MT: Ajokortin hinta voi puolittua pakolliseen ajo-opetukseen tulossa iso leikkaus

Vireillä oleva lainmuutos poistaisi kolmivaiheisuuden ja puolittaisi teoria- ja ajotuntien määrän.

Kotimaa pe 02.06.2017 08:09

Ajokortin hinta voi jopa puolittua nykyisestä, jos lakiesitys ajokorttilain muuttamisesta toteutuu, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Nykyisin kolmivaiheisen ajokortin ensimmäinen vaihe maksaa 1 400–1 600 euroa, harjoitteluvaihe 200 euroa ja syventävä vaihe 350 euroa.

Vireillä oleva lainmuutos poistaisi kolmivaiheisuuden ja puolittaisi teoria- ja ajotuntien määrän, joita on nykyisin 48 tuntia. Lakimuutoksen jälkeen pakollista olisi vain neljän tunnin teoria, kahdeksan tunnin koulutus riskeistä ja vaikeista oloista sekä vähintään kymmenen tunnin ajo-opetus.

Ajokortin hinnasta suurin osuus koostuu opetustunneista. Niiden vähentäminen alentaa merkittävästi myös ajokortin hintaa.

Lakiesitys on lausuntokierroksella. Sen on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa 2018.

Lakiluonnoksen lausuntoaika päättyy 22. kesäkuuta 2017. Hanke tukee hallituksen norminpurun kärkihanketta.

Jukka Rahkonen pe 02.06. 08:09

Kommentit: 1

Juha. pe 02.06.2017 12:24 0

Hinta laskee kun tunnit vähenevät. Ajokortin hinta on nykyään ryöstö keskellä kirkasta päivää. Äärettömän kallis hinta on jo monelle perheelle ylitsepääsemättömän rajamailla oleva investointi. Ainakin jos toinenkin vanhempi on työtön, sairaseläkkeellä, kansaneläkkeellä tms. Suomalaisten verotusta kiristetään ja etuja leikataan kovalla kädellä, sillä tuo sama käsi jakaa hyvinvointia ns. "pakolaisille", jotka käyttävät tätä maailman sosiaalitoimistoa täysin taskuin hyväksi. Sossut tyrkyttävät rahaa heille samaan malliin kuin pankit valuuttalainojaan ennen 1990-luvun lamaa. Samalla voitaisiin harkita ajokortin saamisiän nostoa parilla vuodella, sillä 1000 tuntiakaan ei riitä sen paikkaamiseksi, jos korvien välissä ei ole järkeä eikä suhtaa kuinka käyttäytyä liikenteessä. Ehkä vähempiä intohimoja herättävä ehdotus olisi se ikimuistoin 80-lätkä vuodeksi, jonka Eduskunta poisti hyvin epäviisaasti vain siksi ettei sen haltija "leimaudu". Ehkä on sitten parempi, että keltanokka "leimautuu" kallioleikkaukseen. On tärkeää saada tuo Afrikan Tähden arvossa olevan dokumentin hinta alemmas, mutta ajotunteja ei pitäisi heittää pesuveden mukana aivan huoletta sillä on olemassa syy ja seuraussuhteita, jotka paljastuvat tilastoissa, jotka ovat luettavissa vasta vuosien päästä, jolloin kaikki muuttujat ovat tuloksista peratut.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Iran koettelee Israelia Syyriassa

Klo 12:42.

Arto Luukkanen

Satu Sotesta

Klo 11:29.

Timo Vihavainen

He söivät mitä saivat

Klo 11:25.

Professorin Ajatuksia

Kiina nousee tutkimuksen ja talouden välisen positiivisen kierteen varassa

Klo 11:20.

Heikki Porkka

There is no business like VOK-business

ke 22.11. 00:12

videot