Eija-Riitta Korhola: Pariisin ilmastosopimus on turha ja kallis prosessi

"Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi."

Ulkomaat la 03.06.2017 07:21

Kokoomuksen varapuheenjohtajana toiminut filosofian tohtori Eija-Riitta Korhola pitää Pariisin ilmastosopimusta turhana ja kalliina prosessina - ja Yhdysvaltojen presidentin, Donald Trumpin ratkaisua perusteltuna. Trump ilmoitti torstaina Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta. 

"Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi. Maailman ei kannattaisi toistaa Kioton sopimuksen kaltaista prosessia, joka lopulta kutistui mitättömäksi päästövähennyssopimukseksi EU:n ja neljän muun vähentäjämaan kesken. Kiotoon haaskattiin melkein 20 vuotta ja valtava määrä voimavaroja. Pariisin sopimus ei ole olennaisesti parempi, ja on itse asiassa mahdollisuuksien vakavaa tuhlaamista, opportunity cost", Korhola kirjoittaa blogissaan.

Korholan mukaan Pariisin ja Kioton sopimukset vain haittaavat uusien energiamuotojen taloudellista kehittämistä ja lisäävät korruptiota. 

"Nykysysteemi, jota Pariisin sopimus ruokkii, vain lisää energiaköyhyyttä, ja energiasta ymmärtämättömät poliitikot ovat saaneet tämän aikaan. Kun tiedostamme, ettei tuuli ja aurinko vieläkään anna maailmalle yhtä prosenttia enempää energiantarpeestamme, olisi syytä herätä tajuamaan keskeytymiskustannuksille alttiin energian rajoitukset."

Eija-Riitta Korhola pitää Pariisin sopimusta liian heikkona ja kalliina. Sen oletettaisiin nykyisten ilmastomallien mukaan vähentävän lämpenemistä 0,2 astetta vuosisadan loppuun mennessä. Erityisesti kehitysmaat kärsisivät sopimuksen vaikutuksista.

"Juuri tätä kustannusta voi kutsua mahdollisuuksien haaskaamiseksi, rahaksi jota ei käytetä uusiin teknologioihin. Julkista rahaa ei tulisi enää käyttää senttiäkään sillä vastuuttomalla tavalla, jolla uusiutuvaa energiaa nyt edistetään. Kun se ei tapahdu markkinaehtoisesti vaan poliitikkojen johdolla, vahinko on valmis, ja siitä on paljon näyttöä", Korhola kirjoittaa.

Jukka Rahkonen la 03.06. 07:21

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot