"EU on hajoamassa"- Brysselin talousasiantuntija sanoo Merkelin utopian Euroopasta "olevan kuollut"

Johtava talousasiantuntija Brysselissä varoittaa, että Jean-Claude Junckerin ja Angela Merkelin näky laajenevasta Eurooppa-projektista on tuhoon tuomittu.

Ulkomaat ma 29.05.2017 10:26
Fredrik Erixon, talousasiantuntija, joka on äänestetty yhdeksi vaikutusvaltaisimmista alallaan Euroopassa

Fredrik Erixon, joka on äänestetty yhdeksi vaikutusvaltaisimmista talousasiantuntijoista Euroopassa, on varoittanut etteivät Angela Merkel ja hänen Brysselin joukkonsa pysty pysäyttämään Eurooppa-projektin syöksyä, kertoo Express.

Puheessaan talouskonferenssissa tämä Oxfordin kasvatti julisti että "yhä tiivistyvän unionin aikakausi on ohi." 

Erixon, joka toimi aiemmin Brittien hallinnon neuvonantajana, sanoi Emmanuel Macronin valinnan EU:lle herättämien toiveiden perustuvan virheellisiin odotuksiin.

Euroopan unionin johtavat hahmot kuten Juncker ja Merkel, ovat lausuneet, että Ranskan presidentinvaalien tulos tarkoittaisi Eurooppa-projektin vahvistumista entisestään.

Mutta Erixon puolestaan toteaa: "Huolimatta Hollannin pääministerin ja Emmanuel Macronin voitoista vaaleissa, niin paljon kuin haluaisinkin jakaa heidän positiiviset ajatuksensa eurooppalaisesta yhteistyöstä sekä yhteisen EU:n hallinnon vahvistamisesta entisestään, uskon että yhä tiivistyvän Euroopan unionin aikakausi on ohi."

"Ajatus tiivistyvästä ja vahvistuvasta unionista on ollut hyvin hyvin vahva yli 60 vuotta, mutta se on nyt kuollut."

"Se ei loppunut Brexitiin eikä se loppunut Trumpin Eu skeptisyyteen."

"Se loppui kauan ennen näitä - 15 vuotta sitten, kun Ranska ja Alankomaat äänesti perustuslakisopimusta vastaan."

"Se oli aikainen varoitus laskevasta kannatuksesta kaikelle mikä johtaisi syvenevään integraatioon."

Talousasiantuntija Erixon kertoi talouskasvun olleen heikkoa Euroopan unionissa ja arvioi sen yhä heikkenevän.

"Euroopan integroitumiseen liittyvä lupaus talouskasvusta on osoittautunut heikoksi", hän selitti. "Tämä oli aikanaan ja kauan tärkein myyntiargumentti Euroopan unionin tiukemmalle integraatiolle."

"Kaikille maille luvattiin, että jos liittytte Euroopan unioniin, teillä menee paremmin, teidän taloutenne kasvaa ja paranee syvenevän integraation myötä."

"Talouskasvu ei ole pelkästään unionin tasolla erittäin heikkoa, se on on heikkoa myös kaikkien yksittäisten maiden tasolla." 

"1990 luvulla ainakin joidenkin maiden talous kasvoi hyvin - mutta nyt se on erittäin heikkoa kaikkialla unionissa."

 

Lue koko artikkeli Expressistä.

Jukka Rahkonen ma 29.05. 10:26

Kommentit: 2

Juha. ma 29.05.2017 17:31 1

Valitettavasti se ei riitä, että Talousasiantuntija - sanan varsinaisessa merkityksessä, eikä punavihreä "kylli-täti" pensseleineen - Fredrik Erixon tietää sen minkä moni suomalainen täydellä järjellä ja vanhuudella varustettu lottoava valkoiseen "roskaväkeen" kuuluva arvoton elävä organismi kuinka EU märkänee. Tuolla illuusiolla ja utopialla kaiketi tarkoitettiin olevan jotain hyvääkin muassaan tuottavaa kuten myös esikuvansa utopistisen kommunismin onnelan Neuvostoliitonkin kohdallakin katsottiin olevan, joka synnytti ainoastaan monia mahtailevia lauluja, lippumeriä ja korkeata neuvostorealismia sekä neuvostoihmistä konkretisoivaa jargonia, jonka piti olla aivan oma lajinsa ja rotunsa ympäröivässä imperialistisssa ja kapitalistisessa maailmassa. Adolf Hitler päätä ei vielä luodin sen jo läpäiseen, ei läpäissyt puolestaan Kansallissosialistisen puoleen ja tuon ideologian kyllästämän Saksan Kolmannen Valtakunnan täydellinen tappio ja häviö WWII, joka oli niin totalitäristinen kuin vain totalitäristinen sota voi sen murskata vuoteen nolla ja rauniotuneiksi kaupungeiksi ja saksalaiseksi kansaksi, jonka kaikki arvokkuus, itsetunto, ylpeys ja ennakkoluulo oli viety. EU:n pääalkoholisti tuo liechtensteinilainen pankki huijari, joka kavalsi kansansa verorahat ylikansallisille pankkiireille, kuten Suomessakin tehtiin 1990-luvulla - Jean-Claude Juncker, jota erheellisesti poliitikoksikin kutsutaan, joka hääri korttitalo Euroopan Komission puheenjohtajana, tuossa demokraattisten hyveiden silaamassa laitoksessa, jossa kahisee raha, ei kansakuntia suojelevat sekä heidän hyväänsä ajavat lakiesitykset.. Saksan Angela Merkel tämän edellisen isänmaattoman miehen kanssa eivät koskaan tule antamaan periksi ja myöntämään tappiotaan sairaassa unelmistaan luopuen Euroopan Yhdysvalloista, joka siintää ainoastaan paperilla. Sillä konkreettinen lopputulos tulee seisomaan graniittisilla veren kyllästämällä pohjalla valtakeskittymänä, joka tunnetaan Euroopan Kalifaattina, jossa mätenevät v

Antero ma 29.05.2017 20:57 0

Radio Jerevania unohtamatta.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot