Enemmistö ruotsalaisista uskoo median valehtelevan siirtolaisuuden ilmiöistä

Ruotsin punavihreää hallitusta tukevilla suurin luottamus mediaan

Ulkomaat ke 31.05.2017 07:53

Ruotsalaisen kansallisen mediatutkimusinstituutin mukaan enemmistö ruotsalaisista uskoo median olevan epärehellinen yhteiskuntaan liittyvissä massamaahanmuuton ongelmissa.

Tämä selviää uudesta instituutin "Epäluottamus mediaan" -kirjasta, joka esiteltiin seminaarissa maanantaina. Vaikka luottamus mediaan on suhteellisen korkea, luottamus on selkeä poliittinen harha. Ruotsalaiset ovat skeptisiä maahanmuuttoon liittyvää raportointia kohtaan, kertoo Breitbart.

54 prosenttia vastaajista oli samaa mieltä väittämästä: ”Ruotsin media ei kerro totuutta maahanmuuttoon liittyvistä yhteiskunnallisista ongelmista.” Vain 27 prosenttia uskoi väittämän olevan kokonaan tai osittain virheellinen.

Luottamus oli myös alhainen median rikollisuutta käsittelemien aiheiden suhteen, mutta terveydenhuollon kysymyksistä raportoiminen keräsi eniten luottamusta.

”Lähes kaikki” Ruotsidemokraatteja (SD äänestävät vastaajat uskovat, että media ei kerro koko totuutta maahanmuutosta.

Sen sijaan Ruotsin hallitsevaa punavihreää hallitusta tukevilla ihmisillä on suurin luottamus maan tiedotusvälineisiin. Luottamus on pienempi liberaalikonservatiivisen puolueen kannattajien keskuudessa.

Mediatutkimusinstituutin johtaja Lars Truedson kirjoittaa Dagens Nyheterissä, että ”vakavaa keskustelua tarvitaan toimittajien asenteesta ja tiedotusvälineiden maahanmuuton raportoinnista”.

Veteraani toimittaja kehottaa kirjoittajia ja toimittajia antamaan rehellisemmän kuvan siitä, miten massamaahanmuutto on vaikuttanut Ruotsiin.

Truedsonin huoli on myös se, että toimittajat kiinnittävät ylettömän paljon huomiota kaiken maailman eettisiin suosituksiin eivätkä korosta käsiteltävän aiheen tai henkilön etnistä alkuperää, kansalaisuutta, ammattia, poliittisia yhteyksiä, uskontoa tai sukupuolista suuntautumista, jos se on merkityksetöntä tai epäoleellista jutulle.

Ruotsin valtamediaa moititaan ja syytetään jatkuvasta sensuurista. Rikostutkinnassa olevia maahanmuuttajien valokuvia voidaan pikselöidä rutiininomaisesti, jossa jopa ihonväriä muutetaan tarkoituksena piilottaa maahanmuuttajien rikollisuuden laajuus.

Tytti Salenius ke 31.05. 07:53

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot