Blogi: Heikki Porkka, su 14.05.2017 14:13

Monikultturistien Suomi

Espoon Tiistilän monikulttuurisessa koulussa pitkään jatkuneesta vakavasta koulukiusaamisesta kertova fb-teksti on jaettu toistaiseksi 4153 kertaa. Tekstin ohessa olevasta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta uhkailusta kertova video on katsottu jo yli 433 000 kertaa. Kiusaamista käsittelevä teksti löytyy esimerkiksi fb-seinäni eilisistä (13.5.2017) päivityksistä.

Ensimmäisenä perinteisenä mediana asiaan on tarttunut Hymy-lehti, jonka lyhyt artikkeli löytyy tästä.

 

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kirjoitti noin vuosi sitten mm. näin:

”Koulun tärkeä tehtävä on yhdessä kotien kanssa kasvattaa avarakatseisia, toisia kunnioittavia ja välittäviä ihmisiä. Haluamme varmistaa, että koulun koko henkilökunnalla on valmiudet toimia siten, että demokraattiset arvot, tietoisuus ihmisoikeuksista ja osallisuuden tunne vahvistuvat. Kouluissa tarvitaan osaamista ja valmiuksia monikulttuurisessa työympäristössä toimimiseen, vihapuheeseen puuttumiseen ja radikalisoitumisen merkkien tunnistamiseen.

Edistämällä nuorten ja aikuisten monilukutaitoa annamme heille taitoja tunnistaa vihapuhe ja rasistinen puhe. Otamme mukaan työhön kansalaisyhteiskunnan toimijat, nuorisotyön ja liikunnan. Kutsumme myös nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä, oppilaskuntia ja muita organisaatioita ideoimaan ja toteuttamaan opiskelijalähtöisiä keinoja lisätä erilaisten opiskelijoiden kohtaamista ja yhdessä tekemistä.

Pyysin reilu kuukausi sitten opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoita miettimään, miten voisimme omilla toimillamme ja resursseillamme ehkäistä vihapuhetta ja rasismia sekä vahvistaa osallisuutta yhteiskunnassa. Ajatuksista syntyi kymmenkohtainen toimintaohjelma, joka julkaistiin tänään (2.5.2016).”

Kymmenen kohdan toimintaohjelman kolme ensimmäistä kohtaa ovat nämä:

1. Läpi harmaan hallinnon. Otamme vihapuheen ja rasismin vastustamisen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamisen läpäisyperiaatteella huomioon opetus- ja kulttuuriministeriön toimialojen virastojen, laitosten ja muiden organisaatioiden ohjauksessa.

2. Rahalla rasismia vastaan. Sisällytämme opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnanvaraisiin valtionavustushankkeisiin ja ESR-toimenpidekokonaisuuksien valintakriteereihin läpäisyperiaatteella monikulttuurisuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistämisen.

3. Kirjastossa kohdataan. Vahvistamme yleisten kirjastojen toimintaa aktiivisen kansalaisuuden, monikulttuurisuuden ja demokratian edistäjänä.

Opetusministeri Grahn-Laasosen usko monikulttuurisen yhteiskunnan ihanuuteen on niin vahva, että hän kaivoi ylimääräiset kuusi miljoonaa euroa hankkeen toteuttamiseen.

Grahn-Laasonen kertoi satsauksestaan 10.5.2016 kirkolliskokouksessa pitämässään puheessa: ”Olen käynnistänyt opetus- ja kulttuuriministeriössä laajan ohjelman vihapuheen ja rasismin estämiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi. Ohjelman rahoitus on noin kuusi miljoonaa euroa ja se pitää sisällään kymmenen toimenpidekokonaisuutta.”

 

Opetusministerin toiminta tuo mieleen opetushallituksen aiemman ohjeistuksen, joka oli kuin suoraan Stalinin tai Hitlerin propagandapäälliköiden oppikirjasta. Stalin ja Hitler olisivat kateudesta vihreänä (!), jos näkisivät millaisia propagandisteja maailmaan on syntynyt heidän jälkeensä.

Opetusministeriön alaisen opetushallituksen oppaassa opettajille luki seuraavaa:

”Miina, Ville ja kulttuurin arvoitus

Opettajan opas

Suomen kotouttamispolitiikalla pyritään tasa-arvon ja autonomian väliseen tasapainoon. Keinona on positiivisen diskriminaation oikea määrä. Vähemmistöjen on tarkoitus nauttia etuoikeuksia tai tukea siten, että oman kulttuurin säilyttäminen on mahdollista, mutta että se ei johda syrjintään. Tasapainon saavuttaminen edellyttää eri yhteisöissä, kuten esimerkiksi koulussa, avointa keskustelua ja kaikkien hyväksymiä yhteisiä arvoja toiminnan pohjaksi.”

Siis…”vähemmistöjen on tarkoitus nauttia etuoikeuksia ja pyrkimyksenä on, että vähemmistö voi säilyttää oman kulttuurinsa". Käytännössä opetushallituksen ohjeistus tarkoittaa tehostettua integroitumisen hidastamista tai suoranaista estämistä.

Samalla, kun opetushallitus opas kehottaa avoimuuteen, ”tasapainon saavuttaminen edellyttää eri yhteisöissä, kuten esimerkiksi koulussa, avointa keskustelua ja kaikkien hyväksymiä yhteisiä arvoja toiminnan pohjaksi”, se [opetushallitus] opasti opettajia tiedon pimitykseen seuraavin ohjein:

"Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

* nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

* nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia

* edellinen nostaa esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annetaan näyttävää julkisuutta

* näin kerätään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan."

Ohjeistuksesta on nähtävissä, että opetushallitus kehotti vuosien ajan opettajia pimittämään tietoa. Normaalit ihmiset kutsuvat metodia propagandaksi ja valehteluksi.

Opetushallituksen laatiman opettajan oppaan teksti oli yllä kerrotussa muodossa vuosien ajan, kunnes sitä muutettiin, kun turvapaikanhakijana saapunut afgaani raiskasi kempeleläistytön marraskuussa 2015.

Sittemmin opetushallituksen nettisivua on muutettu, joten kaikkia yllä olevia tekstejä ei enää löydy.

Opetushallituksen oppaassa opettajille lukee tällä hetkellä:

”Ennakkoluulojen ja rasismin torjunnassa pitää muistaa, että ennakkoluuloihin ei voi vaikuttaa järkeilyllä tai faktoilla, ennakkoluuloinen tietää kuitenkin olevansa oikeassa. Eri tutkimusten mukaan toimivin keino on vaihtoehtoisten toimintamallien luominen. Ellei se enää ole mahdollista, on koulun tehtävä lopettaa rasistinen toiminta interventiolla. Tässä kuten muussakin pätee sääntö: positiiviset kokemukset luovat positiivisia asenteita, negatiiviset kokemukset ja esimerkit luovat vihaa.

Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

  • nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista dokumentteja ja uutisia
  • näin kerätään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan.”

Aiempi sananmuoto, jossa kehotettiin aivan suoraan pimittämään, on nyt muutettu piilotetumpaan pimitykseen kehottamiseen toteamalla, että ”negatiiviset kokemukset ja esimerkit luovat vihaa”.

Yleisradion Tampereen toimitus toteutti samaa metodiikkaa legendaarisessa nettikyselyssä, johon saatiin aluksi Ylen näkökulmasta vääriä vastauksia. Koska vaihtoehto ”huonoista kokemuksista” oli ylivoimaisesti suosituin, sensuroi Yle sen, jonka jälkeen vastaukset kysymykseen ”mistä muukalaisviha johtuu?” tyydyttivät Ylen väkeä.

Opetushallituksen opas toteaa ykskantaan, että "ennakkoluuloihin ei voi vaikuttaa järkeilyllä tai faktoilla". Nähtävästi faktat ja järki heitetään suvaitsevaisessa logiikassa yli laidan ja Suomen nuorisosta koulutetaan valtion toimesta valehtelijoita jo pienestä pitäen.

 

Yleisenä huomiona voi todeta, että valtamedia, erityisesti Yleisradio ja Helsingin Sanomat, ovat käyttäneet opetushallituksen ”kerrotaan vain sopivat asiat” –metodia jo vuosien ajan.

Yleisradio antaa uutisoinnissaan toistuvasti näyttöjä rakkaudestaan haitalliseen ulkomaalaispolitiikkaan.

Kun Helsingin Sanomat ja moni muu media kertoivat pari päivää sitten irakilaisten, afgaanien ja turkkilaisten järkyttävästä yliedustuksesta seksuaalirikollisuuden saralla, vaikeni Yle asiasta. Sen sijaan Yle otsikoi 12.5.2017 suomalaista ulkomaalaispolitiikkaa syyllistäen:

Seitsenlapsinen irakilaisperhe vapautui Konnunsuon säilöstä – “Ei alun perinkään mennyt Suomen sitoumusten mukaisesti””

Irakilaisten järkyttävästä seksuaalirikostilastosta kertominen ei sopinut tässä kohdin Ylen agendaan, vaikka oikean tiedon avulla voidaan välttää tehokkaimmin ikävyyksiin ajautumista.

 

Suomen poliittisen johdon ja valtamedian monikulttuurisuuskiima ei ole osoittanut laantumisen merkkejä, vaikka mallimaana toimivassa Ruotsissa kaupungit varautuvat terrori-iskuihin betoniesteillä ja valvontakameroilla”.

Kuinka surullisten laulujen maa Suomi on tulevaisuudessa, vaikea sanoa, mutta kansalaisistaan välittävässä maassa olisi jo aikaa sitten ryhdytty tiukkoihin toimiin sen sijaan, että luovitaan median ja opposition pelossa välitilassa, jossa häntä jahtaa päätä saamatta sitä koskaan kiinni.

Heikki Porkka su 14.05. 14:13

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44