Uumajan kristillisessä esikoulussa kiellettiin Raamatun opetus ja ruokarukoukset

Ruokarukouksen sijaan pitää nyt laulaa loruja ja palvoa aurinkoa, sadetta ja ruokaa

Ulkomaat su 25.06.2017 13:25

Kristillinen esikoulu Seimi (Krubban) Uumajassa on joutunut poistamaan useita uskonnollisia elementtejä kunnan kehotuksesta, kertoo SVT Nyheter.

Lapset eivät enää saa sanoa "Aamen", he eivät voi puhua Raamatusta tai rukoilla ruokarukousta.

Kristillinen esikoulu on Pelastusarmeijan pitämä ja sinne mahtuu 32 lasta. Uumajan kunta teki ilmoituksen perusteella valvontakäynnin lastentarhaan ja päätteli näkevänsä siellä toiminnan rikkovan koululakia.

"Kyllä, kunta kielsi ruokarukoukset aterioilla", myöntää esikoulun johtaja Britt Marie Mårtensson.

Koululain mukaan tunnustuksellisia elementtejä ei saa esiintyä opetuksessa ja lapsilla pitäisi aina olla mahdollisuus valita, osallistuuko uskonnollisiin osuuksiin vai ei.

Kunnan mielestä ruokarukous on tunnustuksellista ja lapsilla ei ole mahdollisuutta jättäytyä siitä pois. Britt Marie Mårtenssonin näkemys on, että esikoulun ruokarukousta ei voi pitää opetuksena.

Nyt esikoulu on poistanut ruokarukoukset aterioilta ja sen sijaan lapsia laulatetaan loruilla ja kiitosta annetaan auringolle, sateelle ja ruoalle.

"Tämä on surullista ruokarukousperinteelle, mutta lorut ovat myös mukavia ja lapset voivat valita, kenelle he haluavat kohdistaa lorunsa", kertoo esikoulun johtaja pakon edessä.

Uumajan kunnan esikoulustrategi Pian Rosell sanoo, että koululain mukaan päiväkodeissa ja kouluissa saa olla tunnustuksellisia elementtejä opetuksessa, mutta ei koulutuksessa. Esikouluopetuksessa tässä on kuitenkin vähän epämääräinen ja lavea linja.

"Peruskoulussa oppituntien opetus ei ole niin vaikeaa, mutta esikoulussa on vaikea erottaa, mikä on koulutusta ja mikä opetusta."

Lastentarha Seimi on kunnan vierailun jälkeen joutunut poistamaan myös säännöllisen "Raamatturupattelukerhon", joka oli vuoropuhelua lasten kanssa Raamattuun liittyvistä asioista.

Tytti Salenius su 25.06. 13:25

Kommentit: 2

Juha. su 25.06.2017 17:20 0

Voin aitona hartaana kristittynä vain todeata tähän: Voi helevetin 16!!!

Saara ti 27.06.2017 14:45 0

Ilmeisesti on käynyt niin, että Ruotsissa yksi uskonto on todettu pahaksi ja suurena tasa-arvon maana se on sitten tasapuolisuuden nimissä kieltänyt kaiken tunnustuksellisen opetuksen kouluissaan. Järkevyydessään samaa luokkaa, jos rikollista ei voisi rangaista muuten kuin kaikkia rankaisemalla - tai jos yksi puolue todettaisiin pahaksi, niin kiellettäisiin kaikkien puolueiden toiminta.

Ateismin tie ei välttämättä ole hyvä ase taistelussa islamia vastaan vaan nimenomaan kristillisyys saattaisi olla ainut auttava lääke; aiheesta kirjoitti erinomaisesti FM Hilkka Axelsen Vieraskynäblogissaan OM:ssa. Hän kirjoitti jopa ateistisen Richard Dawkinsin päätyneen tähän.

Axelsenin kirjoitus ei varsinaisesti ole kristillinen: Jumala ja Raamattu kirjoitetaan koko ajan pienellä,eikä kirjoittaja myöskään paneudu tunnettuihinkaan kristittyihin, jotka myös ovat esittäneet islamin vastalääkkeeksi kristinuskoa, kuten esim. tunnettu raamatunopettaja David Pawson kirjassaan Islamin haaste kristityille sekä lukuisissa haastatteluissa aiheesta jne.

Axelsenin kirjoituksen pitäisi siis olla helposti luettavaa tekstiä jopa ateistille - suosittelen. http://beta.oikeamedia.com/o1-23807Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot