Yle: USA ja Pohjois-Korea salaisessa kokouksessa Oslossa

Japanilaisen Kyodo Newsin mukaan presidentti Donald Trump on esittänyt Pohjois-Korealle neuvottelutarjouksen.

Ulkomaat ti 09.05.2017 07:42

Useat tiedotusvälineet ovat saaneet vihiä, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean edustajat pitävät tämän viikon alussa salaisen kokouksen Oslossa, kertoo Yle.

Eteläkorealaisen The Korea Herald-lehden mukaan kokous Oslon esikaupungissa sijaitsevassa kokoustilassa alkoi jo eilen maanantaina ja tapaamisia on vielä tänään.

Lehden mukaan Pohjois-Koreasta paikalla on maan ulkoministeriön Pohjois-Amerikan toimiston johtaja Choe Son-hui ja Yhdysvalloista Suzanne DiMaggio New America -ajatushautomosta, kertoo Ylen uutinen.

Japanilaisen Asahi TV kertoo, että paikalla on ulkoministeriön edustajia Yhdysvalloista.

Yleisradioyhtiö NRK kirjoittaa, että Norjan hallitus ei vahvista eikä kiistä tietoa kokouksesta. Norja on usein järjestellyt salaisia rauhanneuvotteluita neutraalilla maaperällä. NRK:n mukaan käytäntönä on, ettei Norjan hallitus järjestä itse tapaamisia, mutta saattaa rahoittaa niitä.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja vahvistaa myös tiedon, että tapaaminen on Norjassa.

Japanilainen Kyodo News kertoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt Pohjois-Korealle neuvottelutarjouksen, jossa Trumpin hallinto lupaa olla pyrkimättä vaihtamaan tai kaatamaan Pohjois-Korean hallintoa tai muuttamaan maiden välistä rajalinjaa, mikäli Pohjois-Korea luopuu ohjus- ja ydinohjelmastaan.

Jukka Rahkonen ti 09.05. 07:42

Kommentit: 1

Juha. ti 09.05.2017 11:00 0

Voi, voi! Taas Donald Trumph on tekemässä pahojaan. Näin meille kertoo YLE varmasta lähteestään saamastaan tiedosta. Eli Yleisradion toimitustalon kellarista.

Mennäkseni oikein vakavasti vakavaan asiaan, on ja olisi hyvä jos tässä järki voittaisi, sillä Pohjois-Korean kaltaisen maan nitistämisen jälkeen ei edes kukaan terve järkinen ilkeä pitää "voitonparaatia" pääkaupungissaan pääkadulla päämiehen ollessa paikalla tukka hulmuten. En ole kommunisti, enkä kummankaan Kimin (Räikkönen) varsinainen ihailija, mutta tämä huulilla oleva selkkaus olisi täysin turhanpäiväinen, eikä ainakaan prioriteetti listalla se kaikkein korkein. Pohjois-Korean rajanaapurina on Kiina, joka on etääntynyt ulkopoliittisista ja varsinkin talouspoliittisista syistä. Kiinalla on nyt suurin kiire tahkota rahaa, kuin sen sijaan heilutella Maon Pientä Punaista Kirjaa ja kompata änkyrä-kommunistisesti Pohjois-Korean diktatuurista perhe dynastiaa ja sen itsevaltaista despoottia. Nyt kaikki on vain kiinni siitä suostuuko Pohjois-Korean nuori, mutta epävarma diktaattori Yhdysvaltain tarjoamiin ehtoihin. "Sisäpoliittisista" syistä Kim voi tarvita itse vallassa pysyäkseen jatkuvaa kärjistettyä kriisitilannetta Yhdysvaltain ja Aasian muiden valtioiden kanssa. Yhdysvallat voi ja kansainvälinen yhteisö voisi kenties tarjota ruoka-apua tai hieman löysentää kauppasaartoa, koska rauha tuolla alueella on tärkein asia, eikä itsetarkoituksellinen irvistely. Kiina voi vielä jäljellä olevalla arvovallallaan Kimin silmissä toimia puhemiehenä, että Pohjois-Korea suostuisi "rauhanehtoihin".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Sota urheiluna

Klo 16:05.

Professorin Ajatuksia

Onnittelut satavuotiaalle veljeskansalle!

Klo 16:04.

Arto Luukkanen

Sipilä huijaroi "kuolleilla sieluilla"

pe 23.02. 19:31

Olli Pusa

Antti Häkkänen populistina

pe 23.02. 14:03

Heikki Porkka

Kokoomuslaista rehellisyyttä

to 22.02. 10:16

videot