IS: Sdp heräsi painajaiseen - haussa hyvä häviäjä noloon tilanteeseen

"Sdp on liemessä presidentinvaalien kanssa. Tilanne on painajaismainen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala."

Kotimaa ma 05.06.2017 22:28
Artikkeli IltaSanomissa 5.6.2017

Eero Heinäluoman (sd) maanantaiaamuinen kieltäytyminen keinona pelastaa Sdp nololta tilanteelta presidentinvaalien ehdokasasettelussa johti siihen, että nyt tilanne vasta nololta näyttääkin, kirjoittaa IltaSanomat.

"Se ei voisi kaameammalta näyttää. Puolue on hukassa, kerta kaikkiaan", politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala kiteyttää.

"Kaikki jotka muistavat Sdp:n mahtipäivät, eivät ikinä voineet kuvitella tilannetta, että kukaan ei suostu puolueen presidenttiehdokkaaksi."

Martti Ahtisaaren aikana Sdp:llä oli pääministerin ja ulkoministerin paikat sekä puolue johti vielä eduskunnan ulkoasianvaliokuntaa. Ja nyt puolueesta ei löydy edes yhtä ehdokasta!

Timo Haapala arvioi Jutta Urpilaisen mielummin näkevän puolueensa kärsivän kuin lähtevän sitä pelastamaan kaiken kokemansa jälkeen. 

Heinäluoma mietti asiaa, mutta hän myös tietää miten Sdp:ssä aina käy: Toverit pyytävät ehdokkaaksi, kukaan ei pane tikkua ristiin vaalikampanjassa ja rökäletappiosta vastuun kantaa vain ja ainoastaan ehdokas itse, koska oli huono, Haapala kirjoittaa.

"Heinäluoma pyöri eilen Hakaniemen torilla alavireisenä samaan aikaan, kun työväen pyhällä paikalla kerättiin nimiä presidentti Sauli Niinistön kampanjaan."

Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Niinistö kannatus on 72 prosenttia – Heinäluoma olisi saanut vain kolmen prosentin kannatuksen.

Niinistön täysin ylivoimainen kannatus näyttää lannistaneen demareiden kaikki tunnetuimmat nimet. Lisäksi Lasse Lehtinen (sd) ilmoitti lähtevänsä Niinistön taakse ja entinen sttk:n merkittävä vaikuttaja Seppo Junttila (sd) suosittelee samaa koko puolueelle.

Rinne on kuitenkin jo luvannut, että oma ehdokas tulee, joten siitä ei voi enää perääntyä. "Saisiko niitä ehdokkaita työvoimatoimistosta?", Haapala pohtii lopuksi.

"Sdp voi hakea nyt ehdokastaan vaikka Hesarin työpaikkasivuilta: etsitään noloon tilanteeseen hyvää häviäjää, aikaisempi työkokemus suotavaa, mutta ei välttämätöntä…"

Jukka Rahkonen ma 05.06. 22:28

Kommentit: 1

Juha. ma 05.06.2017 22:53 0

Politiikan toimittajat irvailevat kaadellen suolaa SDP;n haavoihin. Mieleen tulee korppikotkat jotka hyppivät ja rähisevät raadon ympärille repien ruhoa sieltä sun täältä. Vihreät todennäköisesti tulevat toteuttamaan sananlaskun: "Toisen kuolema on toisen leipä". Jotain ajan kuvasta ja sen muutoksesta kertoi se, että eräs SDP:n ehdokas kunnallisvaaleissa valitteli sitä, että Vihreät "varastavat koko shown" SDP:n saadessa vain sen mikä pöydältä varisi. Tämä kuvasi sitä järkytystä ja heräämistä todellisuuteen, että tuon työväenpuolueen hegemonia suomalaisessa yhteiskunnassa ja mediakentässä oli katoamassa kuin tuhka tuuleen. Ajat muuttuvat ja puolueita kuihtuu pois kuten maailmasta suurvaltoja ja keisarikuntia sekä suuria sivilisaatioita, jotka omasivat korkean sivistyksen ja kulttuurin. Nyt niistä on enää jäljellä haalistuneita ruukunpalasia, keihäänkärkiä ja muurinkappaleita. Tämän voi hyvin päättää toteamukseen: "Mainen kunnia on katoavaista" kuten ihmiselämä nuoruusaikoineen.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Lapsikato on todellinen suomalainen ongelma

Klo 19:12.

Timo Vihavainen

Usko vastaan skepsis

Klo 15:42.

Professorin Ajatuksia

Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa

Klo 15:34.

Heikki Porkka

Ähläm Sähläm - Yle käyttää, mutta salliiko facebook?

Klo 11:04.

Arto Luukkanen

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

ke 18.04. 16:29

videot