Halla-aho vastaa Soinin syytöksiin: "Erikoista, että vain yhden ehdokkaan kohdalla kampanjointi on junttaamista"

IS: Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi puoluetoimistolla Timo Soinin plokissaan esittämiin syytöksiin.

Kotimaa pe 16.06.2017 23:46

Timo Soini syytti torstaina plokissaan ”Suomen Sisun junttaporukkaa” härskistä ja hävyttömästä toiminnasta Jyväskylän puoluekokouksessa. Soinin mukaan junttaporukka yritti mielivaltaisesti muuttaa piirijärjestöjen yhteistuumin sopimaa listaa, kertoo IltaSanomat.

Viikonloppuna puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho kiistää Soinin syytökset. Suomen Sisun toiminta puoluekokouksessa oli hyvin pienimuotoista, eikä juuri saanut kannatusta, kertoo Halla-aho.

"Siellä oli yksi Suomen Sisun pusakkaan pukeutunut henkilö, joka esitti omaa B-listaansa. Sitä kutsuttiin Suomen Sisun listaksi ja se sai muistaakseni 130 ääntä kokouksessa. Se osoittaa aika hyvin, että jos sisulaiset onnistuvat valitsemaan puolueelle puheenjohtajiston, miksi he eivät onnistuneet junttamaan sitä niin sanottua Suomen Sisun listaa läpi?", Halla-aho kysyi.

Soini epäili plokissaan myös, että hänen kuvailemansa puolueen vallankumouksen takana olisi ollut kuukausien salainen junttatyö internetin suljetuilla keskustelupalstoilla. Halla-ahoa väite ei hetkauttanut.

"Internetissä on ollut paljon keskustelua puheenjohtajavalinnoista. Olen nähnyt, että siellä on ollut paljon kampanjointia Sampo Terhon puolesta ja paljon kampanjointia omasta puolestani. Se on normaalia, että vaalien alla kampanjoidaan. On erikoista, että yhden ehdokkaan kohdalla kampanjointi on junttaamista ja muiden kohdalla normaalia", Halla-aho vastasi Soinin syytökseen IltaSanomien artikkelissa.

Halla-aholla oli vielä maanantaina vilpitön käsitys siitä, että Juha Sipilä ja Petteri Orpo keskustelivat vakavissaan hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Viikolla esiin tulleet asiat ovat saaneet hänet uskomaan, että koko kuvio oli etukäteen käsikirjoitettu.

"Uudet tiedot ovat asettaneet tämän tilanteen uuteen valoon. Näyttää siltä, että viimeistään toukokuussa, kun alkoi mielipidekyselyissä näyttää siltä, että tällainen lopputulos on mahdollinen puoluekokouksessa, alettiin tehdä suunnitelmaa ja soitella ihmisiä läpi ja suostutella kansanedustajia loikkaamaan."

Jukka Rahkonen pe 16.06. 23:46

Kommentit: 2

Sofia Roth la 17.06.2017 14:23 1

Juha Sipilä, Petteri Orpo, Timo Soini, Sampo Terho, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja lisäksi monet muut politiikan elittiin kuuluvat henkilöt ovat kieroilullaan aiheuttaneet kansalaisille korjaamattoman menetyksen, uskossaan vilpittömään demokratiaan. Kansa on nyt huomannut, ettei sellaista edes ole, kuin demokratia tai kansanvalta, niin kuin meidän perustuslaissamme on sanottu, vaan on harvainvalta ja olemme nyt sellaisessa tilanteessa, että kansaa viedään teuraalle näiden muutamien oman edun tavoittelijoiden johdolla. Tämä isänmaamme, jota aiemmin opetettiin rakastamaan, mutta jota nyt jo alakoulussa opetetaan suorastaan halveksimaan, aiotaan tuhota, ja pelkästään joidenkin ahneuden tähden. Sauli Niinistö tahtoo toiselle kaudelle presidenttinä, mutta on muodon vuoksi irtautunut Kokoomuksesta (eivätkö kaikki presidentit iratudu puolueestaan, kun heidät on valittu), ja on ilmoittanut, ettei hänellä ole aikaa kampanjoida, koska Suomi täyttää 100 vuotta. Minusta tämä on aivan sama asia, kuin viimeinen Kekkosen valinta, siis ilman kampanjointia. Nyt on tietysti meidän yhtäköyttä mediamme valjastettu "valitsemaan" Niinistö jo ennakolta seuraavalle kaudelle. Paavo Väyrynen on ilmoittanut peruvansa tukensa Niinistölle aivan syystä. Ja tukensa on ottanut pois myös Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Halla-aho, ja syystä, josta Niinistön olisi hyvä katsella peiliin. Haluaako kansa tuollaisen "takapiruna" kieroilevan presidentin, joka on valmis myymään oman maansa ja sen kansan vasallivaltioksi Euroopan liittovaltiossa, jossa Saksa ja Ranska ovat ne joita pienemmät valtiot tukevat ja joiden puolesta lähetetään suomalaisia nuoria miehiä taistelemaan ja kuolemaan. Eikö enää muisteta historiaa sen vertaa, kuinka Ruotsi lähetti suomalaisia taistelemaan omia sotiaan 600 vuotta? Eikö Suomi tosiaankaan osaa olla itsenäinen, vai onko koko kansan mentävä perässä, jos meillä on epäonnistunut ja ahne johto?

Juha. la 17.06.2017 16:31 0

Timo Soini pysyy hallituksessa kahden pienemmän häntäheikin kanssa kuin paska seinässä. Timo "Quisling" Soini unohtaa dementtisen oikeesti hänen "hillotolppa" -junttansa lähes vuosi sitten alkaneen kaappauksen, jossa hän laittoi entisen puolueen lahtipenkkiin muiden matelijoiden kanssa. Timo Soini on elänyt petoksessa ja pettänyt puoluettaan jo ennen nykyisen eduskunnan eduskuntavaaleja aina siitä lähtien kuin Soini joutui oudosta syystä eli puolueen jäsenten nuivuuden takia Kreikan tukipakettiin ja EU vastaisuuden takia silloisesta perustettavasta hallituksesta aivan kalkkiviivoilla. Silloinkin Soini olisi mennyt sukkana sisään, mutta hän joutui komeasti kalskahtaen peräytymään ja esittämään periaatteen miestä, joka ei myy persettään. Mutta silloin Timppa päätti, ettei tämä pääse tapahtumaan toista kertaa, sillä kuoleman läheisyys ja ministerisauton takapenkin välinen kuilu oli umpeutumassa uhkaavasti. Ellei Soini kuolla kupsahda ennen Brysselin taivaan alla olevaa kynnysmaton virkaa, pääsee hän ainakin wanhan kehnon "valehtilijoiden" klubiin tanssahtelemaan. Se on nyt vaan tyhmää, ettei Suomen kaltaisessa maassa katsota hyvällä petturuutta, sillä täällä päin ainakin miehen "mitta on sana" ja "sanasta miestä sarvesta härkää".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot