Blogi: Janne Suuronen, to 15.06.2017 18:11

Kiitokset Timo Soinille

Timo hoiti vastuullisesti Perussuomalaisten nokkamiehenä tehtävänsä loppuun asti.

Suomessa hyvin harva tai tuskin kukaan haluaa päästää kiljunatseja valtaan. Naurettava ajatuskin. (Kiljunatsi-termi on määritelty lopussa)

Timo Soini vastuullisena poliitikkona lopulta rakkaan puoluelapsensa tuhotenkin piti huolen, etteivät kiljunatsit saa Suomessa todellista valtaa. Siksi eittämättä Soinin taustajoukoissa luotiin Jussi Halla-ahon PS puheenjohtajavaalien voiton varalta valmiiksi plan-B. Tämähän on jo oikeastaan tunnustettu asia.

Tässä ei ole kyse kyse niinkään Jussi Halla-ahosta persoonana tai Halla-aholaisen siiven muutamasta henkilöstä. Tässä ei ole kyse EU- tai maahanmuuttopolitiikan substanssista. Tosiasiallisista asiasisältöeroista.

Tässä on kyse pidempiaikaisesta ja laajemmasta trendistä. Siitä, miltä Halla-ahoa tai tämän esikuntaa kannattavat puolueeseen kuuluvat ja kuulumattomat kannattajat näyttävät muiden silmissä.

Halla-ahoa on aikojen saatossa moneen kertaan vaadittu irtisanoutumaan kannattajiensa ja taustajoukkojensa typerimmistä möläytyksistä ja tempauksista.

Halla-aho ei ole voinut näin tehdä, sillä se olisi vienyt paljon kannattajia. Ja yksittäiset irtisanoutumisvaatimukset ovat voineet tuntua epäreilultakin. Kuten ovat joskus olleetkin. Halla-ahon valitsemaa linjaa voi verrata Timo Soinin kohtaamaan vihaan, kun tämä irtisanoutui typerimmistä ylilyönneistä. Oli Soinilla tahi PS:llä asian kanssa mitään tekemistä tai ei.

Onko Jussi Halla-aho vastuussa kannattajistaan ? Tai onko hän vastuussa esikunnastaan ? Ei tietenkään. Mutta on myös turha itkeä ikävistä mielikuvista, jos riittävän iso vähemmistö kannattajista syyllistyy hölmöilyyn. Eikä itse näiden teoista selkeästi irtisanoudu; oli  hölmöilyn muoto sitten joukkovoimalla netissä tehtyä aggressiivisen sävyistä joukkolyömistä, mollaamista tai jopa harvinaisemmissa tapauksissa suoraa uhkailua. Tai oli hölmöilyn muoto jopa fyysistä toimintaa, mutta mitä onneksi olemme nähneet erittäin harvoin.

Halla-aholaisista syntyneestä mielikuvasta on osittain vastuussa myös epärehellinen punavihreä media. Ikäviä lähestymiskulmia, vääristelyä, kontekstien pois jättämistä ja jopa suoranaista valehtelua. Mutta myös niin Halla-aho itse, kuin tämän kannattajakuntakin on tehnyt punavihreän median työn helpoksi. Ei savua, ilman tulta.

Kyse on paljolti siitä, miltä asiat näyttävät.

Kun Halla-aho ei ole irtisanoutunut kannattajakuntansa ja jopa esikuntansa hölmöilyistä, niin kannattajajoukon aatteet heijastuvat myös Halla-ahoon henkilönä ja sen myötä Ruotsin SD:n tapainen eristys oli oikeastaan itsestään selvyys.

Harmi kaikille, kun hurmoshenkiset Halla-ahon kannattajat eivät nähneet Ruotsin SD:n kaltaista poliittista boikottivaaraa ja siten äänestäneet julkisuuskuvassa maltillisempaa Terhoa johtoon. Tai edes muuhun puoluejohtoon. Käytännön poliittisten linjausten pohjalta ero Jussin kanssa ei ollut suuri. (Ministerin puheet tietysti piti olla eu-parlamentikkoakin pehmeämmät ja sopuisammat. Mutta tämä ei riittänyt suurelle Halla-aho siivelle)

Minusta tapahtuneet ovat olleet kovin surullista seurattavaa siltä kannalta ajatellen, että Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikka kaipaisivat merkittäviä korjauksia. Vaikkapa esimerkinomaisesti Kataisen EU-politiikan "meillä ei ole vaihtoehtoa" ja "ytimeen hinnalla millä hyvänsä"-ajatusten jäljiltä. Onneksi meillä vielä on muitakin poliitikkoja puhumassa kriittisesti samoista aihepiireistä. Sellaisia poliitikkoja, jotka itse ja joiden kannattajakunnat eivät ole toimineet tavalla, joista seuraavat mielikuvat johtavat lopulta poliittisen boikottiin. Maltillisempikin kielenkäyttö ja vaikuttaminen riittää muuttamaan poliittisia linjoja.

Surullista myöskin on, kun Halla-aho-siiven mukana menee poliittiseen eristykseen monia muitakin maltillisia ja järkeviä jo hyviin asemiin päässeitä tai vielä aloittelevia yhteiskunta-aktiiveja. Kaikki Perussuomalaiset ja Halla-aholaiset eivät suinkaan ole kiljunatseja.

Timo Soini käytti onnistuneesti Halla-aholaisia hyväkseen kasvattaakseen PS:n suosiota aina hallitukseen asti. Tasapainoillen hölmöilyiden ja suosion lisääntymisen välillä. Alusta pitäen oli varmaankin selvää, ettei Halla-aholaisia päästetä todelliseen valtaan. Ellei linja vuosien myötä muutu salonkikelpoisemmaksi ja ihmisystävällisemmäksi. Ajatukset ihmisystävällisyydestä paljastuvat vaikkapa siitä, millaista kielenkäyttöä poliitikolla ja ennenkaikkea tämän kannattajakunnalla on tapana käyttää muista ihmisistä.

Näimme eilen Timo Soinilta rohkean ja vastuullisen teon. Kiljunatsien valtaan pääsy torpattiin viime metreillä.

ps. Suomalaiset ovat isänmaallista väkeä. Tästä on todistuksena vaikkapa eurooppalaisittain kärkikastia oleva sotilaallinen maanpuolustustahtomme. Kuten monet ovatkin jo aiemmin todenneet, kiljunatsius ja isänmaallisuus eivät ole lähelläkään synonyymejä.

----------------------------------

Tämän blogin kontekstissä, kiljunatsi ei viittaa kansallissosialistiseen ajatteluun. Mutta voi joidenkin yksittäisten tapausten kohdalla osalla olla sitäkin. Kilju ei viittaa itse tehtyyn alkoholijuomaan, vaikka voi joissain tapauksissa olla sitäkin. Kiljunatsi tämän blogin kontekstissä tarkoittaa jotain sellaista, kuin että aktiivinen ihminen yli-innokkaasti ja jopa aggressiiviseen sävyyn puolustaa mustavalkoisesti näkemyksiään. Esittää pian tai suht pian toteutuvia karmeita uhkakuvia. On menettänyt joissain aihepiireissä suhteellisuudentajunsa. Pitää monesti suurta ääntä joukossa ja osallistuu ajatusvastujansa joukkolynkkaamiisiin. Ala-arvoisia keinojakin käyttäen. Hieman sisäänpäinkääntynyt ryhmä (tai ryhmiä) ja jotka osittain sananvapautemme kavennuttua ovat joutuneet luomaan omaa "humoristista" terminologiaa.

Janne Suuronen to 15.06. 18:11

Kommentit: 11

Omat Aivot to 15.06.2017 19:42 2

Kyse on nyt suuremmista asioista kuin yhden puolueen henkilövalinnoista. Puheenjohtajaksi valitulla Halla-aholla on ”väärät” mielipiteet ennen kaikkea EU-integraatiosta, jossa maamme vastuiden ja rasitteiden määrää pyritään nopeasti lisäämään kansan vastahakoisuudesta huolimatta. Halla-ahon johtamana PS-puolue ei olisi ollut kokoomuksen ja keskustan liittovaltioprojektissa mukana. Siinä leikissä arvoilla tai hallitusohjelmilla ei ole mitään muuta merkitystä, kuin korkeintaan olla savuverhona mediaan päin.

EU-integraation ajajien kannalta UV-ryhmän syntyminen on hyvä uutinen. Kokoomus ja keskusta saivat hankkeidensa taakse paljon äänivaltaa myös niiltä kansalaisilta, jotka äänestivät eduskuntavaaleissa perussuomalaisia EU-kriittisyyden takia. Tuo äänivalta on nyt Orpon ja Sipilän vapaasti käytettävissä, sillä UV ei tule antamaan mitään aihetta kaataa hallitusta. Näin ollen myös muut kokoomuksen ja keskustan ajamat hankkeet menestyvät, vaikka ne eivät olisikaan ”pienen ihmisen” kannalta edullisia.

