Yle: USA ja Pohjois-Korea salaisessa kokouksessa Oslossa

Japanilaisen Kyodo Newsin mukaan presidentti Donald Trump on esittänyt Pohjois-Korealle neuvottelutarjouksen.

Ulkomaat ti 09.05.2017 07:42

Useat tiedotusvälineet ovat saaneet vihiä, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean edustajat pitävät tämän viikon alussa salaisen kokouksen Oslossa, kertoo Yle.

Eteläkorealaisen The Korea Herald-lehden mukaan kokous Oslon esikaupungissa sijaitsevassa kokoustilassa alkoi jo eilen maanantaina ja tapaamisia on vielä tänään.

Lehden mukaan Pohjois-Koreasta paikalla on maan ulkoministeriön Pohjois-Amerikan toimiston johtaja Choe Son-hui ja Yhdysvalloista Suzanne DiMaggio New America -ajatushautomosta, kertoo Ylen uutinen.

Japanilaisen Asahi TV kertoo, että paikalla on ulkoministeriön edustajia Yhdysvalloista.

Yleisradioyhtiö NRK kirjoittaa, että Norjan hallitus ei vahvista eikä kiistä tietoa kokouksesta. Norja on usein järjestellyt salaisia rauhanneuvotteluita neutraalilla maaperällä. NRK:n mukaan käytäntönä on, ettei Norjan hallitus järjestä itse tapaamisia, mutta saattaa rahoittaa niitä.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja vahvistaa myös tiedon, että tapaaminen on Norjassa.

Japanilainen Kyodo News kertoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt Pohjois-Korealle neuvottelutarjouksen, jossa Trumpin hallinto lupaa olla pyrkimättä vaihtamaan tai kaatamaan Pohjois-Korean hallintoa tai muuttamaan maiden välistä rajalinjaa, mikäli Pohjois-Korea luopuu ohjus- ja ydinohjelmastaan.

Jukka Rahkonen ti 09.05. 07:42

Kommentit: 1

Juha. ti 09.05.2017 11:00 0

Voi, voi! Taas Donald Trumph on tekemässä pahojaan. Näin meille kertoo YLE varmasta lähteestään saamastaan tiedosta. Eli Yleisradion toimitustalon kellarista.

Mennäkseni oikein vakavasti vakavaan asiaan, on ja olisi hyvä jos tässä järki voittaisi, sillä Pohjois-Korean kaltaisen maan nitistämisen jälkeen ei edes kukaan terve järkinen ilkeä pitää "voitonparaatia" pääkaupungissaan pääkadulla päämiehen ollessa paikalla tukka hulmuten. En ole kommunisti, enkä kummankaan Kimin (Räikkönen) varsinainen ihailija, mutta tämä huulilla oleva selkkaus olisi täysin turhanpäiväinen, eikä ainakaan prioriteetti listalla se kaikkein korkein. Pohjois-Korean rajanaapurina on Kiina, joka on etääntynyt ulkopoliittisista ja varsinkin talouspoliittisista syistä. Kiinalla on nyt suurin kiire tahkota rahaa, kuin sen sijaan heilutella Maon Pientä Punaista Kirjaa ja kompata änkyrä-kommunistisesti Pohjois-Korean diktatuurista perhe dynastiaa ja sen itsevaltaista despoottia. Nyt kaikki on vain kiinni siitä suostuuko Pohjois-Korean nuori, mutta epävarma diktaattori Yhdysvaltain tarjoamiin ehtoihin. "Sisäpoliittisista" syistä Kim voi tarvita itse vallassa pysyäkseen jatkuvaa kärjistettyä kriisitilannetta Yhdysvaltain ja Aasian muiden valtioiden kanssa. Yhdysvallat voi ja kansainvälinen yhteisö voisi kenties tarjota ruoka-apua tai hieman löysentää kauppasaartoa, koska rauha tuolla alueella on tärkein asia, eikä itsetarkoituksellinen irvistely. Kiina voi vielä jäljellä olevalla arvovallallaan Kimin silmissä toimia puhemiehenä, että Pohjois-Korea suostuisi "rauhanehtoihin".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Matti Viren

Wir schaffen das!

Klo 01:52.

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

videot