Pariisissa eilen ammuttu terroristi oli Ruotsissa kymmenen vuotta asunut palkittu journalisti

Lontoon iskun varjoon on jäänyt tapahtuma, jossa Pariisin poliisi ampui Notre Damen katedraalin luona vasaralla aseistautuneen ja poliisipartion kimpuun hyökänneen miehen kuoliaaksi

Ulkomaat ke 07.06.2017 10:36

Eilen tiistaina klo 16.30 aikaan tapahtunut sattumus alkoi kun algerialaistaustainen mies juoksi päin poliiseja vasara lyömäasennossa huutaen ”Tämä on Syyrian vuoksi”.

Poliisi toimi nopeasti ja ampui miestä rintaan. Tilanteen mentyä ohi huomattiin, että miehellä oli aseinaan myös keittiöveitsiä sekä muita ”alkeellisia” aseita, kertoi Ranskan sisäministeri Gerard Collomb.

Yhä useammalla Euroopassa tapahtuvalla muslimiterroristilla on yhteyksiä Ruotsiin. Nyt ammuttu terroristi oli 40-vuotias Farid Ikken, joka oli kotoisin Algeriasta. Mies oli asunut Ruotsissa jo 2000-luvulla ja opiskeli Tukholmassa journalistiksi 2006-2008. Vuonna 2010 hän työskenteli Ruotsin radiolle ja sai EU:n kansallisen journalistipalkinnon syrjinnän vastaisesta työstään artikkelista, joka käsitteli laittomia maahantulijoita.

Vuonna 2014 Ikken muutti Pariisiin. Ranskalaiset mediat ovat haastatelleet terroristin tuttavaa ja ruotsalainen media on löytänyt jotain oleellista näistä haastatteluista:

"Mielestäni Notre Damen tapahtumat ovat hyvin traagisia. Mies oli hyvin kultainen ihminen. Enkä häpeä myöskään kertoa sosiaalisessa mediassa sitä."

Sen jälkeen kun tuttava oli kirjoittanut terroristista kultaisena ihmisenä, on siitä seurannut kiivasta keskustelua.

"Rasisteja on kaikkialla, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikken oli hyvin mukava mies eikä ansainnut tällaista loppua", tuttava kertoi.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen ke 07.06. 10:36

Kommentit: 3

Pertti ke 07.06.2017 12:23 0

Suvaitsevaisilla on suuri halu löytää maahanmuuttajia, jotka osoittavat erityistä kyvykkyyttä, ja palkita heitä. Usein palkitut osoittautuvat joko rikollisiksi tai muuten vain mahdottomiksi mannekiineiksi millekään asialle.

HTK ke 07.06.2017 12:46 0

Mielenkiintoista, Pravda kertoi uutisen samoihin aikoihin kansalaismedian kanssa.

Yle sen sijaan sorvannee yhä uutisensa muotoa tästä yksittäitapauksesta, seuraamme uteliaana, milloin sensorit laskevat sen läpi. Sen sijaan yle toki informoi meitä poliisien fb-ryhmästä ja vastaavista järkyryksistä.

Juha. ke 07.06.2017 15:28 0

Ruotsi eli tuo Humanitäärinen suurvalta tuottaa näitä palkittuja ja "hyvin kotoutettuja" muslimiterroristeja liukuhihnalta. Ruotsin äärimmäisen löperö (lue suvaitsevainen) suhtautuminen jihadisteihin ja avointa vihasaarnaansa harjoittavia muhveja Moskeijoissa kautta maan. Ruotsin perseilystä kertoo jotain se, että Ruotsin kansallispäivää siirrettin Ramadadin vuoksi, ettei muslimeille tule paha mieli. No, hapatkovat omassa perustarpeissaan (ruotsalaiset). Eikäpä tämän kuoliaaksi ammutun jihadistin olot olisi huonontuneet, mikäli hän olisi lähtenytkin Syyriaan sotimaan ISIS:ksen riveissä viiltelemään kurkkuja ja teurastamaan "vääräukoisia maallistuneita" Syyrian hallituksen joukkoja. Tuolta rippikoululeiriltään palattuaan hän olisi saanut kaikki edut ja tietetysti suvakki hoitsujen terapia makoilut sekä yhteiskuntaan paluurahat. Olisiko kyseessä "mielenterveysongelmainen" vaiko kenties mies oli vain vasarasta päätellen menossa korjaamaan Katetraalia "uuteen uskoon".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

Klo 11:11.

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

Klo 11:10.

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot