Ruotsin oikeuslääketieteen laitos: Kolme neljästä pakolaislapsen statuksella tulleesta on yli 18-vuotias

Yli 76 prosenttia niin kutsutuista yksin Ruotsiin tulleista pakolaislapsista ovat vähintään 18-vuotiaita tai vanhempia.

Ulkomaat ke 31.05.2017 07:46
Artikkeli Friatider julkaisussa 30.5.2017

Yli 76 prosenttia niin kutsutuista yksin Ruotsiin tulleista pakolaislapsista ovat vähintään 18-vuotiaita tai vanhempia. Se selviää ensimmäisestä oikeuslääketieteen laitoksen lääketieteellisestä ikämääritystutkimuksesta, kertoo Fria Tider.

Oikeuslääketieteen laitos on saanut noin 4200 tilausta Ruotsin maahanmuuttovirastosta lääketieteellisiin iän arviointeihin, koska virasto on arvioinut turvapaikanhakijan iän epäselväksi. Näistä 4 prosenttia on naispuolisia ja 96 prosenttia miespuolisia.

Nyt näistä 4200:sta tilatusta selvityksestä 581 on valmiina.

"Saimme toukokuun 29. päivään mennessä selvitetyksi 581 oikeuslääketieteellistä lausuntoa koskien ikää", sanoo oikeuslääketieteen laitoksen kehittämispäällikkö Ann Lemne tiedotteessaan.

Oikeuslääketieteen laitoksen tutkimuksen mukaan 442 tapausta osoitti, että tutkitut ovat 18 vuotta täyttäneitä tai jopa vanhempia. Näistä 12 on naisia ja 430 miehiä.

134 osoittaa mahdollisesti olevan kyse alle 18-vuotiaista. Heistä vain yksi on naispuolinen turvapaikanhakija ja loput 133 miespuolista turvapaikanhakijaa.

Viidessä tapauksessa tutkitut saattoivat mahdollisesti olla 18 vuotta täyttäneitä.

Oikeuslääketieteen laitoksen mukaan lääketieteellinen ikäarviointi perustuu vapaaehtoisuuteen. Hakijat käyvät läpi kaksi testiä: viisaudenhampaiden röntgenkuvauksen ja polvinivelen magneettikuvauksen. Seuraavaksi oikeuslääkäri tekee oikeuslääketieteellisen lausunnon iästä, joka lähetetään maahanmuuttovirastoon. Tämän ja muiden todisteiden perusteella maahanmuuttovirasto tekee sen jälkeen päätöksen oleskeluluvasta.

"Luotamme että pystymme käsittelemään lausuntomme nopeammin nyt, kun alustavat laadun tarkastukset ja järjestelmän läpikäynti on tehty", sanoo Ann Lemne.

Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkessonin mielestä iän tarkistamisen pitäisi tulla pakolliseksi.

"Oikeuslääketieteen laitoksen tulokset paljastavat naiivit näkemykset ja osoittavat sen, kuinka monta ihmistä on jo saanut oleskeluluvan virheellisesti. Kustannukset voivat olla valtavat", sanoo Jimmie Åkesson Expressenille.

Konservatiivien maahanmuuttopoliittinen tiedottaja Johan Forssell on sitä mieltä, että jos henkilö ei ole selvästi alle 18-vuotias ja jos hän ei voi todistaa ikäänsä, silloin pitää tehdä tutkimus. Ne on myös tutkittava, joiden ei voida "luottaa" olevan aikuisia.

"En ole täysin yllättynyt. Tämä osoittaa, miksi iän arvioinnit ovat niin tärkeitä. Tämä on juuri se ryhmä, joiden on katsottu olevan epäluotettavia ja se on korkea luku."

Tytti Salenius ke 31.05. 07:46

Kommentit: 1

Juha. to 01.06.2017 14:48 0

Edes menneellä "Rähmispossulla" oli kunnia valistaa meitä suomalaisia nuivia Ruotsin paradoksaalisesta (lievästi sanottuna) tilanteesta tai paremminkin hullunmyllystä, jota pyörittivät molemmat "osapuolet" kuin posetiivarit kadunkulmassa. Apinana oli emalimuki kourassa ovat veronmaksajat, jotka kustantavat tuon pohjattoman kuilun nimeltä valtion kassa, josta ammennetaan "Humanitärisen Suurvallan" (ruotsalaisten oma ylpistelysana???) ylitse vuotava ja kattava "turvaverkko", jolla "partalapsille" (ruotsalaisten nuivien lohkaisu) kustannetaan kaikki mikä on vain mahdollista täällä ajassa, jota me pottunokat sanomme murheiden laaksoksi. Eräskin hammaslääkäri kun hänellä oli - ullatus, ullatus - muslimi "lapsonen" hammasremontissa. Otti hän piruuttaan ikätestimäärittelyn hampaiden perusteella kun ei ollut muutakaan tekemistä välipäänä, eikä viitsinyt peukaloitakaan pyöritellä (sellaisia me pottunokat olemme). Tulos antoi ymmärtää varsin selkeällä katsantokannalla potilaan olevan wanha mies, joka kait kertoi ruotsalaisille maahanottovirastolle puristelevansa mustapäitä ja näkevänsä märkiä unia kuten kaikki 15 kesäiset miehenalut. Hammaslääkäri tästä uroteostaan ja heurekastaan hetimiten teki ilmoituksen Migrille millainen huijari on saatu nyt kiinni. Vastauksen tulo tuosta kaiken järjen valon menettäneestä bunkkerista kesti aikansa ja kun vastaus losahti postiluukusta. Oltiin siellä "hyvin, hyvin vihaisia" ja lopuksi tuo lafka vaati ja sai tahtonsa läpi, että tuolle oma-aloitteiselle hampilääkärille annettiin potkut kuin Tauno Palolle wanhassa Suomi-Filmissä. Niin, että ei tässä tarvitse mitään tohloa itse keksiä, sillä "totuus on tarua ihmeellisempää".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Kuolleet sielut ja viime hetken muljaus Venäjän vaalit

Klo 17:27.

Timo Vihavainen

Tasanjaon päivänä

Klo 17:24.

Professorin Ajatuksia

Venäjän demokratia

Klo 17:23.

Reijo Tossavainen

Juudas Iskariotin ja hänen opetuslastensa hillotolppa ja mierontie

Klo 15:32.

Henna Kajava

Islam - yhdestoista vitsaus -kirjan julkistamistilaisuus

ma 19.03. 00:47

videot