Saksan Vihreät menettämässä viimeisetkin kannattajansa

Saksan Vihreiden kannatus on romahtamassa ja puolue saattaa menettää kaikki paikkansa liittopäivillä ja liittoneuvostossa

Ulkomaat ke 17.05.2017 22:58
The Daily Caller artikkeli 15.5.2017

Saksan Vihreiden kannatus on romahtamassa ja puolue saattaa menettää kaikki paikkansa liittopäivillä ja liittoneuvostossa, maanantaina julkaistun artikkelin mukaan Der Spiegelissä.

Vihreät ovat menestyneet erittäin heikosti syyskuussa pidettävien liittopäivävaalien tuloksia ennakoivissa mielipidekyselyissä. Puolueella ei näytä olevan mitään suunnitelmaa tilanteensa korjaamiseksi, Der Spiegelin mukaan. Artikkelissa mainitaan puolueen olemassaolon olevan jo uhattuna, kirjoittaa The Daily Caller.

Vihreillä on vielä 63 paikkaa 630 paikkaisessa parlamentissa, mutta lukumäärän romahtamista pidetään jo lähes varmana. Jos puolue ei saa vähintään viittä prosenttia annetuista äänistä, se ei saa yhtään paikkaa liittotasavallan hallinnossa.

“Vihreät ovat katoamassa useimmilta alueilta kokonaan”, kirjoittaa Der Spiegel

Vihreät hävisivät kaikki paikkansa osavaltiovaaleissa maaliskuussa. Puolue ei saanut kokoon vaadittua viiden prosentin kannatusta. Myös sosiaalidemokraatit kokivat romahduksen kannatuksessaan kevään vaaleissa.

Äänestäjät saattoivat rankaista vihervasemmistopuolueita, koska Saksan sähköntuotanto ja jakelu lähestulkoon romahtivat tammikuussa huonosti tuottavien tuulimyllyjen ja aurinkopanelien vuoksi. Poikkeuksellisen pilviset säät ja epänormaalit tuulet aiheuttivat pitkiä sähkökatkoja. Koko valtakunnan verkko olisi pimentynyt tammikuun 24. ellei koko maan kaikkia varavoimaloita olisi otettu käyttöön, viimeisenä epätoivoisena keinona, kertoi Michael Vassiliadis, energialaitosten yhdistyksen johtaja. 

Saksan oli pakko ottaa hiilivoimalat takaisin käyttöön vain pitääkseen valot päällä. Maan vihreässä energiasuunnitelmassa on kolmenkymmenen sellaisen voimalan sulkeminen vuoteen 2019 mennessä.

Saksan muodikas ja tehoton energiapolitiikka aiheutti viime vuonna yli puolen miljardin dollarin maksut sähköverkkoa vaurioittavien tuulipuistojen alasajosta.

Vihreä energian tuotanto on nostanut sähkön keskihinnan kuluttajille 39 senttiin kilowattitunnilta. Normaali perinteisempi energia amerikassa maksaa kuluttajille vain 10.4 senttiä kilowattitunti.

Jukka Rahkonen ke 17.05. 22:58

Kommentit: 2

Juha. to 18.05.2017 19:55 1

Hurraa ja kippis!!!

Vihreiden tuholaisporukkaa voi verrata Afrikan Sarven somalialaisiin merirosvoihin, jotka kaappaavat kaikki rahat ja jättävät miehistön puille paljaille. Tuo viimeinen oli pehmennetty versio, koska somali harvoin jättää aseetonta ja avuntota henkiin, koska riskit ovat hänelle itselleen pienet. Tanska raahasi näitä sankareita oikeuteen Tanskaan ja istumaan pyttyä hyvin sivistyneeksi ajaksi. Kun kakku oli nautittu, jatkoivat khatin purijat ryöväystään Tanskalle. Minkäs mies luonnolleen voi.

Vihreät nostavat veroja ja maksuja taivasiin rahoituskeinoina heidän itsensä keksimiin älyttömiin jonnin joutaviin lisämenokohteisiin, jotka liittyvät ns. pakolaisiin ts. hamppareihin ympäri maailmaa, jotka ovat kutsutut kyseiseen runsauden sarveen koko klaanin voimalla. Lisäksi arvon Vihreät itse ovat pääsääntöisesti samalla "kaukalolla" ikiopiskelijoina ja jos he ovat työssä se lukeutuu erilaisiin yhteiskunnan rahoittamiin "projekteihin" ja "tutkimuksiin" joka on niin löysää kuin pitkä piimä. He eivät tao rahaa vientiteollisuudella rautanyrkkisesti sulattoahjoissa tai laivatelakoilla, päinvastoin pyrkimys on rampauttaa nämäkin nolla asteelle. Metsät ja luonto suojellaan niin, ettei sieltä saa käpyäkään ottaa. Korkeintaan käydä meditoimiassa korpikuusen alla hankkiakseen auran, (ei peltoaura), jolla koko maailmaan saadaan hyvät vibat.

Risto Jääskeläinen pe 19.05.2017 08:27 1

Paljon mielenkiintoisia tietoja tässä uutisessa. Kun Saksa on ollut vihreän liikkeen johtava maa aina 30-luvulta lähtien, Vihreiden suosion romahdus äänikynnyksen avustamana voi säteillä koko Eurooppaan.

Vihreiden Eläimet ensin -aatteen eräs heikkous on siinä, etteivät kärsivätkään eläimet äänestä, mutta kärsivät ihmiset saattavatkin äänestää.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Paperilehtiä ei haluta tilata eikä verkkolehdistä maksaa. Onneksi on some.

Klo 07:56.

Jukka Hankamäki

Trumpista uusi Nixon?

su 17.06. 16:41

Timo Vihavainen

Potkupallon puolustus

su 17.06. 16:12

Mikko Paunio

Reuters Institute / Oxford University median luotettavuustutkimus jopa hulvatonta luettavaa - Vahva lukusuositus

su 17.06. 12:23

Professorin Ajatuksia

Ihmisarvoinen yhteiskunta, jossa sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo saattavat toteutua

la 16.06. 11:36

videot