Ruotsidemokraatit todennäköisesti suurin puolue Ruotsissa seuraavissa vaaleissa - EU kriittisyys kasvussa

Ruotsin ainoa EU-kriittinen puolue - Ruotsidemokraatit - on vihdoin saamassa valtaa myös hallituksessa, kansansuosion yhä kasvaessa.

Ulkomaat to 01.06.2017 23:36

Paula Bieler Ruotsidemokraateista kertoo SVTn Agenda ohjelmassa, että valtaapitävien on tälläkertaa pakko antaa paikka hallituksessa parlamenttivaalien jälkeen, elleivät halua että seuraava pääministeriehdokas syrjäytetään, kertoo Express.

Hän sanoi, että ei tule kysymykseenkään tukea pääministeriehdokasta, mikäli Ruotsidemokraateille ei luvata vaikutusmahdollisuutta hallituksessa.

“On täysin järjetöntä tukea pääministeriehdokasta ilman neuvotteluja, mikäli olemme suurin puolue”, Paula Bieler sanoo.

SVT:n ohjelman juontaja kysyi tarkoittiko Paula puheillaan Maltillisen kokoomuksen johtajan ja pääministeriksi pyrkivän Anna Kinberg Batran mahdollista syrjäyttämistä. Bieler totesi, että Anna syrjäytetään jo ennen virkaanastumistaan, mikäli Ruotsidemokraatit eivät saa jo viimein ääntä hallituksessa.

“Mikäli meillä ei ole mitään neuvotteluja tai jos emme saa mitään tietoa millaista hallitusta hän on suunnittelemassa, olisi täysin järjetöntä tukea häntä pääministerinä”, EU-kriittinen Paula Bieler toteaa.  

Ruotsidemokraatit saattavat tehdä historiaa ensi vuoden vaaleissa tuoreiden mielipidetutkimusten näyttäessä heidän olevan suurin tai toiseksi suurin puolue Ruotsissa.

Huhtikuussa tätä EU:ta vastustavaa puoluetta mielipidemittausten mukaan olisi äänestänyt jopa 27.2 prosenttia ruotsalaisista, mikäli vaalit olisi pidetty silloin huhtikuussa.

Eräs puolueen tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa kansanäänestyksen toteutuminen Ruotsin EU-jäsenyydestä. Mattias Karlsson kertoi, että ruotsalaisten EU-kriittisyys on kasvamassa, koska ihmiset kokeavat maansa itsenäisyyden olevan uhattuna.

Karlsson, joka on puolueen valtiopäiväryhmän puheenjohtaja, sanoi: "Mielestäni Ruotsista on tulossa yhä kriittisempi Euroopan unionia kohtaan, koska olemme nähneet sekä Euroon liittyviä ongelmia että yleisempiä jäsenyyteen liittyviä ongelmia ihmisten huomatessa ettemme enää johda oman maamme päätöksentekoa." 

"Luulen, että alussa kaikki pidimme jäsenyyttä hauskana asiana. Voisimme ylittää valtioiden rajoja miten haluaisimme ja mennä ostoksille sekä opiskelemaan toisiin maihin vapaasti." 

“Nyt ihmiset ovat kuitenkin saaneet jo kokea myös asian haittapuolia, järjestäytynyttä rikollisuutta ja sen tosiasian, että Ruotsi maksaa jäsenyydestään suuria summia rahaa eikä saa kuin hyvin vähän siitä takaisin.”

Karlsson jatkaa, että Brexit on nyt avannut oven myös Ruotsille ulos jäsenyydestä. Britit ovat osoittaneet, että on mahdollista jättää Bryssel. 

“Uskon, että EU-kriittinen liike kasvaa ja uskon että Brexitillä oli siihen erittäin suuri vaikutus”, oikeistopoliitikko Karlsson toteaa. 

“Ihmiset alkavat viimein uskoa, että Euroopan unionista eroaminen on mahdollista."

“Puolueeni kanta on, että haluamme Swexitin niin pian kuin mahdollista, koska koemme Euroopan unionin jäsenyyden vahingoittavan meitä."

“Se vahingoittaa sekä taloudellista vakauttamme että kulttuuriamme. Se tekee maastamme vähemmän turvallisen ja alttiimman järjestäytyneelle rikollisuudelle. Haluamme Swexitin niin pian kuin mahdollista.”

 

Jukka Rahkonen to 01.06. 23:36

Kommentit: 1

Juha. pe 02.06.2017 10:17 2

Ruotsidemokraattien pitkään kestänyt nousu on kova pala Ruotsin näennäis -demokratialle, jossa vallitsee hihhuleiden diktatuuri, joka peluuttaan omalla kansakunnallaan "islamistista rulettia". Ruotsi on kuitenkin kuin Titanic, joka posotteli pannut kuumina Atlantilla, koska tuo paatti piti oleman uppoamaton ihmisen omahyväisen vähämielisen suuruuden tuote, jota ei pysty itse Taivaan Jumalakaan upottamaan. Sanoisinko tähän välii, että loppupäässä kalkkillaivan kapteenit kaivoivat ns. "verta nenästään" lievästi sanottuna. Tälläisenä joka päivä syntiä tekevänä pakana en olisi itse mennyt tuolloin laivaan kirvelläkään, jos olisin tuon mielettömyyden etukäteen saanut korviini. Ruotsikin vihdoin viimein näkee rasvatyynessä meressä häämöttävän islamistisen jäävuoren, joka sekin oli lähtenyt ajelehtimaan pitkin Atlantia etsien "lebenstraumia" sieltä, missä valkoisen miehen tyhmyys ja ylimielinen kaikki tietävä itsevarmuus kukkii kuin entinen Datsuni 1970-luvun alkuvuosina saaden lempinimen "Riisikuppi".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

Klo 11:11.

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

Klo 11:10.

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot