Läntinen maailma tottunut kristittyjen tappamiseen Lähi-idässä - "hyökkäykset on suunnattu myös Eurooppaan"

"Kaikki mitä täällä on tapahtunut, tulee sinne missä te olette"

Ulkomaat ti 09.05.2017 20:49

Lähi-idässä kristinusko on kuolemassa ääri-islamilaisuuden takia ja Euroopassa kristinusko on tekemässä itsemurhaa, toteaa Gatestone Institute.

"Pelkään, että lähestymme tilannetta, joka muistuttaa traagista kristinuskon kohtaloa Pohjois-Afrikassa islamin alkuaikoina", luterilainen piispa Jobst Schoene varoitti muutama vuosi sitten.

Nyt kaksi vuosisataa myöhemmin, kristinusko on kadonnut ja korvattu arabi-islamilaisella sivilisaatiolla.

Rovasti Andrew White, joka oli ainoan anglikaanikirkon pastori Irakissa ennen kirkon sulkemista vuonna 2014, sanoo että "aika on tullut".

"Kristittyjä ei jää jäljelle, kristinusko on ohi Irakissa. Jotkut sanovat, että kristittyjen pitäisi pystyä säilyttämään historiallinen läsnäolonsa, mutta siitä on tullut hyvin vaikeaa. Tulevaisuus yhteisölle on hyvin rajallinen."

White, joka on avustus- ja sovintosäätiön perustaja ja puheenjohtaja Lähi-idässä, puolusti presidentti Trumpin lausuntoja rajoittaa matkustamista Lähi-idästä Yhdysvaltoihin ja ylisti uutta presidenttiä hänen halustaan auttaa vainottuja kristittyjä alueella.

”Monilla on sellainen ajatus, että Amerikka on heitä vastaan ja heillä on tarve näyttää, että Amerikka ei ole islamia vastaan. Amerikka on terrorismia vastaan”, White korosti.

Pew Research Centerin julkaiseman uusimman tutkimuksen mukaan islam on jo nyt maailman nopeimmin kasvava uskonto. 20 vuoden kuluessa lapsia on syntynyt musliminaisille maailmanlaajuisesti enemmän kuin kristityille naisille ja se on vain viimeisin merkki islamin nopeasta kasvusta, joka näyttää tekevän islamista maailman suurimman uskonnon vuosisadan loppuun mennessä.

"Kristinusko on kirjaimellisesti kuolemassa Euroopassa", arvioi Pewin raportin johtava tutkija Conrad Hackett.

Raportin mukaan vuosien 2010 ja 2015 välillä muslimiväestö on kasvanut yli 150 miljoonasta 1,8 miljardiin.

"Kristinusko on Euroopan äidinkieli", vakuuttaa suuri saksalainen kirjailija Johann Wolfgang von Goethe.

Gatestone Institute kysyykin, mihin ja miten kristillisyys sitten katoaa Euroopassa.

Väestönkehitys noudattaa selvää kaavaa seurakunnissa käymisen, seurakuntien sulkemisien ja pappien määrän vähenemisen välillä, väittää Gatestone Institute.

Siitä johtuu sekin, miksi islamistiset johtajat, kuten Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on lietsomassa demografista sotaa Eurooppaa vastaan.

Vaatimalla "muslimiveljiään ja -siskojaan Euroopassa" aloittamaan lapsitehtailu (baby boom) sanomalla "ei vain kolme, vaan viisi lasta", Erdogan osoittaa muslimien tahtovan olla Euroopan tulevaisuus. Tätä suunnitelmaa kutsutaan islamissa nimeltä Hijrah.

Se on islamin laajentamista maahanmuuton avulla.

Kristinusko Pohjois-Euroopassa on jo heikentynyt ateismin myötä. Trendiä on mahdollisesti kiihdyttänyt tieteen ja lääketieteen modernit voitot, pohtii Gatestone Institute. Amerikkalainen sosiologi Phil Zuckerman vietti yli vuoden Pohjoismaissa ja julkaisi kirjan "Yhteiskunta Ilman Jumalaa". Äskettäin ateistiyhteisön julkaiseman valtakunnallisen mainoskampanjan jälkeen tuhannet ihmiset lähtivät kirkosta Tanskassa. Norjan valtion kirkko on menettänyt yli 25 000 jäsentä kuukaudessa. Viime vuonna yli 90 000 ihmistä päätti erota Ruotsin kirkosta - lähes kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan yhden vuoden aikana 163 000 maahanmuuttajaa, joista useimmat ovat muslimeja marssivat maahan.

Kristinusko on romahtamassa myös Britanniassa. Kirkkoja suljetaan ympäri Eurooppaa.

Euroopassa on koettu jo jonkin aikaa sotaa kristinuskoa vastaan sen omalla maaperällä: terrori-isku ranskalaiseen kirkkoon Normandiassa, jossa islamistit murhasivat papin alttarin edessä; ISISin uhkailu tehdä Pietarinkirkosta moskeija ja terrorihyökkäys Berliinin joulumarkkinoille.

"Monet sekularistit eivät voi ymmärtää eivätkä sietää kristinuskoa, mutta näyttävät hieman tykkäävän ´rauhan uskonnosta´”, kirjoittaa katolinen piispa, Isä Benedict Kiely joka auttaa sorrettuja kristittyjä Lähi-idässä.

Kyvyttömyys ymmärtää uskoontuloa ja uskonnon voimaa, saa heidät rinnastamaan radikaalin ääri-islamilaisuuden muihin terroristiryhmiin, Kiely pohtii artikkelissaan.

Piispa Kiely tapasi äskettäin Isisin vainoamia kristittyjä Irakissa. Lähtiessään maasta iäkäs piispa, itsekin pakolainen, tarttui Kielyn käteen ja sanoi hänelle arabiaksi:

"Ole varovainen, hyvin varovainen. Kaikki mitä täällä on tapahtunut, tulee sinne missä te olette."

Hyökkäykset Egyptissä Palmusunnuntaina kahteen koptikristittyjen kirkkoon muistuttavat meitä hävityssodasta, jota käydään kristittyjä vastaan Lähi-idässä ja se on hyvin todellista.

Kanadalainen filosofi Mathieu Bock-Cote kirjoittaa Le Figarossa:

"Läntinen maailma on pitkään tottunut kristittyjen vainoon Lähi-idässä, ikään kuin heidän paha kohtalo olisi väistämätöntä ja se olisi yksinkertaisesti hyväksyttävä. Eikö kysymys Lähi-idän kristityistä herätä meitä? Emmekö me Euroopassa ja lännessä voida kertoa itsellemme, että nämä hyökkäykset on suunnattu myös meihin?"

Tytti Salenius ti 09.05. 20:49

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot