Pääkaupunkiseudulle syntynyt salafistien alamaailma -terroristiverkostoissa toimivien määrä noussut nopeasti

Terroristiverkostossa toimivien määrä on kasvanut Suomessa lyhyessä ajassa. Pääkaupunkiseudulle on syntynyt salafistinen alamaailma, mutta verkostossa toimivia on muuallakin Suomessa.

Kotimaa to 22.06.2017 11:47

Suojelupoliisin seurannassa on tällä hetkellä 350 henkilöä, jolla on terrorismikytkentöjä. Määrä on kasvanut noin 80 prosentilla vuodesta 2012, kertoo mtv-sivusto.

Suomessa on pidetty aiemmin suurimpana uhkana yksittäisiä toimijoita, mutta nyt arvioidaan, että mahdollisen iskun takana voi olla myös jihadistinen ryhmä.

Yhä suurempi osa seurannassa olevista henkilöistä on mtv-sivuston uutisen mukaan osallistunut aseelliseen konfliktiin tai saanut terroristista koulutusta.

– Joukossa on henkilöitä, joilla on selkeä terroristinen vakaumus ja kokemusta terrorijärjestössä toimimisesta sekä verkostot niihin. Eli kykyä räjähteiden käyttöön ja iskujen tekoon on, sanoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Uutissuomi-lehdelle.

Suojelupoliisi arvioi, että radikaaliryhmien tukitoiminta on kasvussa. Viimeisimmät tietoon tulleet hankkeet ovat olleet selkeästi aiempaa vakavampia.

Jukka Rahkonen to 22.06. 11:47

Kommentit: 1

Juha. to 22.06.2017 14:27 0

Turhaan Supo keuhkoaa. Onhan meillä Batmanin mentyä manan -maille Suntiot, "Dynamic singles". Vakavalta kannalta asian ottaen: "Sitä saa mitä tilaa." Ja jos annos saa Gordon Ramseyn raivon valtaan. Se on hänen omaa syytänsä. Ei keittiössä sätkä hampaissa häärivän kokin.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

Klo 09:27.

Reijo Tossavainen

Presidentti Sauli Niinistö puhui "muunneltua totuutta" maahantulijoista

Klo 06:22.

Matti Viren

Työvoiman tarjonta kasvaa vain palkkojen myötä

ti 22.08. 13:10

Timo Vihavainen

Armotonta menoa

ti 22.08. 12:32

Heikki Porkka

Vastuulliset esiin, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ero

ti 22.08. 11:09

videot