Tallentaako tietokoneesi salaa kaikki näppäinpainalluksesi? Tarkista heti näin

Sveitsiläinen tietoturvayritys Modzero sanoo löytäneensä erikoisen ominaisuuden Hewlett Packardin kannettavista tietokoneista. Ne saattavat salaa tallentaa kaikki käyttäjän näppäimistön painallukset.

Kotimaa pe 12.05.2017 09:56

"Keyloggeriksi kutsuttu ominaisuus on piiloutunut tietokoneen äänikortin ajuritiedostoon. Se tallentaa jokaisen näppäinpainalluksen tiedostoon, joka löytyy koneesta hakemistosta C:\Users\Public\MicTray.log . Jos käytössäsi on HP-merkkinen tietokone, tarkista heti löytyykö sen kiintolevyltä kyseistä tiedostoa", varoittaa Kauppalehti.

"Tallennus aloitetaan uudelleen aina tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, joten pitkää historiaa tiedostosta ei löydy. Mikäli koneestaan tekee varmistuksia esimerkiksi pilveen, on mahdollista, että jopa tietokoneen vuosien käyttöhistoria on tallessa jossakin – sisältäen esimerkiksi kaikki koneella kirjoitetut salasanat", kerrotaan artikkelissa.

Modzero kehottaa kaikkia HP:n kannettavan tietokoneen omistajia tarkistamaan onko koneella kyseinen lokitiedosto ja poistamaan sen heti. Myös C:\Windows\System32\MicTray64.exe tai C:\Windows\System32\MicTray.exe kannattaa poistaa tai nimetä uudelleen vaikkapa .txt pääteiseksi, jotta ne eivät käynnisty. 

Jukka Rahkonen pe 12.05. 09:56

Kommentit: 2

Juha. pe 12.05.2017 16:24 1

Tänään ei voi luottaa kuin vanhaan äitiinsä. Se ei hylkää koskaan. Joka ainoassa laitteessa on omat "pääsiäismunansa", jotka ovat kuluttajalta piilossa. Näitä jekkuja sitten tupsahtelee pintaan kuin hukkuneita ruumita. Tämä päivänä jokainen liikkeesi voidaan kaivaa esille aivan kännykän singnaalien perusteella kuin maksutapahtumien. Eli "iltasatujen" kehitteleminen menee jo yli ihmisen inhimillisen suorituskyvyn. Pakasteesi kertoo kuka söi jäätelön, vaikka olet muka laihiksella ja rappuralli juoruaa tulleesi kuraisilla kengillä persialaismatolle saapastelemaan. Itkuhälytin herättelee möreän sedän ruokottomuuksilla .... kyllähän näitä piisaa. "Syyt on olla iloinen."

Ike Spearman Truitt la 13.05.2017 22:59 1

Täällä on käytössä HP:n Elite x2 -läppäri. Sekä MicTray.log, että MicTray64.exe -tiedostot löytyivät. Mutta tuo lokitiedosto, jonne näppäimenpainallusten pitäisi tallentua, on täysin tyhjä ja aikaleiman perusteella vanhempi kuin koneen käyttöönottopäivä. Mitä tästä nyt pitäisi ajatella. Varmuuden vuoksi poistin kuitenkin nuo tiedostot.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Goodthinkin peruskysymyksiä

ti 16.01. 15:19

Jukka Hankamäki

Niinistön mehut

ti 16.01. 15:17

Professorin Ajatuksia

Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa

ti 16.01. 15:12

Reijo Tossavainen

Huhtasaari halutaan vaieta "kuoliaaksi". Koska persu.

ti 16.01. 11:00

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01. 19:37

videot