Saksa loi siirtolaiskriisin ja Saksan täytyy maksaa sen seuraukset, sanoo puolalainen johtaja

Laki ja oikeus -puolue: "Emme ole avanneet Eurooppaa pakolaisille. Merkelin ja Saksan täytyy kantaa seuraukset, ei Puolan"

Ulkomaat ti 23.05.2017 19:12
Breitbart artikkeli 22.5.2017

Puolan hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen (PIS) puheenjohtaja Jarosław Kaczyński sanoo Euroopan rajojen avaamisen olleen yksin Saksan päätös. Puolan ja hänen maanmiehensä ei pitäisi joutua maksamaan naapurimaansa virheistä, kertoo Breitbart.

”Emme ole avanneet Eurooppaa pakolaisille. Se on Merkel ja Saksa, joiden täytyy kantaa seuraukset, ei Puolan”, Kaczyński julisti haastattelussaan yleisradioyhtiö TVP Infolle.

Konservatiivinen ja euroskeptinen Kaczyński on myös aiemmin sanonut, että maahanmuuttajat voivat tuoda tauteja ja loisia Puolaan.

Loppuvuodesta 2015 Euroopan unioni pakotti jäsenmaitaan hyväksymään 120 000 maahanmuuttajaa Etelä-Eurooppaan ja jakamaan ne jäsenvaltioiden kesken. Myöhemmin kiintiölukumäärä nousi 160 000 henkilöön Tšekin, Unkarin, Romanian ja Slovakian voimakkaasta vastustuksesta huolimatta.

Hallitusta tuolloin johtanut Civic Platform Partyn (PO) ja nykyinen Euroopan komission puheenjohtaja Donald Tusk ei vastustanut toimenpiteitä ja hänen näkökantansa johti puolueen murskaavaan tappioon parlamenttivaaleissa viikkoja myöhemmin.

Laki ja oikeus -puolue kieltäytyi hyväksymästä maahanmuuttajien kiintiöitä vähän myöhemmin vastauksena Pariisin terrori-iskuun Bataclanin teatterissa.

Laki ja oikeus -puolueen eurooppaministeri Konrad Szymánski sanoi hyökkäysten ennakoineen ”vielä syvempää tarvetta tarkastella Euroopan politiikkaa ja maahanmuuttokriisiä” ja vaati Puolaa olemaan ottamatta yhtään maahanmuuttajaa ilman turvatakuita.

EU on uhannut Puolaa seuraamuksilla, jos se toteuttaa päätöksensä kieltäytyä. Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak on kuitenkin todennut, että suostumisella ja myöntymisellä EU:n pakotteisiin olisi "varmasti paljon pahemmat seuraukset” kuin mahdollisilla rangaistuksilla.

”Emme saa unohtaa terrori-iskuja, jotka ovat tapahtuneet Länsi-Euroopassa ja miten isommissa EU-maissa nämä ovat valitettavasti nyt tätä päivää”, sisäministeri sanoi viitaten väestönmuutokseen.

”Muistetaan nyt, että erittäin monet muslimiyhteisöt Länsi-Euroopan maissa ovat saaneet alkunsa suhteellisen pienistä määristä.”

Blaszczak on lausunut selkeän ja vahvan kannan maahanmuuttokriisiin julistaen, että "länsi-Euroopan monikulttuurisuuspolitiikan takia olemme saaneet niittää veristä satoa terrori-iskujen muodossa”.

Maan on varauduttava Blaszczakin mukaan ”negatiiviseen skenaarioon”, jos ja kun toinen massamaahanmuuttovyöry syöksyy nyt Eurooppaan. Hän sanoi tulevaisuuden näkymän voivan olla sellainen, että maahanmuuttajien majoittaminen pitää toteuttaa "Unkarin tyyliin": erilliset pidätyskeskukset tai konttikylät piikkilanka-aitoineen ja vartijoineen siksi ajaksi, kun turvapaikkahakemuksia käsitellään.

"Emme ole samaa mieltä niistä mekanismeista, joilla maahanmuuttoaaltoja houkutellaan ja tämä on perustavaa laatua oleva kysymys", vakuutti Puolan sisäministeri Blaszczak.

Tytti Salenius ti 23.05. 19:12

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot