70-vuotiasta ruotsalaisnaista syytetään vihapuheesta

Hänen kerrotaan kirjoittaneen Facebookissa, että maahanmuuttajat olisivat ulostaneet kadulla ja polttaneet autoja.

Ulkomaat ma 15.05.2017 23:35

70-vuotiasta ruotsalaisnaista syytetään vihapuheesta. Hänen kerrotaan kirjoittaneen Facebookissa, että maahanmuuttajat olisivat ulostaneet kadulla ja polttaneet autoja.

Eläkeläisnaiselle luettiin Moran käräjäoikeudessa syyte vihanlietsonnasta. Syytteen mukaan nainen olisi kirjoittanut halventavasti ihonväriin ja kansalliseen alkuperään viitaten. Paikallismedian mukaan todisteena häntä vastaan esitettiin kuvakaappaus Facebookista. Koko juttu tapahtui heinäkuun alussa 2015 Vansbron kunnassa. Nainen on kuulustelussa myöntänyt tapahtumien kulun mutta kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen.

Syyttäjät väittävät naisen rikkoneen Ruotsin lakia joka kieltää yllyttämisen kansanryhmää vastaan. Enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta.

Tapaus on herättänyt keskustelua ja huolta sananvapauden tilasta Ruotsissa. 

Lain ilmeisenä tarkoituksena oli estää poliittisten puolueiden laajamittainen propaganda jotain väestöryhmää vastaan, jollaista tapahtui 1930-luvun natsi-Saksassa. Moskeijoissa tapahtuva kiihottaminen juutalaisia ja kristittyjä vastaan soveltuu lain tarkoitukseen. Laista näyttäisi kuitenkin muodostuneen keino rajoittaa ruohonjuuritason yhteiskunnallista keskustelua. 

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen ma 15.05. 23:35

Kommentit: 1

Juha. ti 16.05.2017 08:51 0

"Totuuden kertominen on vallankumouksellinen teko." Ns. "kiihottamista kansanryhmää vastaan" ja "vihapuhetta" käytetään valikoiden ainostaan valkoihoisia vastaan. Muun rotuiset saavat tehdä viharikoksia ja päästellä lohikäärmeitä suustaan aivan vapaasti. Noilla kahdella ontuvalla termillä kahlehditaan lisäksi oppositio ja yhteiskunnan terveenä pitämä yhteiskunnallinen keskustelu, jossa "nostetaan kissa pöydälle", tuoden asiasta kuin asiasta korjattavia epäkohtia julkiseen keskusteluun. Ns. "natsismissa" rypeminen on enää turhaa ja täysin asiatonta, jota käytetään vain leimakirveenä kommunistien taholta, koskapa tuo joukkio ei tunne länsimaisen demokratian pelisääntöjä eli sitä, että on olemassa erilaisia mielipiteitä yhteiskunnassa, eikä ainoastaan "proletariatin diktatuuri", jossa on vain yksi totuus, jonka seniilien ukkojen joukko ennalta määrää. Tätä taustaa vasten kehoitan EU:n rahapajan lyövän lantteja, joissa on vain yksi puoli. Suomessa järjestettiin matuinvaasion alku mainingeissa "Sananvapaus seminaari", jossa pidetyn "turpakäräjien" jälkeen päästiin siihen käänteentekevään johtopäätökseen, että "Sensuuria on lisättävä"!!! Taas spedeä.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Klo 10:41.

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

Klo 10:38.

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

Klo 10:35.

Heikki Porkka

Turvapaikanhakija sai kymmenen vuoden tuomion Virossa

pe 22.09. 23:26

Reijo Tossavainen

Hallituksen arvoton arvopohja

pe 22.09. 21:14

videot