70-vuotiasta ruotsalaisnaista syytetään vihapuheesta

Hänen kerrotaan kirjoittaneen Facebookissa, että maahanmuuttajat olisivat ulostaneet kadulla ja polttaneet autoja.

Ulkomaat ma 15.05.2017 23:35

70-vuotiasta ruotsalaisnaista syytetään vihapuheesta. Hänen kerrotaan kirjoittaneen Facebookissa, että maahanmuuttajat olisivat ulostaneet kadulla ja polttaneet autoja.

Eläkeläisnaiselle luettiin Moran käräjäoikeudessa syyte vihanlietsonnasta. Syytteen mukaan nainen olisi kirjoittanut halventavasti ihonväriin ja kansalliseen alkuperään viitaten. Paikallismedian mukaan todisteena häntä vastaan esitettiin kuvakaappaus Facebookista. Koko juttu tapahtui heinäkuun alussa 2015 Vansbron kunnassa. Nainen on kuulustelussa myöntänyt tapahtumien kulun mutta kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen.

Syyttäjät väittävät naisen rikkoneen Ruotsin lakia joka kieltää yllyttämisen kansanryhmää vastaan. Enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta.

Tapaus on herättänyt keskustelua ja huolta sananvapauden tilasta Ruotsissa. 

Lain ilmeisenä tarkoituksena oli estää poliittisten puolueiden laajamittainen propaganda jotain väestöryhmää vastaan, jollaista tapahtui 1930-luvun natsi-Saksassa. Moskeijoissa tapahtuva kiihottaminen juutalaisia ja kristittyjä vastaan soveltuu lain tarkoitukseen. Laista näyttäisi kuitenkin muodostuneen keino rajoittaa ruohonjuuritason yhteiskunnallista keskustelua. 

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen ma 15.05. 23:35

Kommentit: 1

Juha. ti 16.05.2017 08:51 0

"Totuuden kertominen on vallankumouksellinen teko." Ns. "kiihottamista kansanryhmää vastaan" ja "vihapuhetta" käytetään valikoiden ainostaan valkoihoisia vastaan. Muun rotuiset saavat tehdä viharikoksia ja päästellä lohikäärmeitä suustaan aivan vapaasti. Noilla kahdella ontuvalla termillä kahlehditaan lisäksi oppositio ja yhteiskunnan terveenä pitämä yhteiskunnallinen keskustelu, jossa "nostetaan kissa pöydälle", tuoden asiasta kuin asiasta korjattavia epäkohtia julkiseen keskusteluun. Ns. "natsismissa" rypeminen on enää turhaa ja täysin asiatonta, jota käytetään vain leimakirveenä kommunistien taholta, koskapa tuo joukkio ei tunne länsimaisen demokratian pelisääntöjä eli sitä, että on olemassa erilaisia mielipiteitä yhteiskunnassa, eikä ainoastaan "proletariatin diktatuuri", jossa on vain yksi totuus, jonka seniilien ukkojen joukko ennalta määrää. Tätä taustaa vasten kehoitan EU:n rahapajan lyövän lantteja, joissa on vain yksi puoli. Suomessa järjestettiin matuinvaasion alku mainingeissa "Sananvapaus seminaari", jossa pidetyn "turpakäräjien" jälkeen päästiin siihen käänteentekevään johtopäätökseen, että "Sensuuria on lisättävä"!!! Taas spedeä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot