Trumpin asettama maahantulokielto islamilaisista maista tulee voimaan

Yhdysvaltain korkein oikeus sallii Trumpin ajaman maahantulokiellon suurilta osin.

Ulkomaat ti 27.06.2017 23:24

Kuutta muslimienemmistöistä maata koskeva maahantulokielto on ollut jäädytettynä maaliskuusta asti. Korkeimman oikeuden tuore myönteinen päätös presidentin asettamalle maahantulokiellolle on merkittävä voitto Trumpille.

Yhdysvaltain korkein oikeus sallii presidentti Donald Trumpin ajaman maahantulokiellon suurilta osin. Maahantulokielto koskee yhteensä kuutta muslimienemmistöistä maata – Irania, Jemeniä, Libyaa, Somaliaa, Sudania, Syyriaa. 

Julkisuudessa on koko kevään ajan spekuloitu siitä, onko Trump ylittänyt valtuutensa tai toiminut jopa perustuslain vastaisesti maahantulon rajoittamisessa. Korkein oikeus kuitenkin päätti, että mikäli maahan tulijalla ei ole siteitä perheeseen, kouluun tai työpaikkaan Yhdysvalloissa, Trumpin maahantulokieltoa voidaan soveltaa. 

Korkein oikeus tekee lopullisen päätöksensä asiassa Lokakuussa, mutta Trumpin hallinto voi siihen saakka soveltaa nyt annettua väliaikaista päätöstä. 

Jukka Rahkonen ti 27.06. 23:24

Kommentit: 1

Juha. ke 28.06.2017 18:36 0

Presidentit lapsi -Bush, Barak Obama myös laittoivat bannin muslimimaista tuleville jihadisti murhaajille, eikä punavihreää litettää suoltava YLE noihin aikoihin takajaloilleen karannut. Mutta nyt paha-setä Trumph, joka sivumennen Yhdysvaltain kansa äänesti presidentiksi - vieläpä oikein dokumentoiduilla tuon maan kansalaisuuden omaavilla, puhumattakaan äänestysikäiset täysijärkiset tasapainoiset aikuiset työtä elämänsä tehneet kansalaiset veronmaksukykyineen. Vastapuolellahan olivat taas sekarotuinen roskasakki, jota tuo edm. ryhmä elättää heidän terrorismiaan ja perustapeidensa tyydyttämistä. Täysi maahantulokielto ja rajat umpeen Yhdysvalloissa. Eurooppalaisten suvakkien ja Bilderbergiläisten NWO sekä EU:n mädännäisyyden löyhkässä olevat komissaarit ja pisuaarit voivat rauhassa upottaa mantereemne paskaan ja Donald Trumph saa kaikessa rauhassa lukea lehtiä".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Median kenttäoikeus unohtaa kohtuuden. Tärkeintä ovat punavihreät klikkiotsikot.

Klo 11:43.

Arto Luukkanen

ÄsDeePee - sun rahaas himoitsee??

Klo 10:06.

Timo Vihavainen

Jussi Juonion nauru

Klo 10:03.

Professorin Ajatuksia

Koiran vastuu raiskauksista

Klo 10:02.

Henna Kajava

Islam - yhdestoista vitsaus -kirjan julkistamistilaisuus

ma 19.03. 00:47

videot