Halla-aho tuumaustunnilla: suunnitteilla olevat Eu-integraatiot syynä kriisiin, 22 loikkaria erosivat samalla puolueesta

Kesärannassa hallituskumppaneita eniten kiinnosti kanta Eu-integraatioon

Kotimaa ti 13.06.2017 15:46

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli eilen Kesärannassa hallituskumppaneiden Juha Sipilän (kesk) ja Petteri Orpon (Kok) kanssa neuvottelemassa hallitusyhteistyön jatkamisesta.

Halla-aho kertoi tuumaustunnin puheessaan heidän käyneen Kesärannassa yksityiskohtaisesti hallitusohjelmaa lävitse. Hän kertoi hallituskumppaneille, että Perussuomalaisten puolueen jäsenet ovat puoluekokouksessa juuri ilmaisseet sen, että he odottavat puolueen ajavan vahvemmin puolueen alkuperäisiä keskeisiä linjauksia erityisesti maahanmuuttoon ja Euroopan integraatioon liittyen.

Eduskuntaryhmän ja puolueen tahtotila oli jatkaa hallituksessa ja pysyä jo sovitun hallitusohjelman puitteissa. Suomi ei tarvitse poukkoilevaa päätöksentekoa, Halla-aho muistutti. 

Hallituskumppaneita kiinnosti eniten uuden puheenjohtajiston kanta Euroopan integraatioon. Kriittiset näkemykset olivat kumppaneita närkästyttäneet. Sipilä ja Orpo tekivät tapaamisessa selväksi, ettei riitä, että Perussuomalaiset pysyvät hallitusohjelmassa, vaan miten he suhtautuvat Euroopan integraation tuleviin muutoksiin, joita he tietävät olevan tulossa ja joista ei ole voitu sopia vuonna 2015 laaditussa hallitusohjelmassa.

Brexitistä on alkanut Euroopassa uusi integraatiovyörytys, jossa Suomi ilmeisesti haluaa olla eturintamassa mukana, totesi Halla-aho puheessaan.

Hallitukselle ei olisi riittänyt, että Perussuomalaiset olisivat suunnitteilla olevassa integraatiossa hallituksen puitteessa täysin mukana, vaan puolueelta edellytettiin sitä, ettei asiasta saisi puolueena edes kriittisesti puhua ja kirjoittaa. Siihen ei Halla-ahon ollut mahdollista suostua.

Ministerinimityksistä Halla-aho totesi, että työn toimivuuden vuoksi ministereiden täytyy nauttia eduskuntaryhmän luottamusta, puolueen säännöistä huolimatta.

Juha Sipilä edellytti eilisessä neuvottelussa lisäksi, että maahanmuuttoa koskevat kirjaukset hallitusohjelmassa täytyisi kirjoittaa uudestaan ja niitä olisi muokattava täysin päinvastaiseen suuntaan kuin mitä Perussuomalaiset ovat yhdessä hallituskumppanien kanssa jo linjanneet, kertoi Halla-aho. Sitä oli myös täysin mahdotonta hyväksyä.

Tänään oli yllättävä eduskuntaryhmän kokous, jossa ilman ennakkoilmoitusta kesken kokousta 20 edustajaa marssi ulos kokouksesta ja jättivät eroilmoituksensa ryhmästä. Myöhemmin päivällä eroilmoituksia tuli kaksi lisää.

Jussi Halla-aho totesi, että eduskuntaryhmän jättäminen tarkoitti samalla myös puolueen jättämistä.

Tuumaustuntia juontanut Matti Putkonen päätti kokouksen julistamalla, että tästä alkaa Perussuomalaisten matka kohti pääministeripuoluetta.

Jukka Rahkonen ti 13.06. 15:46

Kommentit: 3

Ike Spearman Truitt ti 13.06.2017 16:18 3

Sipilän ja Orpon eilinen maalailu jakamattomasta ihmisarvosta yms. oli ilmeisesti vain suvaitsevaista sumuverhoa ja se mitä valtamedia halusikin kuulla. EU-kriittisyyden tyrehdyttäminen ja taka-askeleet yhdessä laaditun hallitusohjelman suhteen kun eivät kansan silmissä välttämättä näytä kovin reilulta meiningiltä.

Hannele Korpela ti 13.06.2017 18:16 2

Eli Sipilä puhuu yhtä ja tekee toista. "Hallitusohjelmaan ei tulla tekemään muutoksia" ja paskanmarjat. Sumutus- ja maanpetturihallitus, ei mitään arvoa, saati arvovaltaa. Ainakaan minun silmissäni. Presidenttikin lausumillaan sai aikaan päätöksen, jos ei ehdokkaaksi ilmaannu ketään järki-ihmistä, niin minun ääneni menee jollekkin pienemmälle pahalle. Niinistölle se ei mene.

Paavali ti 13.06.2017 21:58 2

Oikeastaan suurin kaappari oli alun perin Timo Soini. Nyt kun tarkastellaan, miksi suurin osa 80-kohdan hallitussopimuksessa mainituista maahanmuuton tiukennuksista on toteuttamatta, niin nopeasti tajutaan, ettei niitä ollut koskaan tarkoituskaan toteuttaa. Näin myös Sipilä ja Orpo kertoivat, ettei ole mahdollista toteuttaa hallituspohjan kirjauksia maahanmuutosta. Nämä kirjaukset olivat juuri tärkein osa siinä pelissä, jossa Timo Soini sai Perussuomalaisten kansanedustajat hyväksymään hallitussopimuksen. Eli maahaanmuuttoon kirjatuilla sopimuksilla oli vain tarkoitus saada Soinille ulkoministerin paikka, joka oli aina ollut hänen henkilökohtainen unelmansa. Eli koko hallitussopimus oli alusta asti yhtä petosta. Jos näin ei olisi ollut, niin Soini olisi milloin tahansa vaatia noudattamaan sopimusta. Ei vaatinut. Koska hallitusopimusta ei noudatettu alkoi perussuomalaisten jäsenistössä levitä laaja tyytymättömyys, joka johti lopulta puoluejohdon vaihtumiseen.

Eli summa summarum. Jos Soini olisi huolehtinut, että perussuomalaisten kannattajien tärkeintä asiaa eli tiukkaa maahanmuuttosopimusta noudatetaan, olisi Sampo Terho tällä hetkellä perussuomalaisten puheenjohtaja ja Jussi Halla-Aholla ei olisi ollut mitään tarvetta asettua puheenjohtajaehdokkaaksi.

Eli alusta asti näyttää vahvasti, että Sipilällä ja Orpolla ei ollut aikomustakaan noudattaa Perussuomalaisten tärkeintä osaa hallitussopimuksessa, vaan se tehtiin ainoastaan sumutuksen vuoksi, jotta perussuomalaiset hyväksyisivät hallitussopimuksen ja Soini saisi kauan haluamansa ulkoministerin paikan.

On hyvin vaikea nähdä, että Timo Soini pettämällä äänestäjät ensin hallituksen alkumetreillä hallitussopimuksen kanssa ja nyt uudestaan pettämällä äänestäjät rikkomalla puolueen saisi enää yhtäkään kannattajaa taakseen. On erittäin valitettavaa, että Simon Elon tapaiset älykkäät nuoret poliitikot ovat pilanneet oman poliittisen uransa näkemättä, mikä on johtunut mistäkin ja kuka on tämän näytelmän Juudas.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot