Yle: Hallitus kaatumassa Sipilä ja Orpo: Ei edellytyksiä yhteistyölle Perussuomalaisten kanssa

"Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat ilmoittivat Twitterissä, ettei edellytyksiä yhteistyölle Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa ole."

Kotimaa ma 12.06.2017 14:41

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallitus on kaatumassa, kertoo Yle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kertovat Twiterissä esittävänsä puolueidensa eduskuntaryhmille, että yhteistyötä perussuomalaisten kanssa ei jatkettaisi.

"Keskustelut käyty. Yhteinen esityksemme Kesk./Kok. eduskuntaryhmille: ei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa", Sipilä ja Orpo kirjoittavat identtisissä tviiteissään.

Poliittisesti tilanne on lähes historiallinen: Hallitusohjelmista ei löytynyt mitään erimielisyyksiä. Sen sijaan viesteissä on viitattu vain tarkemmin määrittelemättömiin "arvoihin".

Kaikkien kolmen hallituspuolueen puheenjohtajat olivat tänään maanantaina koolla pääministerin virka-asunnolla keskustelemassa hallitusyhteistyön jatkumisesta.

Jukka Rahkonen ma 12.06. 14:41

Kommentit: 5

Juha. ma 12.06.2017 15:16 1

Hallitus kaatui siihen ettei Pääministeri Juha (leuka) Sipilä suostunut noudattamaan laatimassa ja hyväksymässä ollutta hallitusohjelmaansa maahanmuuttoon tehtävistä kosmeettisista tiukennuksista. Halla puraisi heti hallituksen huonoa "lajiketta", jonka läpi paistavat EU:n tähtikuvio. Hyi, hyi Halla-aho minkä teit. Hallitus kaatui tuon "itse ilkimyksen" halla-ahomaisiin päätelmiin ja perusteluihin, joihin vastustajat eivät muuta pysty tekemään kuin nostamaan kätensä pystyyn ja pahoittamaan mielensä. Hallitus kaatui tälläiseen joutavuuteen kuin "määrittelemättömiin arvoihin" eli hallituksemme on ollut yhtä kovalla perustalla kuin hyllyvä suo tai sen kestokykyä voi kuvailla pierun kuoreen. Pelkäänpä, että jihad pipilä, petturi orpo ja jopo sauli pelästyivät ainoastaan sitä, että tuo sakkotuomionkin teräväpäisyydestään saanut mies on paaaljoon, paaallljooon viisaampi kuin nuo kolme edellä mainitsemaani tompelaaria. Saa nähdä julistavatko soroslaiset elitistit ja Junckerin pepun pyyhkijät nyt sotatilan kuten Puolaan v. 1981 ja ottavat poikkiteloin toimet esiin ja väärin sammuttajat viedään kesäleirille piikkilanka-aitojen taakse paistattelemaan päivää. Toimitusministeriö voisi nyky poliitikkojen Suomessa vallita aivan hyvin sillä eron voisi huomata siten, että rutiini asiat pyörisivät, mutta Sipilän ja Orvon "Hauki on kala" lausunotja ei tarvitsi kuunnella, koskapa ne ovat tyhjän päiväisyyksien lakikorkeuksia. Eduskuntavaalit tulevat olemaan melkoiset juntta vaalit, jossa kansallismieliset saavat varautua jo fyyseen väkivaltaan kuten Yhdysvalloissa Trumphin kannattajat, sillä jo yksinomaan Isä Soroslainen pitä miljardeillaan siitä huolen ja kommunistien puukot ovat aina terässä. Brysselissä todennäköisesti ryypätään olan takaa ja edestä suomalaista kossua, että hengessä ovat mukana ja valitettavasti hengissä lageeri kengissä.

Hannele Korpela ma 12.06.2017 15:17 1

Tuo vaikuttaa niin ennalta suunnitellulta, ettei paremmasta väliä. Ikävää, että näin kävi, mutta Halla-aholle pisteet, että ei asettanut puoluettaan kynnysmatoksi. Ei ehkä saisi olla nuiva, mutta toivottavasti Sipilä ja Orpo vielä niittävät sitä, mitä ovat kylväneet.

Alcibiades ma 12.06.2017 15:39 2

Tämä osoittaa ettei Keskustalla tai Kokoomuksella ollut edes aikomusta noudattaa hallitusohjelmaa maahanmuuttopolitiikan osalta. Soini oli kaikesta päätellen tähän jopa suostunut, eli "kirjoitetaan sinne näin että saadaan kenttä tyytyväiseksi, muttei sitä noudattaa tarvitse", ja näin petasi vallankaappauksen.

Tässä suhteessa PS:n poistuminen hallituksesta oli vääjäämätöntä ja PS:n kannalta jopa välttämätöntä.

Mitäs sitten tulevaisuudessa? Vaaleja ei uskalleta järjestää, joten KD ja RKP lienevät hallituksessa, joka kituuttaa seuraavat pari vuotta jotenkuten eteenpäin.

Galluppien mukaan 25% suomalaisista olisi valmis äänestämään äärinationalistista puoluetta, joka haluaa euroeron ja kieltää *kaiken* maahanmuuton. Eli 25% suomalaisista on maahanmuuttoasioissa huomattavasti radikaalimpia kuin Halla-ahon johtama PS on. Lisäksi maahanmuuttoon liittyvät ongelmat tuskin ainakaan helpottavat seuraavien vuosien aikana, joten kannatus on pikemminkin nousujohteinen. Vaikka suvaitsevaisemmat perussuomalaiset loikkaavat demareihin ja keskustaan, kannatusvuotoa tulee puolueeseen kolmesta muusta isosta puolueesta moninkertaisesti. Kun Halla-aho vielä pelkällä läsnäolollaan onnistuu aktivoimaan potentiaaliset äänestäjät, niin nykymenolla PS on todennäköisesti pääministeripuolue vuoden 2019 vaalien jälkeen. Ei siis mahdollisesti, vaan todennäköisesti.

MSK ma 12.06.2017 19:08 1

Ensin ajattelin, että hallitus kaatuu Ylen vihapuheeseen. Että Sipilä ei olisi ollut valmis siihen viharyöppyyn, mitä vainotun miehen kanssa yhteistyön tekeminen tuottaa Suomessa vuonna 2017. Tai sitten, että Suomen Kokoomuksesta onkin tullut Suomen islamilainen kokoomuspuolue. No, ehkä tuo pakkoliittovaltioyritelmäkin on hyvä selitys.

Pelottaahan se kyllä, jos vihreiden Ville "Viha" Niinistö pääsee vallankahvaan. Mutta onhan kirjoitettu: "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin."

Loukkaavaltahan tuollainen Sipilän ja Orpon tekemä sanaton syrjintä tuntuu. Paperille oli kirjattu kaikkille sopivat asiat ja sitten ei luoteta kuitenkaan. Onneksi on sen verran ikää, että on ehtinyt saada lapsia aikaiseksi. Tähän tämän päivän vihavaltamedian hallitsemaan ja kristittyjä vainoavaan Suomeen en kyllä enää uskaltaisi alkaa lapsia tekemään. Sitäkin kautta islam tämän maan lopulta valloittaa. Erdogan taitaa olla oikeassa siinä, että kenen on Euroopan tulevaisuus.

Ike Spearman Truitt ma 12.06.2017 21:47 0

Näin ministeri Orpo kommentoi Halla-ahon kanssa käytyä neuvottelua: "Kyse on arvopohjasta. Mitä on aikaisemmin kirjoittanut ja sanonut, niin se ei häviä mihinkään."

Kunpa mittari olisi sama myös maahantulijoille. Heidän arvopohjansa rinnalla yksi Halla-aho näyttää harmittomalta kuin leikkikoululainen. Eikä lapsuudessa omaksuttu pohja häviä mihinkään muutaman kotoutusoppitunnin myötä.

Suomen ainoita valtteja meitä hyödyttävän maahanmuuton (lue: koulutetun länsimaisen työvoiman) houkuttelussa on yhteiskunnan vakaus. Terrori-iskujen Euroopassa etenkin lapsiperheet kokevat sellaisen tärkeänä. Mutta vakauskin on pian pelkkä muisto vain, jos meille suuntautuvan maahanmuuton pääasialliset lähtömaat sijaitsevat Lähi-Idän ja Afrikan suunnalla.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittäneistä häkkilapsista, Trumpista ja valemediasta

Klo 20:01.

Matti Viren

Wir schaffen das!

ma 25.06. 01:52

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

videot