Yle: Pyörikö Manchesterin pommittaja samoissa piireissä kuin suomalaissyntyinen jihadisti?

Manchesterin jihadistipiireihin kuuluu myös somalialaistaustainen Suomen kansalainen. Supon mukaan Manchesterin iskulla ei ole "suoria yhteyksiä" Suomeen.

Ulkomaat la 27.05.2017 10:02

22-vuotias Salman Abedi teki maanantai-iltana jihad-iskun popkonserttiin Manchesterissa. 22 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui vakavasti, joukossa lapsia ja nuoria.

"Britannian poliisi uskoo, että Abedi oli vain iskun toteuttaja ja osa laajempaa verkostoa. Hänen epäillään käyneen ennen iskua Syyriassa.", kertoo Yle.

Poliisi tutkii Abedin yhteyksiä toisiin nuoriin, jotka ovat myös matkustaneet Manchesterista Syyriaan. Heidän joukossaan on yksi Suomen kansalainen.

Manchesterin kaupungista on lähtenyt useita nuoria Isisin riveihin. Kuuluisimmat heistä ovat "terroristikaksoset", jotka karkasivat alaikäisinä Isis-vaimoiksi.

Yksi Syyriasta Europpaan palanneista on Suomen kansalainen, 24-vuotias mies. Hänen isänsä on somalialainen. Hän on syntynyt Kotkassa vuonna 1993.

Manchester Evening News-lehden mukaan somalialainen isä oli muuttanut Britanniaan Suomesta vuonna 2005. 

Eräät tabloidilehdet ovat uutisoineet, että mies on määrätty käännytettäväksi syntymämaahansa Suomeen, jos hän yrittää tulla Britanniaan.

Ylen tietojen mukaan mies tuli Syyriasta paluunsa jälkeen käymään Suomessa ja miehen äiti asuu edelleen Suomessa.

Suojelupoliisi tuntee miehen taustan, mutta on kommentoinut tapausta vain niukasti, kertoo Ylen uutinen.

"Tietojemme mukaan hän on viime vuosina oleskellut Suomessa vain satunnaisesti ja asuu tälläkin hetkellä ulkomailla", Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala kertoo.

Viimeisin havainto miehestä on saatu Tanskasta. Ei ole varmaa tietoa ovatko suomalaissyntyinen somalimies ja Manchesterin jihad-iskun tehnyt Salman Abedi tunteneet toisensa, mutta heillä on ollut ainakin yhteisiä ystäviä ja he ovat asuneet samoilla alueilla.

Lue koko artikkeli Ylen sivuilta.

 

Jukka Rahkonen la 27.05. 10:02

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot