Pääkaupunkiseudulle syntynyt salafistien alamaailma -terroristiverkostoissa toimivien määrä noussut nopeasti

Terroristiverkostossa toimivien määrä on kasvanut Suomessa lyhyessä ajassa. Pääkaupunkiseudulle on syntynyt salafistinen alamaailma, mutta verkostossa toimivia on muuallakin Suomessa.

Kotimaa to 22.06.2017 11:47

Suojelupoliisin seurannassa on tällä hetkellä 350 henkilöä, jolla on terrorismikytkentöjä. Määrä on kasvanut noin 80 prosentilla vuodesta 2012, kertoo mtv-sivusto.

Suomessa on pidetty aiemmin suurimpana uhkana yksittäisiä toimijoita, mutta nyt arvioidaan, että mahdollisen iskun takana voi olla myös jihadistinen ryhmä.

Yhä suurempi osa seurannassa olevista henkilöistä on mtv-sivuston uutisen mukaan osallistunut aseelliseen konfliktiin tai saanut terroristista koulutusta.

– Joukossa on henkilöitä, joilla on selkeä terroristinen vakaumus ja kokemusta terrorijärjestössä toimimisesta sekä verkostot niihin. Eli kykyä räjähteiden käyttöön ja iskujen tekoon on, sanoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Uutissuomi-lehdelle.

Suojelupoliisi arvioi, että radikaaliryhmien tukitoiminta on kasvussa. Viimeisimmät tietoon tulleet hankkeet ovat olleet selkeästi aiempaa vakavampia.

Jukka Rahkonen to 22.06. 11:47

Kommentit: 1

Juha. to 22.06.2017 14:27 0

Turhaan Supo keuhkoaa. Onhan meillä Batmanin mentyä manan -maille Suntiot, "Dynamic singles". Vakavalta kannalta asian ottaen: "Sitä saa mitä tilaa." Ja jos annos saa Gordon Ramseyn raivon valtaan. Se on hänen omaa syytänsä. Ei keittiössä sätkä hampaissa häärivän kokin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot