Brittilehti: Karu löytö Manchesterin hyökkääjän kotoa herätti poliisin pelot - saattoi tehdä useita pommeja

Poliisi pelkää Abedin rakentaneen pommeja myös muille jihadisteille.

Ulkomaat pe 26.05.2017 09:31
Jihad-iskusta epäilty Salman Abedi

Manchesterin itsemurhapommittajan Salman Abedin kotiin tehdyssä etsinnässä paljastui pommitehdas. Kotoa löytyi valtava määrä räjähtäviä materiaaleja ja pommin tekemisessä käytettäviä komponentteja, kertoo Daily Telegraph IltaLehden mukaan.

"Turvallisuuslähteiden mukaan on todennäköistä, että Abedi kokosi itsemurhaiskussa käyttämänsä pommin itse. Pommintekotaidot hän oli oppinut Libyassa."

Abedin asunnosta on löytynyt erilaisia pommin valmistamiseen tarkoitettuja materiaaleja niin paljon, että poliisin mukaan hän on todennäköisesti rakentanut useampia pommeja ja on voinut antaa ne muille Britanniassa oleville islamilaista jihad-iskua valmisteleville.

Poliisi uskoo, että Abedi kokosi pommin pääosat viikonlopun aikana. Maanantaina hän siirtyi kotoaan lähempänä keskustaa vuokraamaansa toiseen huoneistoon, jossa hän viimeisteli pommin. Asunnon vuokra oli melkein hotellin hintainen: 75 puntaa eli noin 85 euroa vuorokaudelta.

Abedi sai pommioppia kuukausien ajan ulkomailla, uskoo entinen terrori-iskuja tutkinut poliisi David Videcette IltaLehden uutisen mukaan.

"Tällaista laitetta ei opita rakentamaan lukemalla kirja tai katsomalla Youtube-videoita. Abedi on viettänyt aikaansa opetusleirillä jossain, todennäköisesti Libyassa, kertoo Videcette Daily Telegraphille."

 

Jukka Rahkonen pe 26.05. 09:31

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot