Supo nosti terrorismin uhkatasoa Suomessa

Supon mukaan terrorismin uhka Suomessa on nyt tasolla kohonnut .

Kotimaa to 15.06.2017 21:12

Supo kertoo tiedotteessaan nostaneensa Suomea koskevaa terrorismin uhkaa tasolle “kohonnut”. Uusi taso on neliportaisella asteikolla toiseksi alin.

Merkittävimmän terrorismin uhkan Suomessa muodostavat edelleen yksittäiset toimijat tai ryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta tai terroristijärjestöjen kehotuksista. Näillä henkilöillä on todennäköisesti joko suoria tai välillisiä yhteyksiä radikaali-islamistisiin verkostoihin tai järjestöihin. Suojelupoliisin tietoon on tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita Suomessa. Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita on noussut erityisesti ISILissä merkittäviin asemiin, ja heillä on laaja suhdeverkosto järjestön sisällä.

Suojelupoliisin terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä on noin 350. Kohdehenkilöiden määrä on kasvanut erityisesti viime vuosina, ja vuodesta 2012 kasvua on noin 80 prosenttia. Supo arvioi tämänkaltaisen kehityksen jatkuvan, ja yhä suurempi osa kohdehenkilöistä heistä on joko osallistunut aseelliseen konfliktiin, ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan tai vastaanottanut terroristista koulutusta.

Radikaali-islamististen verkostojen aktiivijäseniä osallistuu terroristijärjestöjen operatiiviseen toimintaan erityisesti Syyrian ja Irakin konfliktialueella. Toistaiseksi Suomessa toimivat osat ovat keskittyneet tukitoimintaan ja ideologian levittämiseen. Verkostot pyrkivät kuitenkin kasvamaan sekä radikalisoimalla että etsimällä muulla tavoin uusia jäseniä. Myös eri etnisten ryhmien väliset jännitteet heijastuvat maahamme, ja saattavat toimia radikalisoitumiselle vaikuttavana tekijänä.

Suomessa on muita valtioita ja erilaisia uskonnollisia intressejä edustavia kohteita sekä kansainvälisiä tapahtumia, joihin kohdistuu tavallista korkeampi uhka sekä terroristijärjestöjen että yksittäisten radikaalien toimijoiden taholta.

Terrori-iskujen uhka länsimaisia intressejä ja turistikohteita vastaan on kohonnut, ja myös suomalaiset voivat joutua länsimaita vastaan suunnattujen iskujen kohteiksi.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen to 15.06. 21:12

Kommentit: 2

Juha. pe 16.06.2017 12:39 0

Eräällä palstalla eräs henkilö on saanut tietää luotettavalta taholta, että erään kuljetusfirman jakeluauto on toukokuun lopulla yritetty siepata kuljettajalta "Allahin haltuun", sanoen: "Tämä auto otetaan Allahin haltuun". Muslimi terroristi ei ollut kuitenkaan siinä onnistunut tällä Jumalan siunaamalla kerralla suomalaisen kuskin laittaessa hanttiin. Muslimi terroristi pakeni paikalta, mutta poliisi sai muslimi terroristin kiinni pian. Poliisi kielsi tuon firman työntekijöitä puhumasta asiasta sanaakaan eli vaati vaitiolovelvollisuutta tapahtuneesta, ettei Suomen kansa "antaisi pelolle valtaa"- Luonnollisesti valehteleva taqiia -media on ollut asiasta hipihiljaa kuin hiiri moskeijassa. Tämän tiedon esiintuonut kyseli muilta mistä firmasta mahtaa olla kyse. Ja onhan selvää, että jos kuljetusfirman työntekijä laulaa, hän saa kengän persuuksille. Että näin meistä pidetään huolta. Samalla logiikalla kaupunkeihin eksyneet tai sieltä "lebenstraumia" etsivät nalle-karhuista pidettäisiin turvat tukossa, eikä YLE:n pääuutislähetyksessä tai piippaavan hätätiedotuksen kautta varoitettaisi kyseisen paikkakunnan ihmisiä pysymään kämpissään sillä kaupunki -karhut ovat monta vertaa vaarallisempia kuin maalaisserkkunsa.

Omat Aivot su 18.06.2017 00:23 0

Eikö poliisin huolestuminen terrorivaarasta ole rasismia, kun se edellyttää etnistä tai uskonnollista profilointia? Sitä paitsi, jos uskonkilvoitteluun kuuluu vääräuskoisten tappaminen, se täytyisi sallia vapaasti hartaudenharjoituksen piiriin kuuluvana asiana. Tällaiseksi olen Suomessa vallitsevan suvaitsevaisen ilmapiirin aistinut. Jos seuraava tulokasuskonto olisi Moolokinpalvonta, niin lapsiuhritkin hyväksyttäisiin eduskunnassa suunnilleen äänin 185-15.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot