Unkarin Viktor Orban nauraa EU:n uhkavaatimuksille

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Ulkomaat la 20.05.2017 00:39

BUDAPEST (AFP) – Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoutui irti perjantaina EU:n asettamista uhkavaatimuksista ja syytti Budapestissä syntynyttä George Sorosta Brysselin manipuloimisesta.

Orban on syyttänyt usein monimiljardööri Sorosta sekaantumisesta Euroopan unionin asioihin ja avoimien rajojen politiikkaa edistävien rahallisesta tukemisesta.

“Eurooppalainen politiikka on vääristynyttä ... Euroopan olemus ei ole Brysselissä vaan itsenäisissä jäsenvaltioissa. Jos EU ei kunnioita sen jäsenvaltioita, se on masentavaa", hän sanoi radiohaastattelussa.

EU:n viimeisin kiristysyritys keskiviikkona Euroopan parlamentissa esitti Euroopan komissiolle vaatimuksen laittaa artikla numero seitsemän käytäntöön. Artikla, jota myös kutsutaan ydinvaihtoehdoksi, voisi johtaa Unkarin äänioikeuden kaventamiseen Eu:n ylimmässä päätöksentekoelimessä.

Eu tarvitsisi yksimielisen päätöksen siitä, että Unkari on rikkonut sääntöjä. Unkarin liittolainen Puola todennäköisesti estäisi sen.

Orban ei Eu:n uhkailuista säikähtänyt, vaan totesi radiohaastattelussa niiden olevan "merkki harhassa olevasta politiikasta.” Orban totesi, että todellinen syy päätöslauselmien ja uhkailujen takana on siirtolaisuus.

Budapest ja Bryssel ovat olleet eri mieltä suhtautumisessaan siirtolaisuuteen, jota Orban kutsuu "Terrorismin Troijan hevokseksi".

Orban syytti suoraan Sorosta “Eurooppalaisen älymystön, poliittisten ja taloudellisten eturyhmien johtamisesta”, jotka haluavat aiheuttaa satojen tuhansien siirtolaisisten tulvan koko mantereelle.

Euroopan parlamentti vaati myös tiukkaa valvontaa Eu:n rahojen käytölle Unkarissa. Se uhkasi myös käynnistää sakkorangaistukset kesäkuussa Unkarille ja Puolalle näiden nihkeästä suhtautumisestaan Eu:n alueelle tunkeutuneiden siirtolaisten tasaisesta jakamisesta kaikkien jäsenvaltioiden alueille. 

Unkarin pääministeri Viktor Orban on jo aiemmin ilmoittanut, ettei Unkari tule maksamaan mitään sakkoja Eu:lle.

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen la 20.05. 00:39

Kommentit: 1

Juha. la 20.05.2017 10:46 1

Siinä mies, joka ymmärtää nauraa, kun hullun näkee. Antaa EU:n sakottaa, sillä nuo "sakot" on tähtitieteellisin numeroin kannattavampaa ottaa vastaan kuin matujen laumat, jotka sekoittavat maan kansalaisten elämän tekemällä karkeita rikoksia valkoisia kanta-asukkaita vastaan. Puhumattakaan, että noiden barbaarien elättäminen ja pään silittäminen maksaa maltaita vastaanottajamaan veronmaksajille. Eikä sitä voi edes paljoltikaan viisaudeksi laskea, jos asianomainen ei astu tuoreeseen lehmän läjään sen jälkeen kun on nänyt kuin naapurin pojalle on käynyt. Unkari nauraa, Hölmölä pokkaa kantapäät yhteen.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Rinnakkaiskulttuurien tukeminen on lopetettava

Klo 01:44.

Timo Vihavainen

Tolvanat ja nykyaika

ke 28.06. 23:45

Professorin Ajatuksia

Veronmaksaja pelasti pankinomistajia, entä sitten?

ke 28.06. 08:04

Henry Laasanen

Loikkareiden kilahdukset varmistavat poliittisen itsemurhan

ke 28.06. 07:44

Mikko Paunio

Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit

ke 28.06. 07:05

Reijo Tossavainen

Miksi poliisi ja muut viranomaiset eivät puutu lainvastaiseen toimintaan?

ke 28.06. 06:31

videot