EU- ja maahanmuuttokriittisten äänestäjien kannalta UV-ryhmän syntyminen on myös hyvä uutinen, sillä jäljelle jäänyt PS-puolue tarjoaa heille entistä olennaisesti luotettavamman vaihtoehdon. Aika näyttää, miten äänestäjät puntaroivat näitä vaihtoehtoja tulevissa vaaleissa. Vaarana tietysti on tässä EU-maailmassa, että kansa äänestää taas väärin!

HTK to 15.06.2017 20:28 3

Omia aivoja kompaten. On surullista, että muutaman äärikansallismilisen henkilön sanomisia käytetään savuverhona uhille, jotka ovat oikeasti tuhoamassa Suomea.

Juha. to 15.06.2017 20:53 1

Ellei otsikko ollut sarkasmia. Paska juttu.

Gideon to 15.06.2017 20:58 2

Juuri Suurosen kaltaisten "kivapuhujien" mielestä maamme on seuraamassa niiden maiden esimerkkiä, jotka jo ovat korviaan myöten ongelmissa. Eu integraatio oli se mihin Soini ja hänen lakeijansa olivat jo valmiiksi suostuneet ja se on todellinen syy koko tämän teatterin takana.

HTK to 15.06.2017 21:14 2

Minulle oli muuten oikea yllätys, että Janne Suuronen on federalisteja (ei millään pahalla, demokratiaan kuuluvat erilaiset mielipiteet), luin mielenkiinnolla hänen taannoisia kirjoituksiaan.

Paavali to 15.06.2017 21:44 3

Mielenkiintoinen näkemys.

Kirjoittajan mielestä demokraattisilla valinnoilla puolueessa ei ole merkitystä, jos ne eivät ole oman linjan mukaisia. Yhtä loogista olisi silloin, että jokainen puolue hajoaisi aina puheenjohtaja valinnoissa kahtia. Valitun kannattajat jäisivät puolueeseen ja toisen puolen kannattajat perustaisivat sitten oman puolueen. Ei taitaisi nykyisestä demokratiasta tulla mitään, jos sitä pyöritettäisiin Janne Suurosen mallilla.

Kirjoittaja siis kannattaa Euroopan liittovaltiota, jossa kaikkien velat ja varat jaetaan ja jossa esimerkiksi siirtolaisten tasataan kiintiömäärillä. Kaikki asiat päätetään Brysselissä. Ja kansallisvaltiot pyritään hävittämään. Tämä on siis kirjoittajan mukaan parasta Suomelle. Muuta ei voi päätellä, koska tämä on se suunta johon Sipilä ja Orpo Suomea ajavat ja Soinin porukka meni tämän asian takuumieheksi. Onneksi nyt pystyn päättelemään kirjoittajan tavoitteista, koska henkilö ei ollut itselleni entuudestaan tuttu.

Pertti to 15.06.2017 22:11 1

Tämä Suuronen onkin huumormiehiä.

Janne Suuronen to 15.06.2017 22:45 1

En kylläkään kannata EU:n liittovaltiota, enkä sen syventämistä. Päinvastoin, EU:n löyhentäminen olisi paikallaan. Mistähän lie kommentoijat saivat moisen päähänsäkään. Ehkä yritys ohjata huomio blogin pointista sivuun. Mene ja tiedä.

HTK to 15.06.2017 23:03 2

Janne, se sakki, joka on nykyisessä hallituksessa, on EU-myönteistä ja suhtautuu liiton syventämiseen myönteisesti. Jos sympatiseeraat tuota porukkaa, kannatat faktisesti liittovaltiokehitystä.

Jos ajattelet toisin niin pyydän sinua selventämään kirjoitustasi tältä osin.

