Jälleen murskaava kyselytutkimus median luotettavuudesta

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa.

Ulkomaat la 24.06.2017 10:54

Tuore YouGov kyselytutkimus median luotettavuudesta toi lisää huonoja uutisia perinteisille uutismedioille, joita joskus vuosia sitten pidettiin lahjomattomina totuuden kertomiseen pyrkivinä instituutioina, mutta joiden uskottavuus on nyt muuttunut laajalle levinneeksi epäilyksi.

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa. Sama näkemys on tutkimuksen mukaan vallalla molemmissa puolueissa, vaikkakin republikaanit ovat paljon kriittisempiä kuin demokraatit.

YouGovin kyselytutkimus julkaistiin 20.6. ja sen mukaan peräti 85 prosenttia republikaaneista oli samaa mieltä väitteestä "uutistoimistoilla on tapana kertoa vain toinen puoli tapahtumista ja taustoista riippuen siitä, kuka ne omistaa tai rahoittaa niitä". Enemmistö demokraateista (52 prosenttia) oli myös samaa mieltä. Vain 21 prosenttia kaikista kyselyyn osallistuneista oli eri mieltä tästä väitteestä.

Tutkimuksen johtopäätösten mukaan erityisesti juuri luotettavina pidettyjen ja hyvämaineisten uutistoimitusten räikeän näkyvä puoluellisuus vasemmistolaista ideologiaa kohtaan on murentanut luottamusta nopeasti, myös demokraattien keskuudessa.

 

Jukka Rahkonen la 24.06. 10:54

Kommentit: 1

Juha. la 24.06.2017 13:16 0

Kun maailmasta kuolee pois totuus ja tilalle astuu valhe. Kaikki sanat menettävät merkityksensä. Ennen puolueiden pää-äänenkannattajat kertoivat oman laitansa, mutta sekin tehtiin tyylillä ja tolkulla. Lukijat ymmärsivät lukiessaan "kilpailijan" lehteä sen olevan nimenomaisesti vastapuolen näkemyksen. Jo tuolloin tiedettiin mitä neuvostoliittolainen "Pravda" "totuuksineen" merkitsee. Ehkei sitä ääneen sanoen, mutta hengessään tietäen sen olevan täyttä valhetta ja propakandaa. Ja kas kummaa. Neuvostoliittolaisten kommunistien perilliset jatkavat yhä samaa linjaa propakoiden valheita päin naamaa kaikissa Suomenkin lehdistössä ja mediassa, koska kaikki ovat muutaman suuren mediajätin omistuksessa, jotka soittelevat samoja viuluja median nimestä tai puolueesta riippumatta. Euroopan ja Yhdysvaltain kansalaisia nesteytetään kevein mielin päin pläsiä eikä millään säännöillä, etiikalla, moraalilla eikä kunnialla ole enää mitään väliä. Maailma on ylittänyt jo kauan sitten rajan valheen ja agitaation puolelle unohtaen menneiden aikojen ihanteet ja lehtimiestavan sekä lukijakuntansa kunnioituksen. Helsingin Sanomien sössöttäjän Saska Saarikosken takavuosina antama lausunto kuvaa paremmin kuin hyvin sitä "tehtävää" jota tiedotusvälineen hoitavat. Nimittäin "toimittajien tehtävä ei ole välittää uutisia ja tapahtumia maailmalta, vaan kasvattaa ihmisiä." Siis mitä??? Kasvattaa aikuisia ihmisiä ainvan kuten jossain DDR:ssä tai Neuvostoliitossa, puhumattakaan nyt siitä iänikuisesta Pohjois-Koreasta.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot