IL: Brittien aseistettu lennokki esti Isisin tekemän julkisen teloituksen Syyriassa

Konetta kauko-ohjattiin Englannista satelliitin välityksellä.

Ulkomaat ke 17.05.2017 08:23

Britannian puolustusministeriö kertoi tiistaina, että sen ilmavoimien RAF:n miehittämätön Reaper-lennokki oli onnistunut keskeyttämään Isin suunnitteleman julkisen teloituksen juuri ennen sen täytäntöönpanoa, kertoo IltaLehti.

Tapaus sattui jo toukokuun 9. Syyriassa, mutta puolustusministeriö kertoi siitä nyt.

"Pakettiautosta vedettiin kaksi kahlittua vankia väkijoukon eteen. Kävi selväksi, että Isis oli juuri järjestämässä julkisen teloituksen", kerrotaan puolustusministeriön tiedotteessa IltaLehden mukaan.

"Paikalla oli suuri joukko siviilejä, joten Reaperin lentäjät eivät voineet kohdistaa tulta murhaa valmisteleviin Isis-taistelijoihin."

Reaper-lennokkeja ohjataan RAF:n tukikohdasta Lincolnshiresta Englannissa. Pilotit ovat lennokkiin yhteydessä satelliitin välityksellä ja he saavat reaaliaikaista kuvaa paikanpäältä. Pilotit huomasivat läheisen rakennuksen katolla kaksi Isis-taistelijaa.

"He ampuivat välittömästi Hellfire-ohjuksen talon katolle. Se oli täysosuma. Teloitus keskeytyi, koska muut Isi-taistelijat pakenivat paikalta ja väkijoukko hajaantui", kerrotaan puolustusministeriön tiedotteessa.

Potkurista työntövoimansa saavat Reaper-lennokit pystyvät lentämään yhtäjaksoisesti noin 30 tuntia.

Jukka Rahkonen ke 17.05. 08:23

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot