Irakilaismiehet nousivat tilastokärkeen avioliitoissa suomalaisten naisten kanssa

"Avioituminen voi myös olla laillinen peruste saada oleskelulupa"

Kotimaa su 14.05.2017 11:49

Suomalaisten ja irakilaisten välisiä avioliittoja syntyy nyt ennätystahtiin. Niitä solmittiin viime vuonna yli kaksinkertaisesti edellisvuosiin verrattuna, uutisoi Keskisuomalainen

Suomalaisnaisten ja ulkomaalaisten miesten avioliitoissa irakilaiset ottivat tilaston kärkipaikan: avioliittoja solmittiin 135. 

Ainakin osa avioliittojen määrän nopeasta kasvusta selittynee suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välille syntyneillä parisuhteilla. "Avioituminen voi myös olla laillinen peruste saada oleskelulupa", sanoo Pakolaisneuvonta ry:n tiedottaja Sanna Rummakko Keskisuomalisen uutisessa.

Avioliittoluvut ovat kuitenkin vielä pieniä turvapaikanhakijoiden määrään nähden. Vuosina 2015–16 Suomesta haki turvapaikkaa yli 20 000 irakilaista.

"Osa parisuhteista on voinut saada alkunsa vapaaehtoistyöstä", arvioi Siirtolaisuusinstituutin tutkimusjohtaja Elli Heikkilä uutisessa. "Kun vastaanottokeskuksia perustettiin ympäri maata, mukaan lähti auttamishaluisia nuoria ihmisiä. Kohtaamisissa on voinut syntyä romanttisia suhteita."

Avioliitto on eräs peruste hakea oleskeluoikeutta Suomeen. Maahanmuuttoviraston (Migri) tilastojen mukaan helmikuun 2016 ja tammikuun 2017 välillä 83 irakilaista sai oleskeluluvan sillä perusteella, että hänen puolisonsa on Suomen kansalainen.

Osa avioliitoista todetaan lumeavioliitoiksi. Lumeavioliitoissa viranomainen katsoo, ettei avioliitossa ole kyse aidosta parisuhteesta, vaan tarkoituksena on oleskeluluvan saaminen. Migrin mukaan lumeavioliittoja paljastuu vuosittain kaikkiaan 200–300.

"Henkilötiedoissa voi olla ristiriitoja, yhteinen kieli saattaa puuttua, eivätkä puolisot ole välttämättä tavanneet toisiaan ennen avioliittoon menemistä. Usein oleskeluoikeuden hakija on ensin saanut kielteisen päätöksen toisella perusteella ja mennyt sitten pikaisesti naimisiin", kertoo tulosalueen johtaja Arja Kallakivi Migristä Keskisuomalaisessa.

Yleensä hakija valittaa kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Jukka Rahkonen su 14.05. 11:49

Kommentit: 1

Juha. su 14.05.2017 14:28 1

Huh, huh! Johan helpotti. Onneksi meillä suomalasilla miehillä on sentään kuri järjestys. Olisi ikävää, jos meidän puuhamme katsoitaisiin ihmiskaupaksi ja epätoivoisen aseman hyväksi käyttämiseksi. Kaikkien kannalta toivon onnellista avioelämää kummankin loppuun asti. Sillä en halua, että kaikki Naistenlehdet täyttyvät onnettomista suomalaisista naisista, sillä vastavuoroisesti heidän tuntemaansa huoleen meitä miehiä kohtaan täytyy tapakulttuurin edellyttämällä tavalla vastata samalla mitalla. Mikäänhän ei ole niin ikävää kuin terveen työkykyisen miehen elättäminen kun tämä vain kuluttaa aikaansa kahviloissa maanmiestensä kanssa katsellen pikku-tyttöjä "Little Pony" -reppuineen. Toivon kuitenkin sydämestäni, ettei yhteisen kielen puuttuminen johda siihen, että tämä kaukomaiden ylkä rupea "puhumaan käsillään" kuten aina niin "osuvia" kielikuvia käyttävä poliittinen poliisi, josta on kehittynyt suoranainen kielikukkasten armoitettu pölyttäjä. Mutta tietäähän sen, että raskas työ eli kansallismielisille irvisteleminen vaatii henkevät huvit, jossa sielu voi levätä, jossain "Satumaan" kaltaisessa paikassa, jossa ei ole ainoatakaan härmäläistä rasvanahkaa kaljapullo ja "hantti" kädessä itkemässä mennyttä nuoruuttaan, jolloin vielä jaksoi pieriä kainalosta ja tehdä muutakin mieliinpainuvaa. Voipi olla, että näiden "unelmien poikamiesten", joilla on kotopuolessa 5 emäntää ja 27 lasta odottamassa jotain saapuvaa, joudumme me veronmakselijat, joka onkin mielityötämme - elattamaan nuo geeni-rikastusten elinkoron hamaan loppuun saakka. Jonka jälkeen se siirretäänkin aikojen jo kenties muuttuessa sille 5 emännälle ja 27 kersalle. And i'ts call reilu meininki. Here in Finland. (Helland)Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot