Ilmiö leviää: Ulkomaalaiset nuoret miehet hyväksikäyttävät alle 16-vuotiaita tyttöjä

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua seksirikosten kohteiksi.

Kotimaa ke 10.05.2017 20:18

Poliisi on esittänyt toivomuksen, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua seksirikosten kohteiksi.

"Itä-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä tapauksia, joissa alle 16-vuotiaat tytöt ovat joutuneet hyväksikäytetyksi yksityisasunnossa Joensuussa", kertoo Helsingin uutiset.

"Tapauksille on yhteistä se, että tytöt ovat olleet viettämässä iltaa kaveriporukalla kaupungin keskustassa. He ovat tutustuneet ulkomaalaisiin miehiin ja päätyneet myöhemmin heidän kanssaan yksityisasuntoon", uutinen jatkaa.

Kolme nuorta tyttöä on joutunut mainitussa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi, kertoo poliisi. Rikosten epäillään tapahtuneen saman viikonlopun aikana viime vuoden joulukuussa. Kahta tapauksista tutkitaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja yhtä tapausta epäiltynä raiskauksen yrityksenä.

"Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna", kertoo poliisi Helsingin uutisten mukaan. 

Asunnon haltija on matkustuskiellossa oleva 22-vuotias mies ja kolmas epäilty on 25-vuotias mies, joka on poistunut maasta.  Maasta poistunutta yritetään saada kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla Suomeen esitutkintaan.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että tyttöjen seurue on tutustunut rikoksesta epäiltyihin ulkomaalaisiin Joensuun kauppakeskuksissa.

Poliisi on havainnut ulkomaalaisten nuorten miesten ja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen kanssakäymisesten lisääntynen yleisillä paikoilla.

Jukka Rahkonen ke 10.05. 20:18

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot