Blogi: Mikko Paunio, su 21.05.2017 13:26

Trumpin Big Agenda - Eli kuinka katsot nykyisen valtamedian sumuverhon läpi

David Horowitzin kirjoittaman kirjan (Humanix Books 2017) alaotsikko kuuluu: "President Trump's Plan to Save America" eli presidentti Trumpin suunnitelma Amerikan pelastamiseksi.

Kirjaa ei ole - tietenkään - kommentoitu Clinton News Networkillä (CNN) tai New York Times'ssä tai vaikkapa Washington Post'ssa. Näiden toimitusten harmiksi se on ollut New York Times'n best-seller listalla pitkään.

Sitä kuitenkin myydään miljoonittain kaikissa tärkeimmissä kirjanmyynti kanavissa ja USA:n kenties suurin myyntikanava eli Barnes and Nobles kirja-arviot kertovat mistä on kysymys. Kirja saa joko 5 tähteä tai vain yhden tähden. http://www.barnesandnoble.com/reviews/the-big-agenda-david-horowitz/1125300273?ean=9781630060879#reviews-header Amerikkalaiset ovat jakaantuneet tasan kahtia.

Sanomattakin on selvää, että pirkkopönttöset ja saskasaarikosket pitävät suomalaiset pimennossa tästä kirjasta.

Kirja kertoo Trumpin suunnitelmasta eli mitä hän tekee / teki 100 ensimmäisen päivän aikana. Idea sadasta ensimmäisestä päivästä presidentinvirassa on kopioitu Franklin D Rooseveltiltä.

Kirja on 163 sivua pitkä ja se on erittäin lukijaystävällinen. Luin sen neljässä tunnissa.

Trumpin voiton syyt

Kirja kertoo, siitä kuinka Obaman kaudella on tultu siihen, että 47 miljoonaa amerikkalaista on ruoka-avun varassa ja 94 miljoonaa menetti työpaikkansa Obaman kaudella samalla, kun lähes rajattomat mittasuhteet saanut laiton siirtolaisuus lieveilmiöineen vallitsi ilman yritystäkään hallita asiaa.

Obaman kausi toi mukanaan epäperustuslaillisen päätöksenteon presidentin ukaaseineen mm. ilmastopolitiikassa, jossa jälki on ollut niin ikään karmeata.

Ensimmäisen mustan presidentin kahdeksan vuoden valtakauden jälkeen suurten kaupunkien mustien asuttamat slummit ovat lähes kaikilla mittareilla taantuneet, mutta demokraattien lietsoman kaunapolitiikan (ks. alla) ansiosta "Pelastakaa Nuoret Musta Miehet" järjestö aikaansaa aktivismillaan jopa poliisien salamurhia. Po. järjestö sai hiljan 100 miljoonaa dollaria rahaa George Sorosilta.

Suomenkin median toistamat viesti poliisien brutaaleista otteista nuoria mustia miehiä vastaan unohtaa kuitenkin sen tosiseikan, että Horowitzin mukaan nuoret mustat miehet tappavat 2,5 kertaa enemmän poliiseja kuin poliisit tappavat heitä. Muistan aikoinaan Baltimoressa Marylandissä, kuinka yhden vuorokauden aikana kuoli kuusi poliisia erilaisissa väkivaltaisuuksissa.

Tunne armoton vihollisesi

Kirja tähdentää Sun Zsun vanhaa viisautta, joka sanoo "tunne vihollisesti". Tämä viesti on tarkoitettu erityisesti sinisilmäisille republikaaneille, jotka eivät ymmärrä kunnolla Obaman tai Hillaryn tausta-ajattelun nihilismiä ja kolmen viimeisen vuosikymmenen aikana tapahtunut Demokraattipuolueen siirtymää kohti tyranniaa, joka puetaan valeliberalismiksi.

Valeliberalismin peruslinnake on USA:n yliopistot, joiden professorit ovat lähes 100 %:sti näitä uusia valeliberaalidemokraatteja. He pakottavat opiskelijat yhteen muottiin ajatuksissa oli kyseessä sitten systeeminen rasismi ja rasistikortin heiluttelu, transseksuaalisten oikeuden, "islamofobian" tai Israelin ulkopolitiikan tuomitseminen tai ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun tähdentäminen.

Ajat ovat todella muuttuneet. Oma isäni sai sosialistina - asiantuntijat pitivät häntä parhaana - professuurin hammaslääketieteessä Helsingin yliopistossa vain Urho Kekkosen puututtua nimitykseen. Tuolloin oli vielä voimissaan vasemmistolaisten yliopisto-opettajien syrjintä. Nyt USA:ssa tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Republikaanien on tänä päivänä mahdoton saada professuureja USA:n yliopistoissa.

Seitsemännessä kappaleessa "Säännöt eivät koske radikaaleja" kerrotaan Obaman ja Hillaryn nihilismin tai ehkä oikeammin machiavellismin eli "tarkoitus pyhittää keinot" alkuperän. Nämä molemmat USA:n kärkipoliitikot ovat Suomessa vähän tunnetun poliittisen organisaattorin Saul Alinskyn oppilaita. Alinsky on kouluttanut suuren joukon demokraattien kaadereita mukaan lukien siis Barack Obaman ja Hillary Clintonin.

Alinskyn oppikirja Rules for Radicals  perustuu Horowitzin mukaan ihmisten kaunoja lietsovaan politiikkaan, joka legitimoi sen, että valehtelu on sallittua kaikilla tasoilla. Horowitzin mukaan monien Demokraattipuolueeseen tulevien idealististen kaadereiden on aluksi vaikea hyväksyä nämä machiavellistiset ohjeet, joissa vain valtaanpääsyllä on merkitystä.

Valitun politiikan vaikutuksilla ei ole mitään merkitystä tässä yhtälössä. Työläiset ja  halveksittavat ("deplorables") ja heidän työpaikkansa saavat mennä. Vain retoriikalla ja vallassa pysymisellä on merkitystä. Tämä sai viime kädessä sai aikaan sen, että Rust Belt Pennsylvaniasta Wisconsiniin kääntyi Hillary Clintonia vastaan.

Agenda

Sadan päivän agenda pitää sisällään paljon asioita, joita meidä totuusmediakin on pitänyt esillä. Ne ovat Obamacaren kaataminen, Yhdysvaltain Ympäristönsuojeluviraston (EPA) epäperustuslailliseen presidentin ukaasiin perustuvat rajoitukset kivihiilivoimaloille ja globaalin radikaalin islamismin vastainen taistelu, tuhannen miljardin dollarin infrastruktuuriohjelma sekä vähän täällä raportoitu systeemisen rasismimyytin paljastaminen. Tämä myytti liittyy keskeisesti meilläkin erityisesti vasemmistopuolueissa vaikuttavaan käsitteeseen "people of color", jonka myötä muslimimaista tulevat henkilöt mielletään automaattisesti alistetuiksi ja liittolaisisiksi, vaikka he eivät olisi alistettuja tai eivät jakaisi vasemmistopuolueiden keskeisiä arvoja kuten naisten tasa-arvoa, uskonnonvapautta tai ihmisoikeuksisa. 

Strategia

Keskeinen oppi republikaaneille on, että heidän on nykyisen hienostelun sijasta heitettävä taisteluhaaste demokraateille ja hylättävä kertakaikkisesti poliittinen korrektius. Ennen Trumpin tuloa poliittiselle areenalle ei kukaan republikaani olisi hennonut käyttää Hillarystä epiteettiä kiero Hillary tai valehteleva Hillary aivan päin naamaa suorassa televisioidussa lähetyksessä.

Trump avasi myös - ehkäpä venäläisten tuella ehkäpä ei (ei muuten edes kiinnosta) - myös Wikileaksin paljastukset Hillarystä ja hänen kampanjapäälliköstä John Podestasta, joita meidän valtamedia, eikä USA:n valtamedia ole avannut suurelle yleisölle. Paljastukset kuitenkin levisivät mm. Breitbart.com:n välityksellä salamannopeasti somessa. Samassa yhteydessä Hillaryn läheisen avustajan Huma Abedinin rooli seksi- ja  sähköpostiviestisotkuissa tuli ilmi. Tämä Hillaryn sähköpostiskandaali vaaransi kansallisen turvallisuuden; Hillary tuhosi nämä sähköpostiviestit muuten ennen senaatin kuulemista. Samoin tuli ilmi laaja Demokraattipuolueessa rehottava korruptio ja Hillaryn saamat sadat miljoonat Clinton-säätiölle vastapalveluna sille, että Hillary otti vastaan ulkomaisia toimijoita virkakaudellaan. Luonnollisesti kierolta Hillaryltä odotettiin vastapalveluita. Lisäksi tuli ilmi, että USA:n ulkoministerin läheisimmän neuvonantajan - siis Human - äiti ja veli kuuluvat muslimiveljeskuntaan.

Kaikki nämä paljastukset saivat aikaan someviestinnän avulla lähes kouristuksen omaisen oksennusrefleksin suuressa osassa äänestäjäkuntaa. Demokraattipuolueen julkikuva on nyt vielä heikompi kuin Trumpin, mikä on pidettävä mielessä ja katsotte totuusmedian nykyisen vallalla olevan sumuverhon läpi.

Strategiaosiossa on 13 kohtaa, jotka kaikki ansaitsivat tulla tässä mainituiksi. Kommentoin niistä vain eräitä. Ensimmäisen siis jo mainitsin eli "riisukaa hanskat ja ryhtykää vastarintaan, älkääkä antako koskaan periksi, ei koskaan".

Horowitz kuvaa - oikeutetusti - Demokraattien akilleen kantapääksi suurkaupunkien slummien nykytilaa. Demokraatit ovat olleet näillä alueilla jo vuosikymmeniä vallassa ja tulos on murheellinen. Trump on tarjoamassa slummien asukkaille tapansa mukaan diiliä, joilla hän pyrkii nostamaan slummien nuoret köyhyyestä ja toivottmuudesta mm. opintojen palveluseteleillä.

Keskeinen osa strategiaa on myös koululaitoksen ja yliopistolaitokseen vaikuttaminen, jotta indoktrinaatio poliittiseen korrektiuteen voidaan lopettaa. Horowitz käy myös läpi poliittisen indoktrinaation rahoituksen. Demokraatit ovat mm. vallanneet Ford Foundationin ja saavat ennen näkemättömiä rahasummia poliittisen hankkeiden tueksi republikaaneille jäädessä vain muruset. Samalla demokraatit ovat käyttäneet USA:n veroviraston poliittisesti valittua johtoa hyväksi ottaakseen pois tietyiltä republikaanisilta järjestöiltä verovapauden, kun he itse pitävät kynsin ja hampain kiinni verovapaudesta erittäin kyseenalaisille järjestöille (erityisesti ympäristöjärjestöt).

Muutama sana sumuverhosta

USA:ssa ihmisten käsitys tiedonvälityksen puolueettomuudesta on kärsinyt valtavan kolauksen viimeisten vuosikymmenten aikana http://www.gallup.com/poll/195542/americans-trust-mass-media-sinks-new-low.aspx

Suomessa ei tiedosteta, että seeänännät nyt:t, washingtonpostit ym. valtamediat mielletään USA:ssa tänään laajalti "corporate newsmedia" käsitteen kautta, joka on pystyssä vain voiton tavoittelun vuoksi.

Corporate newsmedialla alkaa olla yhtä huono julkisuuskuva kuin valtamedian pääosin vastuuttomasti leimaamilla ydinvoima., lääke- tai kemianteollisuuksilla. Ihmiset tietävät, että niihin ei ole luottamista. Pilkka on osunut omaan nilkkaan ja pahasti.

Suomessa on sama kehitys jo pitkällä, vaikka totuusmedia yrittää epätoivoisesti perustella omaa totuusjournalismiaan jatkamalla kehnoa journalismia ja kiihottamalla kansaa "vale"journalismia vastaan, vaikka valejournalismi on syntynyt ilmeisestä tiedonnälästä sellaista tietoa kohtaan, jonka kansa tietää siltä pimitettävän.

Totuusmedia saa nyt maistaa omaa lääkettään somen valittua uuden USA:n presidentin. Tämän vuoksi nyt saamme nähdä masentavaa eeppistä yhteenottoa Trumpin tviitit vastaan CNN, BBC, NYT, Washginton Post, HS, YLE. 

Totuusmedian kuoro pauhaa 24/7 epämääräisistä lähteistä saatua tietoa venäläisten sotkeutumisesta USA:n presidentinvaaleihin. Aina kun avaan CNN:n on menossa joku juttu Trumpista ja hänen väärinkäytöksistään, koska "lähteet kertovat sitä sun tätä". Sillä ei kuitenkaan taida olla pidemmän päälle paljoa vaikutusta.

"Kyllä kansa tietää" oli Veikko Vennamon viisas lausahdus.

Mikko Paunio su 21.05. 13:26

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

Somalien sisällissota Ruotsissa - Helsingin Sanomat vaikeni kirja-arvostelussaan sodan etnisestä taustasta

la 30.12. 14:42

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44