Eurooppa jälleen järkyttynyt ja yllättynyt Manchesterin iskusta - hyökkäyksiä lähes päivittäin, joista ei uutisoida

Poliitikot jakelevat vain rutinoituja tyypillisiä kliseitään ja väittävät islamia "rauhan uskonnoksi"

Ulkomaat to 25.05.2017 10:30
Mancherster 2014.

Ei pitäisi olla kenellekään yllätys, että islamistiterroristit kohdistivat hyökkäyksensä amerikkalaisen laulajan Ariana Granden konserttiin Manchesterissa. Yhdysvaltojen turvallisuusministeriö varoitti jo viime syyskuussa terroristien keskittyvän nimenomaan konsertteihin, urheilutapahtumiin ja ulkona kokoontumisiin, kertoo Gatestone Institute.

Tällaiset paikat ovat yksinkertaisen helppoja iskuille, koska niillä saavutetaan paljon ihmisuhreja ja taloudellisia menetyksiä.

Kun Isis hyökkäsi Bataclanin teatteriin Pariisissa marraskuussa 2015, se teki niin, koska se oli sen omin sanoin paikka, "jossa sadat pakanat kokoontuivat prostituution ja paheellisuuden konserttiin". Vuotta aiemmin Isis oli kieltänyt kaiken musiikin (Haram). Monet islamilaisoppineet tukevat ajatusta, että islam kieltää lännen "syntisen" musiikin.

Islamilainen valtio otti vastuun Manchesterin itsemurhapommi-iskusta, jossa pommit olivat terästetty ruuveilla ja pulteilla, jotka räjäytettiin. Kaksikymmentäkaksi ihmistä murhattiin räjähdyksessä, joka repi Manchesterin konserttialueen ja yli 50 ihmistä haavoittui. Vaikka media on kuvannut naulapommien käyttöä uutena ja yllättävänä taktiikkana, se on itse asiassa ollut erittäin vanha arabiterroristien harjoittama taktiikka israelilaisia vastaan jo vuosikymmeniä.

Poliitikot ovat jälleen kerran vanhan rutiininsa sanelemana viestittäneet Manchesterin terroristihyökkäyksestä sanoilla "shokki" ja "suru". Niin ennalta arvattavaa politiikkaa, jossa jaellaan tyypillisiä kliseitä, "ajatuksien ja sydämien olevan hyökkäyksen uhrien kanssa".

Eurooppaneuvoston puheenjohtaja Donald Tusk twiittasi:

"Sydämeni on Manchesterissa tänä yönä. Ajatuksemme ovat uhrien luona."

Britannian liberaalidemokraattien johtaja Tim Farron tuomitsi "järkyttävän ja hirvittävän" hyökkäyksen. Britannian sisäministeri Amber Rudd sanoi , että se oli "traaginen tapahtuma", kun taas työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn kutsui sitä "kauheaksi tapahtumaksi". Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi, että hänen kansansa on "järkyttynyt hirvittävästä hyökkäyksen uutisesta Manchesterissa tänä iltana". Mykistävin kaikista oli Saksan liittokansleri Angela Merkelin sanat, että hän on seurannut Manchesterin tapahtumia "surulla ja kauhulla" ja hän toteaa hyökkäyksen olevan "käsittämätön".

Länsimaisilta johtajilta ovat loppuneet kaikki ajateltavissa olevat tekosyyt olla järkyttyneitä ja yllättyneitä islamilaisesta terrorismista, jota esiintyy heidän kaupungeissaan yhä useammin.

Lukemattomia hyökkäyksiä tapahtuu kuukausittain ja päivittäin, jotka eivät päädy koskaan otsikoihin. Kuten muslimimies, joka hieman yli kuukausi sitten kidutti ja puukotti 66-vuotiaan juutalaisen naisen Pariisissa, huusi "Allahu Akbar" ja heitti hänet ulos ikkunasta.

On mahdotonta taistella sitä vastaan, minkä kieltäytyy ymmärtämästä tai tunnustamasta. Euroopan johtajilla ei näytä olevan mitään aikomusta taistella vastaan, koska he ovat ilmeisesti valinneet täysin eri taktiikan, nimittäin konfliktien välttämisen.

Joka ainoa kerta jokaisen iskun jälkeen joku eurooppalainen johtaja julkisesti hyväksyy islamin suurena uskona, "rauhan uskontona" tai väittää islamin väkivallan olevan "suuren uskon perversio", kuten Britannian pääministeri Theresa May viimeisimmän Britannian Westminsterin hirmuterroriteon jälkeen.

Todellinen Koraanin ja perimätiedon sisältö ovat väkivaltaa, joissa toistuvasti kehotetaan taistelemaan "vääräuskoisia" vastaan. Isis, Al-Qaida, Boko Haram, Hizbollah ja Hamas kypsyttävät ja valmistavat jokaisessa tuhoisassa iskussa länsimaita valloitettavaksi. Terroriorganisaatiot ja niiden kannattajat näkevät eurooppalaisissa johtajissa heränneen valtavan pelon jopa pienimmässäkin rikkomuksessa.

Pelko liittyy sitkeään teeskentelyyn päättää hinnalla millä hyvänsä - vaikka omien kansalaisten henkien uhalla - että Eurooppa ei ole sodassa, vaikka on äärettömän selvää asian olevan juuri niin.

Terroristijärjestöt oivaltavat, että ei vaadi paljoa, että nämä johtajat saadaan taipumaan ja alistumaan lopulta kokonaan. Ruotsissa lähes varmasti näin on jo tapahtunutkin.

Ruotsiin on uutisraporttien mukaan palannut 150 Isis-taistelijaa, jotka ilmeisesti käyskentelevät nyt siellä ihan vapaasti. Ruotsin ministerit ehdottavat Islamilaisen valtion jihadistitaistelijoita integroitumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja ratkaisu on terrorismi. Tämä "ratkaisu" voi toimia ainoastaan rohkaisemaan terroristeja entistä enemmän toteuttamaan terrorismia, kuten näyttää ylivoimaisesti yhä useamman Euroopan maan kohdalla ilmiselvästi käyneenkin terrori-iskujen perusteella.

Vaikka eurooppalaiset poliitikot ennenkuulumattomalla tavalla uskovat, että heidän taktiikkansa on ehkäistä terrorismia, he itse asiassa itse valtuuttavat sitä niin paljon kuin mahdollista. Terroristit eivät reagoi lämpimään myötätuntoon, nallekarhuihin ja kynttilänvaloillallisiin. Jos he jotakin tuntevat, se todennäköisesti tekee niistä entistä tympääntyneempiä ja vihastuneempia länsimaiseen yhteiskuntaan, jonka he haluavat muuttaa osaksi islamilaisen sharia-lain kalifaattia.

Poliitikot näyttävät unohtaneen koko ajan islamilainen kalifaatin tavoitteen. Islamilainen terrorismi ei ole "mieletöntä ja järjetöntä väkivaltaa", vaan selvästi laskelmoitua kauhun pakottamista päämääränä alistaa länsimainen yhteiskunta. Toistaiseksi terroristit näyttävät voittavan lännen velttoillessa ja jähmettyessä paikoilleen.

Tytti Salenius to 25.05. 10:30

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot