Ranskan Macronin ja Saksan Merkelin suunnitelmissa EU:n uudistaminen

Merkelin mukaan molemmilla johtajilla on yhteinen näkemys siitä, että heidän tulee miettiä kuinka syventää ja vahvistaa EU:ta ja euroaluetta.

Ulkomaat ti 16.05.2017 21:03

EU Observer kertoo Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kertoneen tapaamisessaan maanantaina 15. toukokuuta aikovansa käynnistää yhteistyön Euroopan unionin uudelleen muotoilemiseksi.

“Sovimme, että laadimme tiekartan Euroopan unionin keskipitkää tulevaisuutta varten,” Merkel sanoi yhdessä Macronin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa Berliinissä.

Merkelin mukaan molemmilla johtajilla on yhteinen näkemys siitä, että heidän tulee miettiä kuinka syventää ja vahvistaa EU:ta ja euroaluetta.

Liittokansleri sanoi olevansa valmis muuttamaan EU:n perustamissopimuksia “jos se on hyödyllistä”,  ja painotti EU:n olevan “haavoittuva” jos se ei suostuisi muuttamaan olemassa olevia säännöksiä.

Macron puolestaan sanoi, että EU:n perustamissopimusten muuttaminen “ei enää ole ranskalainen tabu”.

Molemmat kertoivat järjestävänsä heinäkuussa ranskalais-saksalaisen ministerikokouksen laatimaan EU:n uudelleenjärjestelyä koskevat ehdotukset, mukaan lukien yhteinen verotusjärjestelmä.

Macron tapasi nyt Merkelin ensimmäistä kertaa presidentiksi valintansa jälkeen. Vaalikampanjansa aikana hän painotti, että haluaa Saksan ja Ranskan välille “hedelmälliset” suhteet ja sanoi Ranskan olevan “luotettava, suora ja rakentava kumppani”.

Tuolloin Macron sanoi myös, että Ranskan tulisi lähentyä Saksaa erityisesti uudistusten tekemiseen liittyen.

Macron kertoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa haluavansa uudistuksia, “ei koska Eurooppa pyytää niitä, vaan koska Ranska tarvitsee niitä”.

Hänen mielestään euroalue tarvitsee “tuoretta rahaa” – mitä hänen mielestään Junckerin 315 miljardin euron investointisuunnitelma ei pysty tarjoamaan – rakenteellisten uudistusten sekä yhteisten sääntöjen kautta.

Tapaamisensa aikana johtajat keskustelivat myös Euroopan turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta sekä kaupan vastavuoroisuudesta.

Molemmat sitoutuivat “läheiseen yhteistyöhön” kaikissa asioissa.

“Saksan edut ovat läheisesti yhteydessä Ranskan etuihin. Eurooppa voi hyvin vain jos Ranska on vahva,” Merkel huomautti.

 

Kansalainen.fi:stä uudelleenjulkaistu luvalla. 

Jukka Rahkonen ti 16.05. 21:03

Kommentit: 2

Juha. ke 17.05.2017 10:47 0

Angela Merkel ampumatta laukaustakaan, siinä missä Adolf Hitler käytti koko armeijaansa valloittaen Länsi-Euroopan. Tosin Hitlerin kuuluisa nokka ei paljoa tuhissut kun savotta oli valmis. Mutta sotiminen on aina kallista puuhaa ainakin rahallisesti, joa miestappioita ei lasketa. Ja harvoinpa diktaattorit ja demokratiaa vievät palmentaristit niistä lukua pitävät. Mutta Suomen kunnian päivinä tuossakin asiassa oltiin parempia kuin muut. Presidentti Risto Ryti ja Armeijan Ylipäällikkö Carl Gustav Mannerheim murehtivat miestappioita kuin jokainen kaatuneesta sotilaasta olisi ollut heidän oma poikansa. Ranska on samanlaisessa kenties jopa pahemmassa alennustilassa kuin WWII keväällä 1940, jolloin ranskalaiset antautuivat Saksan salamasodan ja juoksuvauhtia edenneiden saksalaisten sotilaiden riemumarssin murtamana. Emmaneul Macron on Vichyn Ranskan Philippe Pétain, joka toimii yhteistoiminnassa ja alisteisesti Angela Merkelin Saksaan kuten Pétain Adolf Hitlerin johtaman Saksan kanssa. Saksa on taas johtava suurvalta Euroopassa, joka määrää tahdin ja tuhdin pakolaisinvaasioiden jatkumisen muslimien kuten jo tulossa olevin afrikkalaisten maahantunkeutujien suhteen George Soroksen "Open society" agendan mukaisesti, joka tietää Euroopan totaalista tuhoa sellaisena kuin me sen tunsimme ennen tätä nykyistä "suu- ja sorkka- ja hullun lehmäntaudin yhdistelmää. Jo menestyksekäs Ison-Britannian Pääministeri ja voitokkaan sodan käynyt Margaret Thatcher (1923-2013) suhtautui hyvin penseästi ja suorastaan vastusti Saksan jälleen yhdistymistä kun DDR ja Berliinin muuri kaatui omaan mahdottomuuteensa, kuten myös koko Itä-blokki. Läheltä liippaa, etteikö tuo kovapintainen nainen, joka omana aikanaan maailman ainoa "mies" ollut vaistossaan oikeassa. Politiikkaa ja maata johdetaan kylmällä harkinnalla ja järjellä. "Sydänten availu" vie kohtisuoraan helvetin syvimpään kuiluun harmmasten kiristykseen ja itkun voihkeeseen. Faunassa, jokainen huolehtii vain itsestään tappaen tai karkoittaen

Hannele Korpela ke 17.05.2017 11:06 0

Eli toisin sanoen, EU on edelleen ja tulee olemaan keskisen euroopan, lähinnä Saksan ja Ranskan oma pikku temmellyskenttä, jonka muut EU-maat saavat ylpeinä rahoittaa. Eikö tällaisten "julistusten" kuuluisi tulla kaikkien jäsenmaiden yhteisestä suusta, eikä vain parin valikoidun, yleensä aina Saksan ja Ranskan. Toisaalta ymmärrettävää, kun esim. Kreikan tukimiljardithan taisivat mennä juuri kyseisten maiden pankkien pelastamiseksi, kun olivat ensin harjoittaneet täysin holtitonta rahanlainaus-politiikkaa. Ja meillä varmaan nyt Stubbit sun muut kusee hunajaa tästä "syventymis-lausunnosta".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot