Trump lopettaa Valkoisen talon ramadan-perinteen

Rex Tillerson ilmoitti jo Toukokuussa, että Valkoisella talolla ei ole aikomusta huomioida islamilaista juhlaa.

Ulkomaat su 25.06.2017 23:01

Tänä vuonna Trumpin Valkoinen talo ei tarjonnut enää Iftar-illallista muslimeille ramadanin päättymisen kunniaksi. Hillary Clinton aloitti tämän Valkoisen talon perinteen kutsumalla 150 muslimijohtajaa Iftar-illalliselle vuonna 1996, joka muodostui sen jälkeen jokavuotiseksi perinteeksi.

Reutersin mukaan, Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson ilmoitti jo Toukokuussa, että Valkoisella talolla ei ole aikomusta huomioida islamilaista juhlaa.  

Taustaa:
Vastoin yleistä käsitystä paastosta, ramadanin paasto tarkoittaa, että aina auringon laskiessa ahmitaan ruokaa ja juomaa varastoon niin paljon kuin "paastoa" harjoittavan fysiikka kestää ja auringon noustessa aloitetaan ruokailutauko. Pohjoisten alueiden auringon nousu- ja laskuajat aiheuttavat yötankkaukseen haasteita, mutta imaamit ovat löyhentäneet sääntöjä niin, että muslimit voivat noudattaa Mekan aurinkokalenteria ruokatankkausrituaalissaan. Tutkimusten mukaan muslimit syövät enemmän paaston aikana kuin muina aikoina. (Tunisian kansallisten kulutustilastojen mukaan ruokatarvikkeiden ostomäärät tuplaantuvat ramadanin aikana)

Jukka Rahkonen su 25.06. 23:01

Kommentit: 1

Juha. ma 26.06.2017 12:52 0

Hyvä. On päivän selvää, että kuvitus kuvankin tyytyväiset naiset ruokailevat jonkin kristityn maan kanta-asukas -veronmaksajien kustannuksella täyttä päätä. Se ei ole enää hyvyyttä vaan mitä alastominta tyhmyyttä. Sillä noiden kahden asian välinen ero on kuin veteen piirretty viiva.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Iran koettelee Israelia Syyriassa

Klo 12:42.

Arto Luukkanen

Satu Sotesta

Klo 11:29.

Timo Vihavainen

He söivät mitä saivat

Klo 11:25.

Professorin Ajatuksia

Kiina nousee tutkimuksen ja talouden välisen positiivisen kierteen varassa

Klo 11:20.

Heikki Porkka

There is no business like VOK-business

ke 22.11. 00:12

videot