Hannele Korpela to 15.06.2017 23:50 2

Uskoisin, että enemmän kuin kielenkäyttö ja ulostulo, tässä on ratkaisevana tekijänä se, että Ke-Ko-hallitus haluaa edetä EU-integraatiossa (käytän vain Ke-Ko-hallitus nimitystä, koska uuvatit ovat vain marionetteja siellä, vailla valtaa). Pelkkiä tekosyitä vuosien takaiset kirjoittelut ja mielipiteet tietyistä ihmisryhmistä ja niiden tuottamisesta maahan. Pöljiä ovat ne, jotka äänihuulet karheana ovat opetelleet kaikki joutavaksi käyneet rasisti-fasisti-natsi-ihmisarvojen polkija. He ovat "hyveellisinä" vaatineet avointa keskustelua, kuitenkin sellaisen torpaten, joko näillä leimakirveillään tai kieltäytymällä esimerkiksi television ajankohtaisohjelmiin menosta, mikäli siellä on mukana näitä heidän leimaamiaan kriittisiä. Keskustele siinä sitten, kun vedetään marttyyrin viittaa harteille ja jopa vaaditaan lakia toimeenpanevia viranomaisia tutkimaan ja seuraamaan jotain sellaista, mitä edes meidän rikoslaissamme ei ole. Vihapuhetta. Toki ne räikeimmät ulostulot ovat asiattomia, sitä en kiellä, mutta aivan yhtälailla voitaisiin puna-viher-vasen-feministeiltä vaatia samaa, mitä näköjään Halla-aholta vaaditaan, seuraajiensa sanallista suitsimista. Ihmisellä kuitenkin on vastuu sanoistaan, kuin teoistaankin, toki aina voi pyytää ja esittää, että ei julkaistaisi ihan räikeimpiä mielipiteitä (tappamisen, raiskatuksi tulemisen jne. toivottelut), vastuu on kuitenkin lopulta kirjoittajalla itsellään. Tosin, ei liene kaukana se tulevaisuus että meidän kaikkien aivot sirutetaan jotta valtaapitävät pysyvät kärryillä siitä, mitä kansalaiset ajattelevat.

HTK pe 16.06.2017 07:22 1

Kiitos Hannele. En enää jaksanut illalla kirjoittaa pitempään. Totesit juuri sen mitä ajattelin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Janne Suuronen

Aktiivinen yhteiskunnallisten ilmiöiden havainnoija jo useiden vuosikymmenten ajalta. Mielellään rasisti, fasisti, konservatiivi ja muidenkin paheksuttujen arvojen kannattaja. Nuori kapinallinen uusia muodikkaita ihku-ilmöitä vastaan. Lopultakin kyse on vain termien sisällön määrittelystä poliittista käyttötarkoitusta varten.

tuoreimmat

Hurstin valinta

la 27.01. 15:30

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01. 17:10

Helsingin Sanomien missio

su 17.12. 17:21

Teoston Suomi 100 vuotta onnittelut

to 30.11. 11:23

Poliittinen poliisi

ma 30.10. 21:30

Uusi Testamentti ja homoseksuaalisuus

ma 25.09. 17:21

Ylikomisario Taponen on aivan oikeassa

ti 12.09. 13:39

Ylen disinformaatio jatkuu

ma 11.09. 16:04

Turvattomat valtiot

ma 04.09. 18:08

Tuomari, lääkäri ja Trumpin lupaukset Suomelle

ti 29.08. 15:22

blogit

Vieraskynä

Onko mahdollista tehdä alueliitoksia vastoin Trumpin toiveita?

pe 16.02.2018 21:55

Juha Ahvio

Uusimman ajan ensimmäinen kansanmurha kohdistui kirkkoon ja kristittyihin

pe 16.02.2018 19:19

Professorin Ajatuksia

Naisia viehättää suunnitelmatalous ja maailmanparantaminen

ma 19.02.2018 10:14

Jukka Hankamäki

Mykistävän typerää turvapaikkapolitiikkaa

su 18.02.2018 06:11

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Sukupuolineutraali muoti - mitä se on?

ti 23.01.2018 06:34

Arto Luukkanen

Suvi Linden ja kokoomus - valoa hämärään!

su 18.02.2018 06:09

Mika Niikko

Toinen kierros konservatiivien käsissä

to 18.01.2018 16:21

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Avoin kirje päätoimittajille ja JSN:lle

ke 07.02.2018 16:53

Heikki Porkka

Yle, Uganda ja Irak

to 15.02.2018 20:10

Olli Pusa

USA:n vaalit ja Venäjä

su 18.02.2018 11:40

Alan Salehzadeh

Näkökulma: Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan ruokkii konfliktia ja synnyttää pakolaisia

la 27.01.2018 19:25

Janne Suuronen

Hurstin valinta

la 27.01.2018 15:30

Reijo Tossavainen

Orpo puhuu muunneltua totuutta. Aikoinaan sitä sanottiin valehteluksi.

su 18.02.2018 14:20

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Määrä ja määrättömyys

ma 19.02.2018 10:19

Matti Viren

Plagiointi

pe 19.01.2018 16:36