Unkarin Viktor Orban nauraa EU:n uhkavaatimuksille

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Ulkomaat la 20.05.2017 00:39

BUDAPEST (AFP) – Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoutui irti perjantaina EU:n asettamista uhkavaatimuksista ja syytti Budapestissä syntynyttä George Sorosta Brysselin manipuloimisesta.

Orban on syyttänyt usein monimiljardööri Sorosta sekaantumisesta Euroopan unionin asioihin ja avoimien rajojen politiikkaa edistävien rahallisesta tukemisesta.

“Eurooppalainen politiikka on vääristynyttä ... Euroopan olemus ei ole Brysselissä vaan itsenäisissä jäsenvaltioissa. Jos EU ei kunnioita sen jäsenvaltioita, se on masentavaa", hän sanoi radiohaastattelussa.

EU:n viimeisin kiristysyritys keskiviikkona Euroopan parlamentissa esitti Euroopan komissiolle vaatimuksen laittaa artikla numero seitsemän käytäntöön. Artikla, jota myös kutsutaan ydinvaihtoehdoksi, voisi johtaa Unkarin äänioikeuden kaventamiseen Eu:n ylimmässä päätöksentekoelimessä.

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Orban ei Eu:n uhkailuista säikähtänyt, vaan totesi radiohaastattelussa niiden olevan "merkki harhassa olevasta politiikasta.” Orban totesi, että todellinen syy päätöslauselmien ja uhkailujen takana on siirtolaisuus.

Budapest ja Bryssel ovat olleet eri mieltä suhtautumisessaan siirtolaisuuteen, jota Orban kutsuu "Terrorismin Troijan hevokseksi".

Orban syytti suoraan Sorosta “Eurooppalaisen älymystön, poliittisten ja taloudellisten eturyhmien johtamisesta”, jotka haluavat aiheuttaa satojen tuhansien siirtolaisisten tulvan koko mantereelle.

Euroopan parlamentti vaati myös tiukkaa valvontaa Eu:n rahojen käytölle Unkarissa. Se uhkasi myös käynnistää sakkorangaistukset kesäkuussa Unkarille ja Puolalle näiden nihkeästä suhtautumisestaan Eu:n alueelle tunkeutuneiden siirtolaisten tasaisesta jakamisesta kaikkien jäsenvaltioiden alueille. 

Unkarin pääministeri Viktor Orban on jo aiemmin ilmoittanut, ettei Unkari tule maksamaan mitään sakkoja Eu:lle.

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen la 20.05. 00:39

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot