas. Kylläpä se kesti. Uskallan väittää pelkällä perstuntumalla, näkemieni vidoiden mukaisesti ja vieläpä Helsingin polpo-ohranan jatkuvan häirinnän Maidaniin kohistaen, valittaen, joka penteleen pahvimukista tai pelkästä väärästä ajattelusta - sen, että suomalaisten leiri on ollut siisteimmästä siistin verrattuna laittomien maahantunkeutujien ja heidän hoito-tätiensä leiriin. Syy on yksiselitteinen sen vuoksi, että laittomat maahantunkeutujien leiri on saanut "olla kuin sika rukiissa", joten se on lähinnä basaari, jossa on kokkailtu avotulella, myyty ruokaa vastoin hygeniasäännöksiä ja muita asianmukaisia lupia, joita on aina ennen vaadittu vielä silloin kuin tämä maa makasi terveen järjen ja etenkin Suomen Perustuslain varassa ja sen valvontaa harjoitti poliittisesti asennoitumaton poliisi. Lähellä olevien ehkä kannattaa mennä katsomaan kiikareilla turvallisen matkan päästä ilmaista kesäteätteria. Koreografista vastaa punapappi Marjaana Toiviainen, jonka hyvinvoinnista ei tunnu kukaan kantavan vastuuta, koska hänen toimintansa on jättänyt tämän aurinkokunnan aikaa sitten. Siitä pirusta ei tiedä onko se lintu vaiko kala? Hänen seurakauntansa puolesta, joka sekin on nais-pomon omaisesti vihreän jargonin peitossa anteeksi antamatonta, ettei edes tuon instanssin perinteisen arvostuksen nojalla puututa asiaan. Helsingin piirin ja samalla arkkipiispansa Kari Mäkisen vaatimuksesta koko Suomen kirkko on luisumassa rappion iloista pyllymäkeä kohti syvintä ja lopullisinta kuilua. Tämän osoittaa se, että kirkosta eroamiset ovat kasvaneet koko ajan ja sen ovat tehneet jopa vanhemman polven ihmiset, jotka jo nuoruudessaan on kasvatettu kristillisyyden kaikkien hyveiden mukaisesti ja heillä on aina ollut elämässään tallattu polku Jumalan puoleen vaikeuksissa ja ilon päivinä.

Alcibiades la 01.07.2017 08:32 1

"Helpommalla ja halvemmalla olisi päästy jos LAITTOMIEN leiri olisi ensin purettu jolloin isänmaallisten leiri olisi purkautunut tarpeettomana issekseen."

Totta. Syy nykyisenkaltaiselle timinnalle ovat jompi kumpi tai molemmat seuraavista:

1) Haluttiin näpäyttää Suomi Ensin -porukkaa, jotta nämä eivät kuvittelisi voittaneensa.

2) Muukalaisleiri purettiin, koska SE-leirin purkaminen aiheutti laajaa pöyristymistä ja ihmettelyä kansalaisissa.

Itse veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Kävihän turvakameroiden tallenteista ilmi, ettei SE-leirin purkamisen oikeuttanutta väkivaltaista tapahtumaa ollutkaan tapahtunut. Tämän jälkeen olikin oikeastaan enää kaksi vaihtoehtoa, nimittäin SE-leirin salliminen tai molempien kieltäminen. Koska salliminen olisi ollut nöyryytys poliisille, myös muukalaisleiri sai lähteä.

Sinänsä koominen lopputulos. Turvapaikanhakijoiden tukijat päättivät valehdella joutuneensa väkivallan uhriksi jotta SE-leiristö päästäisiin eroon, ja saivat aikaan vain muukalaisleirin purkamisen, johon jostain syystä ei ollut aiemmin poliittista selkärankaa.

Saara ke 05.07.2017 15:32 0

Hyvä, että ilmaista ylläpitoa hakevien leiri viimein puretaan. Kuvakaappauksen mukaan aktiivipastori Marjaana Toiviainen ja Henna Salo haluavat yhä yllyttää leiriläisiä jäämään. Salon mielestä leirin purkamisen todellinen syy on rasistisissa hyökkäyksissä - hänen mielestään mielenosoitusta pitää jatkaa, koska pelko ei saa ohjata päätöksiä eikä uhkailijat saa saada tahtoaan läpi.

Kuvaavaa on, että seuraavaksi kommentoiva Ambrosius syyttää kaikesta poliisia.Tyypillistä vasemmistoradikalismille - ja valitettavasti myös äärioikeistolle... Siinä asia, jossa äärioikeiston kannattaisi käyttää älyään ja lopettaa vihanpito poliisin kanssa, jos mielivät saada poliittisia voittoja.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot