IL: Suomessa varaudutaan terrori-iskuun - viranomaiset harjoittelevat iskun varalta Helsingissä ja Rovaniemellä

Helsingissä ja Rovaniemellä harjoitellaan tänään aamupäivällä terrori-iskun varalta.

Kotimaa ke 10.05.2017 12:32

"Harjoitukseen osallistuu poliisin, Helsingin pelastuslaitoksen, Rajavartiolaitoksen, Puolustusvoimien ja terveydenhoidon henkilöstöä", kertoo Iltalehti.

"Harjoituksessa testataan toimintakykyä laajan ja vakavan terrori-iskun kaltaisen tilanteen hallinnassa ja harjoitellaan viranomaisten toimintaa, yhteistyötä ja tiedonvaihtoa".

Harjoituksessa testataan myös valtioneuvoston toimintaa poikkeustilanteessa.

Sisäministeriö kertoo, että harjoitus voi näkyä kaupunkilaisille hälytysajoneuvojen ja Puolustusvoimien ajoneuvojen normaalia suurempana määränä liikenteessä. Harjoituksesta ei odoteta koituvan merkittäviä häiriöitä.

Harjoitus ajoittuu aamupäivään ja sen on määrä päättyä puoleenpäivään mennessä. Harjoituksen tarkemmasta sisällöstä ei sisäministeriö kommentoi.

Jukka Rahkonen ke 10.05. 12:32

Kommentit: 1

Juha. ke 10.05.2017 19:51 0

No, onhan tuo edes sinne päin, ettei nyt aivan olla kapsäkkien kantolinjalla. Hyvä, että harjoittelevat jotain tuon kaltaista, eivätkä vain lisää resursseja suomalaisten "vihapuheen" syynäämiseen somessa. En nyt edes viitsi spekuloida keitä nämä mahdolliset terroristit tai uhkatekijät ovat, joille voimaa näytetään. Jos tämä liittyy Islamilaiseen maahanmuuttoon tai tuon oppisuunnan taipumukseen niittää tuonen viljaa. Tämäkin oli jo niin vaarallista puhetta nykyään, että kylmä hiki virtaa pitkin selkää. Suomen hallituksen vastuuministerien ja poliisin antamaan sanomaan puhumattakaan jostain SPR:stä tälläinen aseiden kalistelu antaa kovin ristiriitaisen viestin sitä taustaa vasten mitä meille hallintoalamaisille on annettu. Eli kuten v. 2015 alkuhuumassa Suomen viranomaiset loihe lausumaan, että suurin uhkakuva olemme me suomalaiset itse. Ts. Me peri-rasistiset virtaset ja järviset, jotka ovat jo wanhentunutta tietoa, eiköpä se kohta ole Abedullah tai jotain. Tuokin Supo:n sammakko oli sitä luokkaa, että se olisi heti vaatinut asiaan kuuluvan kuittauksen eli halolla päähän, joka tuollaisia suustaan päästää. Suomalaiset? Ja HAH!!!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot