MT: Ajokortin hinta voi puolittua pakolliseen ajo-opetukseen tulossa iso leikkaus

Vireillä oleva lainmuutos poistaisi kolmivaiheisuuden ja puolittaisi teoria- ja ajotuntien määrän.

Kotimaa pe 02.06.2017 08:09

Ajokortin hinta voi jopa puolittua nykyisestä, jos lakiesitys ajokorttilain muuttamisesta toteutuu, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Nykyisin kolmivaiheisen ajokortin ensimmäinen vaihe maksaa 1 400–1 600 euroa, harjoitteluvaihe 200 euroa ja syventävä vaihe 350 euroa.

Vireillä oleva lainmuutos poistaisi kolmivaiheisuuden ja puolittaisi teoria- ja ajotuntien määrän, joita on nykyisin 48 tuntia. Lakimuutoksen jälkeen pakollista olisi vain neljän tunnin teoria, kahdeksan tunnin koulutus riskeistä ja vaikeista oloista sekä vähintään kymmenen tunnin ajo-opetus.

Ajokortin hinnasta suurin osuus koostuu opetustunneista. Niiden vähentäminen alentaa merkittävästi myös ajokortin hintaa.

Lakiesitys on lausuntokierroksella. Sen on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa 2018.

Lakiluonnoksen lausuntoaika päättyy 22. kesäkuuta 2017. Hanke tukee hallituksen norminpurun kärkihanketta.

Jukka Rahkonen pe 02.06. 08:09

Kommentit: 1

Juha. pe 02.06.2017 12:24 0

Hinta laskee kun tunnit vähenevät. Ajokortin hinta on nykyään ryöstö keskellä kirkasta päivää. Äärettömän kallis hinta on jo monelle perheelle ylitsepääsemättömän rajamailla oleva investointi. Ainakin jos toinenkin vanhempi on työtön, sairaseläkkeellä, kansaneläkkeellä tms. Suomalaisten verotusta kiristetään ja etuja leikataan kovalla kädellä, sillä tuo sama käsi jakaa hyvinvointia ns. "pakolaisille", jotka käyttävät tätä maailman sosiaalitoimistoa täysin taskuin hyväksi. Sossut tyrkyttävät rahaa heille samaan malliin kuin pankit valuuttalainojaan ennen 1990-luvun lamaa. Samalla voitaisiin harkita ajokortin saamisiän nostoa parilla vuodella, sillä 1000 tuntiakaan ei riitä sen paikkaamiseksi, jos korvien välissä ei ole järkeä eikä suhtaa kuinka käyttäytyä liikenteessä. Ehkä vähempiä intohimoja herättävä ehdotus olisi se ikimuistoin 80-lätkä vuodeksi, jonka Eduskunta poisti hyvin epäviisaasti vain siksi ettei sen haltija "leimaudu". Ehkä on sitten parempi, että keltanokka "leimautuu" kallioleikkaukseen. On tärkeää saada tuo Afrikan Tähden arvossa olevan dokumentin hinta alemmas, mutta ajotunteja ei pitäisi heittää pesuveden mukana aivan huoletta sillä on olemassa syy ja seuraussuhteita, jotka paljastuvat tilastoissa, jotka ovat luettavissa vasta vuosien päästä, jolloin kaikki muuttujat ovat tuloksista peratut.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittäneistä häkkilapsista, Trumpista ja valemediasta

Klo 20:01.

Matti Viren

Wir schaffen das!

ma 25.06. 01:52

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

videot