HS ylistää "uudenlaista" heteromiesten välistä läheisyyttä - halailua, suukottelua ja alasti olemista

"Rakkautta ilman seksisuhdetta, mutta kolmen kimppakin käy. Kaikki tekevät niin."

Kotimaa pe 12.05.2017 09:13

Heterokaverukset voivat nyt olla henkisesti ja fyysisesti lähempänä toisiaan ja pelko homoksi leimautumisesta ei enää rajoita heteromiesten käyttäytymistä kuten ennen, riemuitsee Helsingin Sanomat.

"Nykyinen homoystävällinen ilmapiiri on johtanut heteromiesten bromanssien kukoistukseen."

Vahvistusta uskomukselleen HS on saanut brittitutkimuksesta, jossa oli haastateltu nuoria 18-22-vuotiaita "heteroita tai enimmäkseen heteroiksi tunnustautuvia", yliopistossa toista vuotta opiskelevia miehiä. Kysymyksessä oli kaiken kaikkiaan varsin rajattu ryhmä ja kaikkien tutkittavien opinnot tähtäävät urheiluun liittyvään tutkintoon.

Tutkimuksen on julkaissut feministinen Sex Roles -lehti, joka on globaalinen, sosiaalinen ja käyttäytymistä tutkiva lehti. Se julkaisee tutkimusraportteja sekä teoreettisia papereita ja käsitteellisiä katsauksia sukupuolen vaikutuksesta ihmisten elämään ja ympäröivään maailmaan, kuten sukupuoli-identiteetteihin.

Bromanssiksi sanotaan kahden miehen välistä läheistä ja voimakasta, mutta ei-seksuaalista tunnesidettä. HS korostaa, että "uudenlainen miesten välinen läheisyys" on nyt tavallisempaa kuin pariin vuosikymmeneen ja läheisyys on "jopa rakkautta ilman seksisuhdetta". HS uskoo, että uusi bromanssikulttuuri "tekee hyvää miehille ja hellii mielenterveyttäkin".

HS luettelee bromanssin "avointa ja luontevaa" tunteikkuutta tutkimukseen osallistuneiden kertomuksilla halailusta, suukottelusta, alasti olemisesta ja "vaikka kolmen kimppojen muodostamisesta jonkun naisen kanssa".

"Kuljeskelemme ympäriinsä alastomina. Nukumme samassa sängyssä."

Eli käytännössä ihan mitä tahansa eikä millään ole mitään väliä.

"Kaikki tietävät tämän, eikä se häiritse ketään, koska kaikki muutkin tekevät niin”, HS lainaa erästä haastateltua.

HS luottaa tutkimukseen ja siihen, että "ainakin keskiluokkaisessa brittiläisessä yliopistomaailmassa miesten välinen ei-seksuaalinen rakkaus kukoistaa".

Bromanssi on viime vuosikymmenten aikana nostettu kollektiiviseen keskusteluun ja myös queer-tutkimuksen piiriin. Samaa sukupuolta olevien avioliittojen ja ei-heteronormatiivisen käyttäytymisen laaja hyväksyntä on tarjonnut mahdollisuuden alkaa muovata uusiksi nyt myös perinteisiä rajoituksia miesten välisestä ystävyydestä.

Vaikka bromanssia voidaan kuvata historiallisin kaunein termein "romanttisena ystävyytenä" tai platonisena rakkautena, kysymys on silti selkeästä johdonmukaisesta aivopesusta ja homoeroottisesta ja -sosiaalisesta alakulttuurista.

Oikeastaan bromanssi on jo niin lähellä homoutta, ettei eroa siitä käytännössä millään tavalla.

Se selittänee pitkälti myös sen, miksi HS rummuttaa juuri nuorilla yliopisto-opiskelijanuorukaisilla suoritettua brittitutkimusta.

"Bromanssista” on tullut eräänlainen muoti-ilmiö maailmalla, vaikka se on ollut jo pitkään yleinen aihe tv-sarjoissa ja elokuvissa. Esimerkkejä löytyy runsaasti niin urheilijoista kuin esiintyvistä taiteilijoistakin. Alkuvuodesta 2017 netissä huhuttiin jopa Barack Obaman bromanssi-suhteesta varapresidentti Joe Bideniin.

Tytti Salenius pe 12.05. 09:13

Kommentit: 1

Juha. pe 12.05.2017 16:18 0

Ilonsa kullakin, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria. "Bromanssi"!!! Voi taivahan talikynttilät. HS on alansa ykkönen mitä tulee homosteluun ja pimeitten kujien koluamiseen. Niin kuin tässä vettä hörppivässä paatissa olisi tärkeämpiäkin asioita. Täällä susirajalla ei nouse pystyyn kuin hiukset, kun ajattee millaisesta paikasta tätäkin maata johdetaan. Ilmeisesi evoluution kannalta ihmiselle on hyödyksi tehdä lumitöitä juhannusaattona ja pulahtaa avantoon keskiyön auringon kunniaksi. Kuulemma, eihän sitä tietenkään voi nähdä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot