Ville Tavio (Ps): Hallituksen laillisuus on kyseenalainen

"Loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin"

Kotimaa pe 16.06.2017 09:47

Perussuomalaisten juristikansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavion mukaan pääministeri Juha Sipilän loikkarihallitus on valtiosääntöoikeuden näkökulmasta kyseenalainen.

– Tämä loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin. Perussuomalaisista loikanneiden muodostama eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto ei ole saanut eduskuntavaaleissa yhtään ääntä, eikä sillä ole olemassa selkeää linjaa tai puolueohjelmaa, Tavio sanoo.

Puolueista loikanneiden kanssa muodostettua enemmistöhallitusta ei ole nähty koskaan aiemmin Suomen 100-vuotisessa historiassa.

Pääministeri Sipilän olisi Tavion mukaan pitänyt selvittää loikanneiden kanssa muodostettavan hallituksen perustuslainmukaisuus ja laillisuuskysymykset oikeuskanslerilta.

Suomessa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä oikeuskansleria.

Helsingin Sanomien artikkelissa 24.5. Suomen johtavat valtiosääntöoikeuden oikeusoppineet pitivät oikeuskanslerin puuttumista täysin kestämättömänä perustuslain kannalta.

Jukka Rahkonen pe 16.06. 09:47

Kommentit: 3

Juha. pe 16.06.2017 12:28 0

Suomessa ei ole noudatettu perustuslakia pitkiin aikoihin, paitsi silloin kuin se sopii maanpetturipoliiitikkojen omaan pirtaan. Perrustulaki ja luonnollisesti kaikki Suomessa vaikuttavat lait vedetään "salkoon" silloin kun on kyse kansalaisten suitsemisesta vastustamasta maanpettureiden yksiselitteistä rikollista toimintaa vastaan. Ennen wanhaan oikeuskansleri oli laillisuusvalvoja, joka istui Presidentin esittelyssä, jossa luonnollisesti oli myös valtioneuvosto. Jopa Kekkonen, jota pidetään ruumiin potkijoiden mielestä Suomen pahinpana vihollisena ja demokratian tappajana - kysyi Oikeuskanslerilta onko hänellä mitään huomautettavaa annettavan lain tai asetuksen muotoseikkoja vastaan ja onko se Suomen perustuslakia kunnioittava ja samalla kansalaisten oikeusturvan kannalta hyväksyttävää lainlaadintaa ja luonnollisesti etenkin lainvoiman saavuttaneena. Kaikki mitä Suomessa on ollut niteinä, joka suojelee Suomen kanta-asukkaita EU:n ja korruptoituneiden poliittisten päättäjien teoilta on persepaperia kuten äänestysliputkin. Äänioikeuttaan voi käydä pasteeraamassa näytösvaaleissa, joka pitää henkitoreista kansanvaltaista demokratiaa yllä näön vuoksi vailla mitään todellista merkitystä, sillä vatsastapuhujan nuket puhuvat Brysselin äänellä ovat vain kaapellin sidottuja etäispäätteitä kuin ennen releet sentraali santorojen keskuksissa. Keeeesskus!!!

Sofia Roth pe 16.06.2017 17:12 0

Olisiko hallituksessa jotain vikaa, kun koko sen olemassa olon ajan on ensin huseerattu ja sitten on jouduttu nolosti perumaan, koska tekemiset eivät olleetkaan perustuslain mukaisia. Lisäksi eduskunnan oikeusasiamies on siunannut liian kerkeästi poliitikkojen jopa suoranaiset valheet. Perustuslakia on lisäksi muuteltu sen jälkeen, kun sitä on ensin rikottu. Tämäkin poliitikkojen kähmintä, joka on tehty vain siksi, että enemmistöhallitus voisi päättää viedä maamme EU-liittovaltioon siten, ettei kukaan sitä vastusta, ei varmasti ole perustuslain mukaista. Kun poliitikkojen toiminta on muuttunut tällaiseksi, olisi Suomeen saatava ehdottomasti puolueeton ja riippumaton perustulakituomioistuin, sellainen on useimmissa sivitysmaissa.

Eeva Vainikainen la 17.06.2017 12:28 0

Miksi Suomessa ei ole _tällä hetkellä_ oikeuskansleria?Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot