Eija-Riitta Korhola: Pariisin ilmastosopimus on turha ja kallis prosessi

"Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi."

Ulkomaat la 03.06.2017 07:21

Kokoomuksen varapuheenjohtajana toiminut filosofian tohtori Eija-Riitta Korhola pitää Pariisin ilmastosopimusta turhana ja kalliina prosessina - ja Yhdysvaltojen presidentin, Donald Trumpin ratkaisua perusteltuna. Trump ilmoitti torstaina Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta. 

"Pariisin sopimus on kansainvälinen turhake, jolla pelastettiin kyllä poliitikkojen kasvot, mutta ei ympäristöä, ja mitä pikemmin se kaatuisi, sen parempi. Maailman ei kannattaisi toistaa Kioton sopimuksen kaltaista prosessia, joka lopulta kutistui mitättömäksi päästövähennyssopimukseksi EU:n ja neljän muun vähentäjämaan kesken. Kiotoon haaskattiin melkein 20 vuotta ja valtava määrä voimavaroja. Pariisin sopimus ei ole olennaisesti parempi, ja on itse asiassa mahdollisuuksien vakavaa tuhlaamista, opportunity cost", Korhola kirjoittaa blogissaan.

Korholan mukaan Pariisin ja Kioton sopimukset vain haittaavat uusien energiamuotojen taloudellista kehittämistä ja lisäävät korruptiota. 

"Nykysysteemi, jota Pariisin sopimus ruokkii, vain lisää energiaköyhyyttä, ja energiasta ymmärtämättömät poliitikot ovat saaneet tämän aikaan. Kun tiedostamme, ettei tuuli ja aurinko vieläkään anna maailmalle yhtä prosenttia enempää energiantarpeestamme, olisi syytä herätä tajuamaan keskeytymiskustannuksille alttiin energian rajoitukset."

Eija-Riitta Korhola pitää Pariisin sopimusta liian heikkona ja kalliina. Sen oletettaisiin nykyisten ilmastomallien mukaan vähentävän lämpenemistä 0,2 astetta vuosisadan loppuun mennessä. Erityisesti kehitysmaat kärsisivät sopimuksen vaikutuksista.

"Juuri tätä kustannusta voi kutsua mahdollisuuksien haaskaamiseksi, rahaksi jota ei käytetä uusiin teknologioihin. Julkista rahaa ei tulisi enää käyttää senttiäkään sillä vastuuttomalla tavalla, jolla uusiutuvaa energiaa nyt edistetään. Kun se ei tapahdu markkinaehtoisesti vaan poliitikkojen johdolla, vahinko on valmis, ja siitä on paljon näyttöä", Korhola kirjoittaa.

Jukka Rahkonen la 03.06. 07:21

Kommentit: 4

Hannele Korpela la 03.06.2017 08:12 2

Ihmettelinkin, kun jostain luin, mikä määrä rahaa tuohon "turhakkeeseen" upotetaan. Tästä huolimatta ei oikein ollut minkäänlaista konkreettista tietoa tarjolla mihin, kenelle ja miksi sitä rahaa syydetään niin tolkuton määrä. Välitön ajatus oli, että tämä on taas yksi suuri kusetus, niinkuin päästökaupatkin. Samaan aikaan poliitikot hehkuttelevat globaalia maailmaa ja kaupankäyntiä. Kenellekkään ei ole tullut pieneen mieleen, mitkä määrät päästöjä aiheutuu juurikin siitä, kun tavaraa roudataan pitkin planeettaa lentokoneilla, laivoilla, junilla, rekoilla jne.. Eli minä näen sen siten, että globaali maailma kaupankäynteineen ovat suurin syy ja seuraus ilmastonlämpenemiselle. Aletaan ajattelemaan paikallisesti, niin johan helpottaa.

Juha. la 03.06.2017 09:40 2

Kuten lähisukulaiseni on sanonut, kyseessä on eräänlainen "anekauppa", jossa rahalla ostetaan "Taivaspaikka" itselle. Vouhotus ilmaston lämpenemisestä on silkkaa hölynpölyä ja kuuluu samaan punavihreään jargoniin kuin monikulttuurisuuskin, missä siinäkään ei ole päätä eikä häntää. Punavihreä "totuus" ilmaston lämpenemisestä nivoutuu yhtä kitkattomasti kuin muslimien rahtaaminen Eurooppaan "jalostamaa" rotuamme, - joka hoituisi sivumennen sanottuna paljon kätevämmin ja halvemmalla, jos täälläkin sukulaiset viettäisivät keskenään enemmän aikaansa saman täkin alla - EU:n globalistien löyhäpäisyyden kanssa, jonka vaikuttimena Brysselissä ei voi olla kuin raha ja mammona. "Ilmaston lämpenemisellä" tehdään bisnestä aivan kuten maahanmuuttajilla, eikä noilla kahdella asialla ole mitään tekemistä, jonkun aidon ja sydämestä lähtöisin olevalla auttamishalulla tai huolella maapallomme kestorajoista. Nämä kaksi asiaa voidaan niputtaa samaan lössiin Katolisen Kirkon ultinaamiumiin siitä, että Maa planeetta on aurinkokunnan keskiössä, jota Aurinko kiertää, vaikka Galileo Galilei (1564-1542) uskalsi kerenttiläisesti muuta väittääkin ja joutui perääntymään kannastaan säilyttääkseen henkensä opponentin olessa sitä mieltä, että miehestä ajatuksineen ei ole muuta kuin "ruokkimaan" tulta. Mitä tulee Eija-Riitta Korholaan on hän selvä päisyydessään piristävä poikkeus verrattuna näihin perus-papukaijoihin, joilla ei muuta taitoa kuin matkia matkijalinnun tavoin ympäristössään kuulemiaan ääniä. Olen melko varma, että nämä "kumileimasimet" pitäisivät pöntön puheen pöntöstä moottorisahan argumentaatiolla kunhan joku koiranleuka olisi sellaista vain lähellä käyttänyt. Korholaa on haukuttu ties mistä säärten näkymisistä tai muusta sellaisesta pinnallisuudesta", joka saa masentuneimmankin miehen hoksaamaan kysessä olevan naisen, joka on vielä "aikuinen".

Winston Smith la 03.06.2017 11:49 2

Presidentti Bushin sanouduttua irti Kioton ilmastosopimuksesta maaliskuussa 2001 USA:n insinöörien saavutukset vihreässä teknologiassa ovat olleet suurenmoisia. "Bitit syövät atomit" ja viisi maailman arvokkainta yritystä onkin amerikkalaisia Internet-yrityksiä kärjessä Apple ja Google. USA on kaupallistanut sähköauton (Tesla), jakamistalouden (Uber ym.) ja yrittää kaupallistaa robottiautot (Google ym.). USA on halpuuttanut (liuske) kaasun joka korvaa hiiltä ja romauttaa päästöt. USA on tekemisen maa, Euroopassa yhteiskuntatieteilijät ja poliitikot tehtailee visioita, julkilausumia ja sopimuksia ja delegaatiot polttaa kerosiinia. Mutta mitään ei tapahdu. Esim. Saksan kymmenestä suurimmasta Internet-palvelusta kahdeksan on amerikkalaisia ja maan suurin teollisuus eli autoala yrittää apinan raivolla ottaa kiinni amerikkalaisten vuosien etumatkaa. Nyky-Saksassa ei näykään sähköautoja koska sähkö on kallista ja likaista, noin 500 grammaa CO2 per kWh eli 5x Suomi. Tunnen myötähäpeää suomalaisia toimittajia ja poliitikkoja kohtaan ja yritysjohtajien kannattaisi olla ihan hiljaa ja keskittyä bisneksiinsä.

Ike Spearman Truitt la 03.06.2017 21:17 2

Politicossa aikoinaan julkaistu mielipidekirjoitus "Why the Paris climate deal is meaningless" avasi omia silmiäni sopimuksen suhteen.

Oleellisinta sopimuksessa tuntuvat olevan tulonsiirrot kehittyneestä maailmasta kehittyvälle maailmalle. On koomista, että Kiinan ja Intian kaltaisten supersaastuttajien ilmastolupauksia kiitellään vuolaasti, vaikka maat ovat asettaneet riman tasolle, jonka ne saavuttavat joka tapauksessa jatkamalla entiseen tapaan. Lupausten aiheuttamasta kuvitteellisesta haitasta heitä sitten palkitaan miljardiluokan subventioilla.

Farssin tarkoituksena näyttää olevan luoda aikaansaamisen illuusio, päämäärällä ei niin väliä. Talk about a Bad Deal.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Maan mahtavat ja mahtailu

to 19.07. 20:17

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Professorin Ajatuksia

Mitä sikarutto opettaa?

ke 18.07. 18:40

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

Reijo Tossavainen

Punaviherliberaalit jakavat kansakunnan hyviin ja huonoihin ihmisiin

ke 18.07. 10:51

videot