Turun yliopisto kutsuu luennoimaan pommi-iskuihin 60- ja 70-luvuilla syyllistyneitä terroristijohtajia

Kysyttäessä Bill Ayersilta tekisikö hän pommi-iskut uudestaan hän vastasi "ettei halua sulkea pois sitä mahdollisuutta"

Kotimaa to 11.05.2017 09:45
Kuva: Turun yliopiston sivut

Turun yliopiston John Morton -keskus on järjestämässä lauantaina 13.5. tapahtumaa, jossa puhujina ovat militantin äärivasemmistolaisen terroristijärjestö Weather Undergroundin entisiä johtajia, Bill Ayers ja Bernardine Dohrn. 1960- ja 1970-luvuilla toiminut järjestö syyllistyi lukuisiin pommi-iskuihin ja pyrki syrjäyttämään Yhdysvaltain laillisen hallituksen kommunistisella vallankumouksella.

"Ayers liittyi Students for a Democratic Society -järjestöön ja toimi sen Detroitin paikallisosaton johtajana. Vuonna 1970 joutui pakenemaan poliisia useiden ystäviensä kanssa sen jälkeen, kun hänen silloinen tyttöystävänsä Diana Oughton ja kaksi muuta kuolivat tapaturmaisesti käsitellessään räjähteitä. Hän osallistui useisiin Weather Undergroundin pommi-iskuihin: New Yorkin poliisiasemalle vuonna 1970, Capitoliin vuonna 1971 ja Pentagoniin vuonna 1972.", kirjoitetaan Wikipediassa. Pommi-iskuissa ei kuollut ihmisiä.

"The New York Times julkaisi Ayersin haastattelun 11. syyskuuta 2001, jossa hän toteaa "ettei kadu pommien asettamista" ja "Tunnen, etten tehnyt tarpeeksi." Kysyttäessä tekisikö hän sen uudestaan vastasi "ettei halua sulkea pois sitä mahdollisuutta"", Wikipedia jatkaa.

Turun yliopisto markkinoi tapahtumaa pommi-iskuja tehneiden terroristijohtajien Bill Ayersin ja Bernardine Dohrnin henkilökohtaisilla puheenvuoroilla, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää heille kysymyksiä. Tapahtumassa esitetään dokumenttielokuva, joka markkinoi radikaalia aktivisimia, jossa myös terrorismin keinot hyväksytään. Elokuvan esittämistä perustellaan pohdinnoilla siitä miten aktivistien tulee toimia tilanteessa, jossa rauhanomainen mielenosoitus ei ole riittävän tehokasta, mutta väkivallan todetaan luovan lisää väkivaltaa.

"Onko Turun yliopistolla joitakin yleisiä ja avoimia kriteereitä siitä, millaisia puhujavieraita otetaan vastaan tai vastaavasti onko jotain kriteerejä sille millaisia puhujavieraita yliopistolle ei oteta?", Oikea Media tiedusteli Turun yliopistolta 8.5.2017.

Turun yliopisto ei kommentoinut sähköpostitse tehtyyn kyselyyn.

Yliopiston opiskelijalta saadun tiedon mukaan, opiskelijoita on kannustettu osallistumaan tapahtumaan tarjoamalla siitä merkintää luentopassiin. Luentopassimerkinnät auttavat opintopisteiden keräämisessä ja opintojen suorittamisessa. Kaikista yliopistolla järjestettävistä tapahtumista ei saa luentopassimerkintää.

 

KOMMENTTI:

On erikoista, että Turun yliopisto normalisoi tällaista toimintaa. Varsinkin kun ottaa huomioon, minkälaisen kohun Matias Turkkilan vierailu viime vuoden lopulla aiheutti. Monen mielestä häntä ei olisi pitänyt kutsua puhumaan ollenkaan, mutta tästä tilaisuudesta ei ole juurikaan kuulunut kritiikkiä julkisuudessa. Onko Turun yliopistolla avoimia, tasapuolisia ja yleisiä kriteerejä, joilla arvioidaan millaisia puhujavieraita yliopistolle kutsutaan ja millaisten tapahtumien osallistumisesta jaetaan opiskeiljoille luentopassimerkintöjä?

Jukka Rahkonen to 11.05. 09:45

Kommentit: 1

Juha. to 11.05.2017 10:04 1

Turun yliopistoon tulee nähtävästi kohta ns. "pomminteko linja", jossa graduna räjäytetään taivaan tuuliin, jonkin kävelykadun käyskentelijät. Onko jollakin vielä joitain epäilyksiä suomalaisten yliopistojen peri henkevästä linjasta, joka kestää päivänvalon. Yhdysvalloissa tämä on jo varsin tuttua mitä tämän laatuiseen hulluuteen tulee. Vasemmistolaista terrorismia ei edes Suomen SUPO mainitse "kauhu skenaariossaan" sen enempää kuin muslimejakaan. Se keskittyy "äärioikeiston" luomaan uhkaa suomalaiselle yhteiskunnalle (lue: eliitille). Suomessa toimii "Vastarintaliike" eli ns. "natsit" , jonka tekemistä "terrori-iskuista" on YLE ja muu massamedia revitellyt kissankokoisia kirjaimia. Nämä sällit eivät ole edes saaneet miään todellista verenvalutusta aikaan tai särkeneet yhteiskunnan omaisuutta ja kiinteistöjä. Sitä vastoin anarkisti-vassarit eli nämä kautta maailman riehuvat huppunaamat, jotka vastustavat "rasismia", valkoisten ylivaltaa", kannattavat feminismiä yms. Paras esimerkki on Yhdysvalloissa tapahtuneet demokraattien ja George Soroksen masinoimat mellakat Donald Trumphin välittömästi presidentiksi valinnan jälkeen, joka suotiin hänelle laillisissa vaaleissa äänestäjien äänten enemmistöllä kaiken loan heitosta huolimatta tai sen takia. Suomen poliisikaan ei puutu vasemmisto-anarkistien tekemiin rikoksiin kuin pintapuolisesti, koska hekin ovat Soroksen ja EU:n "kenttätyöntekijöitä", mutta sitä vastoin kansallismielisiä tavallisia kunniallisia suomalaisia peruskansalaisia vainotaan ja käydään rähisemässä kun poliisi ei maahanmuuttaja kivitalon kokoisille miehille uskalla. Näin ovat leivistkät tänä päivänä. Jos Suomen SUPO ja maailma seisoisi paikoillaan, niin SUPO olisi evännyt tuon murhaajan maahan pääsyn, kuten myös lukuisten muslimi vihasaarnaajien tulon, joilla ei muihin Euroopan maihin ole mitään asiaa. Tämän päivään tullaan kuin hollitupaan, kun vain tappaa "oikean" asian puolesta. Suomi on sellaisessa kansallisessa alennustilassa, etteivät sen olemassaKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Miehistä, naisesta, mediasta ja direktiiveistä

Klo 11:41.

Reijo Tossavainen

Punavihreä kenttäoikeus Kärkkäistä vastaan jatkuu Hesarin johdolla

Klo 07:24.

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot