IL: Brittien aseistettu lennokki esti Isisin tekemän julkisen teloituksen Syyriassa

Konetta kauko-ohjattiin Englannista satelliitin välityksellä.

Ulkomaat ke 17.05.2017 08:23

Britannian puolustusministeriö kertoi tiistaina, että sen ilmavoimien RAF:n miehittämätön Reaper-lennokki oli onnistunut keskeyttämään Isin suunnitteleman julkisen teloituksen juuri ennen sen täytäntöönpanoa, kertoo IltaLehti.

Tapaus sattui jo toukokuun 9. Syyriassa, mutta puolustusministeriö kertoi siitä nyt.

"Pakettiautosta vedettiin kaksi kahlittua vankia väkijoukon eteen. Kävi selväksi, että Isis oli juuri järjestämässä julkisen teloituksen", kerrotaan puolustusministeriön tiedotteessa IltaLehden mukaan.

"Paikalla oli suuri joukko siviilejä, joten Reaperin lentäjät eivät voineet kohdistaa tulta murhaa valmisteleviin Isis-taistelijoihin."

Reaper-lennokkeja ohjataan RAF:n tukikohdasta Lincolnshiresta Englannissa. Pilotit ovat lennokkiin yhteydessä satelliitin välityksellä ja he saavat reaaliaikaista kuvaa paikanpäältä. Pilotit huomasivat läheisen rakennuksen katolla kaksi Isis-taistelijaa.

"He ampuivat välittömästi Hellfire-ohjuksen talon katolle. Se oli täysosuma. Teloitus keskeytyi, koska muut Isi-taistelijat pakenivat paikalta ja väkijoukko hajaantui", kerrotaan puolustusministeriön tiedotteessa.

Potkurista työntövoimansa saavat Reaper-lennokit pystyvät lentämään yhtäjaksoisesti noin 30 tuntia.

Jukka Rahkonen ke 17.05. 08:23

Kommentit: 1

Juha. ke 17.05.2017 11:19 0

Kippis sille! Odotan ensimmäisten "humanistien" kokeman mielipahan tuomaa melankoniaa. Tuo kaiketi jatkoaikaa päälleen saanutta Islamin pikakoulutuksen uhria voi onnitella muutamista tai jopa loppuelämän pelastumisesta. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että jos ruotsalaiset diskuteeraajat ja dialogin Luojan vialliset luojat olisivat olleet asialla, lopputulos olisi ollut vähintäinkin toisenlainen. Mutta nämä T"ukholma syndrooman" vallassa olevat ihmiset olisivat lopulta tulleet siihen "uskoon", että oli loppujen lopuksi varsinainen onnenpotku", että näin pääsi käymään. Sitten juostaisiinkin kuin pienenä poikana kuumana päivänä pulikoimaan uimarantaan pitämään mielenosoituksia rasismia vastaan" huutaen iskulauseita joita olen täysin kaiken muunkin ohella edes keksimään. Lopuksi mietin, että milloinkahan verottaja päättää hankkia vastaavanlaisen "dronen", jota saa ohjata verotoimistosta käsin kameralla varustettuna. Sillä sitten posautettaisiin verovelvolista, jos hänellä ei ole housun takapuoli rikki. Sillä se jouruaa ilmiselvästä veronkierrosta ja pimeistä tuloista, joista tämä hallintoalamainen on pitänyt muutoinkin "puheliaan" suunsa supussa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot