Smoolannin raiskaaja edelleen vapaana - poliisi ei piittaa tekijän afrikkalaisista tuntomerkeistä

"Kuinka monta naista tämä mies raiskaa vielä, koska poliisi ei ota häntä kiinni"

Ulkomaat ti 16.05.2017 07:52
Smoolannin maakunta, Ruotsi

Viime heinäkuussa metsässä sieniä poimimassa olleen 50-vuotiaan naisen päälle hyökättiin yllättäen ja hänet raiskattiin Kolbodassa Smoolannissa Ruotsissa, kertoo Fria Tider.

Vain puolisen tuntia ennen kyseistä raportoitua raiskausta, tekijät olivat yrittäneet tunkeutua 40-vuotiaan naisen ja hänen tyttärensä taloon. 40-vuotias nainen oli antanut hyvin selkeät tuntomerkit, mutta neljä päivää myöhemmin poliisi jätti tapaukset tutkimatta.

Tapahtumat sattuivat viime kesänä ja niistä kirjoittaa tarkemmin Östra Småland Nyheter.

40-vuotias nainen ja hänen teini-ikäinen tyttärensä olivat viettämässä viime kesänä heinäkuista lomaviikkoaan Kolbodan talossaan ja tapetoivat huoneita. Koska oli kesäpäivä ja kuuma, he olivat kevyesti pukeutuneita.

Yhtäkkiä nainen näki oudon miehen tulleen huomaamatta heidän asuntoonsa.

"Hän seisoi ja tuijotti minun 15-vuotiasta tytärtäni, se oli hyvin epämiellyttävää. Mies ei perääntynyt. Kun isäni tuli paikalle, mies kysyi tietä Kalmariin, peruutti askeleitaan ja lähti hitaasti ulos talosta ja käveli tiehensä", nainen sanoo ja huomauttaa, että tilanne oli "erittäin uhkaava".

Välittömästi he lukitsivat kaikki ovet ja sulkivat ikkunat.

Puoli kymmeneltä illalla sama mies palasi yllättäen takaisin ja hänellä oli kaksi muuta miestä mukanaan. Miehet kurkkivat talon ikkunoista sisään, ärsyttivät toisiaan ja pyrkivät innokkaasti sisälle taloon. He vaativat naista ja hänen tytärtään avaamaan oven.

Nainen kieltäytyi ja lopulta miehet häipyivät metsään. Puoli tuntia myöhemmin 200 metrin päässä metsäalueella tapahtui raiskaus. 50-vuotias nainen oli ollut sienestämässä ja hän joutui miesjoukon pahoinpitelemäksi ja raiskaamaksi.

40-vuotias nainen on täysin varma, että kysymyksessä on samat miehet. Hän teki ilmoituksen poliisille ja antoi hyvin selkeät ja yksityiskohtaiset tuntomerkit miehestä, joka ensimmäisen kerran tuli hänen taloonsa, tuijotti hänen tytärtään ja myöhemmin illalla yritti päästä taloon uudestaan muiden miesten kanssa:

20-40-vuotias, pohjoisafrikkalaisen näköinen, viikset, lyhyet kiharat hiukset, mutta kalju päälaelta, melko lyhyt ja kevytrakenteinen, kasvoiltaan riutuneen näköinen, pukeutunut valkoiseen paitaan ja vaaleansinisiin housuihin, eikä puhunut ruotsia.

Neljä päivää raiskauksen jälkeen poliisi lopetti koko asian tutkinnan, koska "ei ollut havainnut mitään tekijää, josta voisi tunnistaa rikoksesta epäillyn".

"Poliisi ei lainkaan välitä tiedoistamme. Olen antanut hyvin erityiset tuntomerkit. Voisin helposti tunnistaa miehen. Minua ei ole pyydetty edes tekemään mitään kuvauksia henkilöistä, saati katsomaan kuvia", nainen ihmettelee.

Nainen toteaa, että hän edelleen voi tapahtuneen takia erittäin pahoin. Hän on ajatellut, mitä olisi tapahtunut, jos hänen 15-vuotias tyttärensä olisi ollut yksin kotona. Hän sanoo olevansa erittäin turhautunut ja pettynyt poliisien toimintaan.

"Mietin, kuinka monta naista tämä pohjoisafrikkalainen mies raiskasi ennen kuin tuli talollemme viime kesänä ja sen jälkeen, koska poliisi ei ole ottanut häntä kiinni."

Raiskauksia on tapahtunut useampiakin, mutta kaikki tutkimukset on suljettu.

"Me emme yksinkertaisesti pääse eteenpäin, että olisi mielekästä jatkaa työtä", kommentoi vakavista rikoksista vastaava poliisikomisario Ulf Martinsson.

Epäiltyjen rikoksentekijöiden tuntomerkit olivat poliisin mukaan niin "yleisiä", että se ei halunnut välittää niitä edes medialle ja yleisölle.

Tytti Salenius ti 16.05. 07:52

Kommentit: 1

Juha. ti 16.05.2017 09:03 0

Eurooppa on sairas. Poliisi on täälläkin aivan samoilla linjoilla. Kuulemma näillä "sankareilla" "on oikeus tutustua prinsessoihimme". Tämä oksettava lausunnon kertoi poliisiviranomainen Joensuussa tapahtuneiden ulkomaalaisten miesten alaikäistetn tyttöjen raiskausten tullessa ilmi yksityisasunnoissa. Lisäksi poliisi siirsi vastuun vanhemmille kehoittaen heitä NYT kertomaan "mahdollisista" vaaroista, joita tähän "kulttuuri -rikastukseen liittyy. Tämähän on helppo ymmärtää kun poliisit kyyläävät suomalaisten "vihapuhetta" somessa kohta kait koko suvakki-vahvuudellaan. Ja onhan se ymmärrettävästi samalla tavalla vaikeaa kuin Lapin sodassa kääntää piippu entistä liittolaistaan vastaan, joka nyt yht'äkkiä onkin vihollinen. Eli tässä kaiketi on vielä ns. "jääviys ongelma", sillä "sukulaisten" ollessa kysymyksessä on tuo seikka otettava huomioon viran suorittamista häiritsevänä tekijänä. Että tälläisiä palkollisia meillä on.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot