Karjalainen: VOKien vedenkulutus ihmetyttää: 211 litraa vuorokaudessa per asukas

Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen vastaanottokeskusten valtavasta vedenkulutuksesta.

Kotimaa ti 06.06.2017 11:23

Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen vastaanottokeskusten valtavasta vedenkulutuksesta, kertoo Karjalainen.

Kulmala kertoo saaneensa keväällä 2016 yhteydenoton vesialan yritykseltä, jolla oli käytössään vedenkulutuksen laskelmat 42 vastaanottokeskuksesta.

Keskimääräinen vedenkulutus vastaanottokeskuksissa oli 211 litraa per asukas vuorokaudessa. Yhteiskulutus oli 45 710 kuutiota kuukaudessa. Kuutio on tuhat litraa. Veden hinta vastaanottokeskuksissa oli Kulmalan mukaan sen hetkisen hinnan mukaan 259 632 euroa kuukaudessa ja vuodessa noin 3 115 583 euroa.

Suomalaisen päivittäinen vedenkulutus on keskimäärin 155 litraa.

Kulmala kysyy, aikooko hallitus ryhtyä toimiin vedenkulutuksen vähentämiseksi.

"Vastaanottokeskuksista myönteisen päätöksen saaneet turvapaikansaajat menevät jatkossa kuntien vuokra-asuntoihin. Mikäli muun muassa vedenkulutusta ei ole heille opastettu, runsaan vedenkulutuksen maksavat lopulta kaikki kuntalaiset", Kulmala muistuttaa Karjalaisen artikkelissa.

Pelkästään vastaanottokeskusten suorat kulut olivat 510 miljoonaa euroa vuonna 2016. Summassa ei ole mukana maahanmuuton muita kustannuksia.

Hjallis Harkimo arvioi maahanmuuton kustannuksia jo vuonna 2015 Uuden Suomen artikkelissa ja yli miljardiin päätynyt loppusumma ei Hjalliksen mukaan edes "sisällä vielä yksityisiltä vuokrattuja tiloja, terveydenhuoltoa, tulkkien käyttöä ja niin edespäin". Todelliset kokonaiskustannukset nousevat helposti 1,5 miljardiin vuositasolla.

 

Lähde: Karjalainen

Jukka Rahkonen ti 06.06. 11:23

Kommentit: 2

Pertti ti 06.06.2017 14:20 0

Itselläni oli vuokralaisena yksinäinen maahanmuuttajanainen, jonka vesilasku kolmin- tai nelinkertastui, kun yhtiössä asennettiin huoneistokohtaiset vesimittarit. Siitä alkoi melkoinen kampanjointi, jonka kuluessa hän yritti vakuuttaa minut, naapurit ja isännöitsijän, että vesimittarissa on joku vika.

Mitään vikaa ei löytynyt, kun asia tutkittiin. Niinpä hän pitkän kipuilun jälkeen muutti uuteen asuntoon, jossa oli kiinteä vesimaksu. Seuraavan vuokralaiseni vesilasku oli taas ihan normaali.

Juha. ti 06.06.2017 17:46 0

"Pojilla" taitaa olla Kamelit mukana, enkä nyt puhu tupakkamerkistä. Vakavasti ottaen ainakin Ruotsissa ns. pakolaiset ovat tuhonneet VOK:insa suihkut, keittiöt ja yleensä kaikin maantasalle, siten, että jos haluaa nähdä vaivaa ja hengen menoa, kannattaa mennä itse katsomaan. Sillä puhuttuna ja selitettynä sen julkituominen on yhtä puisevaa kuin entisen pojan paperille väkertämä kertomus siitä tunteesta kun kohtaa ensirakkautensa.´ Ensinnäkin nämä muslimi miehet eivät OSAA käyttää länsimaisia uusinta tekniikka kuten hanoja, vessaa (ei vedetä), jotenka se on kuin toissapäisen "Marskin malja", vesihanat jätetään juoksemaan, vesihanat reivitään seinästä.... Heitä voi verrata Termiitteihin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Lapsikato on todellinen suomalainen ongelma

Klo 19:12.

Timo Vihavainen

Usko vastaan skepsis

Klo 15:42.

Professorin Ajatuksia

Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa

Klo 15:34.

Heikki Porkka

Ähläm Sähläm - Yle käyttää, mutta salliiko facebook?

Klo 11:04.

Arto Luukkanen

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

ke 18.04. 16:29

videot