Unkarin Viktor Orban nauraa EU:n uhkavaatimuksille

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Ulkomaat la 20.05.2017 00:39

BUDAPEST (AFP) – Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoutui irti perjantaina EU:n asettamista uhkavaatimuksista ja syytti Budapestissä syntynyttä George Sorosta Brysselin manipuloimisesta.

Orban on syyttänyt usein monimiljardööri Sorosta sekaantumisesta Euroopan unionin asioihin ja avoimien rajojen politiikkaa edistävien rahallisesta tukemisesta.

“Eurooppalainen politiikka on vääristynyttä ... Euroopan olemus ei ole Brysselissä vaan itsenäisissä jäsenvaltioissa. Jos EU ei kunnioita sen jäsenvaltioita, se on masentavaa", hän sanoi radiohaastattelussa.

EU:n viimeisin kiristysyritys keskiviikkona Euroopan parlamentissa esitti Euroopan komissiolle vaatimuksen laittaa artikla numero seitsemän käytäntöön. Artikla, jota myös kutsutaan ydinvaihtoehdoksi, voisi johtaa Unkarin äänioikeuden kaventamiseen Eu:n ylimmässä päätöksentekoelimessä.

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Orban ei Eu:n uhkailuista säikähtänyt, vaan totesi radiohaastattelussa niiden olevan "merkki harhassa olevasta politiikasta.” Orban totesi, että todellinen syy päätöslauselmien ja uhkailujen takana on siirtolaisuus.

Budapest ja Bryssel ovat olleet eri mieltä suhtautumisessaan siirtolaisuuteen, jota Orban kutsuu "Terrorismin Troijan hevokseksi".

Orban syytti suoraan Sorosta “Eurooppalaisen älymystön, poliittisten ja taloudellisten eturyhmien johtamisesta”, jotka haluavat aiheuttaa satojen tuhansien siirtolaisisten tulvan koko mantereelle.

Euroopan parlamentti vaati myös tiukkaa valvontaa Eu:n rahojen käytölle Unkarissa. Se uhkasi myös käynnistää sakkorangaistukset kesäkuussa Unkarille ja Puolalle näiden nihkeästä suhtautumisestaan Eu:n alueelle tunkeutuneiden siirtolaisten tasaisesta jakamisesta kaikkien jäsenvaltioiden alueille. 

Unkarin pääministeri Viktor Orban on jo aiemmin ilmoittanut, ettei Unkari tule maksamaan mitään sakkoja Eu:lle.

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen la 20.05. 00:39

Kommentit: 1

Juha. la 20.05.2017 10:46 1

Siinä mies, joka ymmärtää nauraa, kun hullun näkee. Antaa EU:n sakottaa, sillä nuo "sakot" on tähtitieteellisin numeroin kannattavampaa ottaa vastaan kuin matujen laumat, jotka sekoittavat maan kansalaisten elämän tekemällä karkeita rikoksia valkoisia kanta-asukkaita vastaan. Puhumattakaan, että noiden barbaarien elättäminen ja pään silittäminen maksaa maltaita vastaanottajamaan veronmaksajille. Eikä sitä voi edes paljoltikaan viisaudeksi laskea, jos asianomainen ei astu tuoreeseen lehmän läjään sen jälkeen kun on nänyt kuin naapurin pojalle on käynyt. Unkari nauraa, Hölmölä pokkaa kantapäät yhteen.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Usko vastaan skepsis

Klo 15:42.

Professorin Ajatuksia

Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa

Klo 15:34.

Heikki Porkka

Ähläm Sähläm - Yle käyttää, mutta salliiko facebook?

Klo 11:04.

Arto Luukkanen

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

ke 18.04. 16:29

Henry Laasanen

"Syrjäytyneet miehet romuttavat syntyvyyden" -narratiivi

ke 18.04. 06:51

videot