Trump lopettaa Valkoisen talon ramadan-perinteen

Rex Tillerson ilmoitti jo Toukokuussa, että Valkoisella talolla ei ole aikomusta huomioida islamilaista juhlaa.

Ulkomaat su 25.06.2017 23:01

Tänä vuonna Trumpin Valkoinen talo ei tarjonnut enää Iftar-illallista muslimeille ramadanin päättymisen kunniaksi. Hillary Clinton aloitti tämän Valkoisen talon perinteen kutsumalla 150 muslimijohtajaa Iftar-illalliselle vuonna 1996, joka muodostui sen jälkeen jokavuotiseksi perinteeksi.

Reutersin mukaan, Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson ilmoitti jo Toukokuussa, että Valkoisella talolla ei ole aikomusta huomioida islamilaista juhlaa.  

Taustaa:
Vastoin yleistä käsitystä paastosta, ramadanin paasto tarkoittaa, että aina auringon laskiessa ahmitaan ruokaa ja juomaa varastoon niin paljon kuin "paastoa" harjoittavan fysiikka kestää ja auringon noustessa aloitetaan ruokailutauko. Pohjoisten alueiden auringon nousu- ja laskuajat aiheuttavat yötankkaukseen haasteita, mutta imaamit ovat löyhentäneet sääntöjä niin, että muslimit voivat noudattaa Mekan aurinkokalenteria ruokatankkausrituaalissaan. Tutkimusten mukaan muslimit syövät enemmän paaston aikana kuin muina aikoina. (Tunisian kansallisten kulutustilastojen mukaan ruokatarvikkeiden ostomäärät tuplaantuvat ramadanin aikana)

Jukka Rahkonen su 25.06. 23:01

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot